• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

karosérie Opravy karoserie / laku / zakapávání

Já teď lakoval celý přední nárazník i s vrchní částí za 10tKč bez daně. Bez té vrchní části by to bylo za 7. Barva red soul Crystal. Lakovna kvalitní, kde vozí toyota lakovat, nicméně nebyl to Mazda servis. Přesto výsledek dokonalý. Já osobně čekal, až bude něco víc poškozené a teď jsem z povinného ručení opravoval promáčklé dveře, tak jsem si to k tomu připlatil.

Ja som dával lakovať kapotu na Cupre, vo VW mi povedal že pod 20tis to nevidí reálne, nech to skúsim cez poisťovňu. Nakoniec to skončilo v miestnej lakovni za 4000, trvalo to 2 dni a výsledok úplne top. Tá kapota je asi 1m2 cca rovného plechu, nechápem čo by stálo 20 ani keby to mali pozlatiť..
Myslím, že autorizáky spoliehajú na maximálne plnenie z poistky a dajú cenu tak, aby to ešte poisťovni nepripadalo divné (ak na to nemajú nejaké tabuľky) a zisk si delia s kamarátovou lakovňou.

Ja som dával lakovať kapotu na Cupre, vo VW mi povedal že pod 20tis to nevidí reálne, nech to skúsim cez poisťovňu. Nakoniec to skončilo v miestnej lakovni za 4000, trvalo to 2 dni a výsledok úplne top. Tá kapota je asi 1m2 cca rovného plechu, nechápem čo by stálo 20 ani keby to mali pozlatiť..
Myslím, že autorizáky spoliehajú na maximálne plnenie z poistky a dajú cenu tak, aby to ešte poisťovni nepripadalo divné (ak na to nemajú nejaké tabuľky) a zisk si delia s kamarátovou lakovňou.
V práci máme lakovňu na niektoré nami vyrábané diely (niekedy celkom komplikované tvary). Nájsť dobrého lakýrnika za normálne peniaze je takmer nemožné. Tí špičkoví pracujú pre autoservisy... (prácu, akú máme u nás by nevzali). Potom sa nedivím, že ceny sú aké sú. Hlavne pokiaľ ide o škodovú udalosť, ktorú prepláca poisťovňa...
Na druhej strane - ak má povedzme náš výrobok nie 100% dokonalý lak (nie sú to úplne vzhľadové diely - skôr funkčné), tak sa nič hrozné nedeje (pokiaľ je kvalita OK). Mať nedokonale nalakovanú kapotu? To by bol zákazník značne nespokojný.

V každom prípade, je v poriadku, ak je šikovný človek dobre zaplatený.

Blbé je, že se stává, že je zlatem placený matlal - a těžko říct, jak to vědět před opravou. Vždy je to trochu loterie a ne vždy se vše povede na 100%.

Back