• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín Olej ve válci

Miles90

nový člen
Zprávy
3
Ahoj, už dva roky jsem majitel Mazdy 5 r.v. 2011. 1.8 béňo. A už cca rok dolívám olej cca 3-4 litry na 15000 km. Při kontrole v servisu a výměně svíček... Žádné překvapení svíčky od oleje. Jenže přetěsnění Mazdy nedělají. Máte s tím nějaké zkušenosti?

3-4 litry na 15000km je u MZR 1.8 ještě dobrý. Bude se to zhoršovat až to bude cca litr na 500km. Pak začne docházet vybrušování válců karbonem a skončí to třeba spotřebou 1 litr oleje na 20km.
Ta 1.8 MZR je hodně náchylná na kvalitu oleje a chce to u ní zkrátit interval výměny oleje.
Ještě to nemáš tak hrozný, takže můžeš zkusit výplachy (bude jich to chtít víc) motoru, protože to vypadá jen na zapečený stírací kroužky. Jak dojde k zapečení i těch těsnících kroužků, tak ti žádný výplach nepomůže.

Díky za odpověď. Nemáš zkušenost s nějakým přípravkem na výplach? Já jsem pro začátek zkusil dát olej s vyšší viskozitou a přemýšlel jsem o nějakém aditivu na utěsnění.

A ty svíčky byly mokrý od oleje na tom bílým porcelánu nebo na elektrodě ? Pokud na porcelánu, tak to chce vyměnit těsnění víka ventilů.
Žádný utěsňovač bych do oleje nedával (stejně nepomůže) a může být naopak nebezpečný.
Při spotřebě cca 1L na 4000Km může pomoct pár výplachů BG 109 EPR, ale u tý MZR 1.8 bych žádný velký zázraky nečekal i kdyby jsi to propláchnul petrolejem.
S tou viskozitou bych to nepřeháněl. Je to jen dočasný řešení a napáchá to akorát nevratný škody.

Tak výrobce umožňuje použití 10 W 40. Výplach zkusím a zkusím zkrátit interval výměny. Nevíš kolik by stálo udělat motor? Stejně se chystám na rozvody. Mám 150k a auto už má přece jen 14 let.

Tak výrobce umožňuje použití 10 W 40. Výplach zkusím a zkusím zkrátit interval výměny. Nevíš kolik by stálo udělat motor? Stejně se chystám na rozvody. Mám 150k a auto už má přece jen 14 let.
rozvody chrastí?? je tam řetěz.

Back