• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

karosérie Opravy karoserie / laku / zakapávání

Můžeš dát nějaké foto před a po opravě,jestli máš ? pro inspiraci, protože se na to asi taky vrhnu někdy na jaře, manželka psala že zas přidala další šrám, tak to asi budou všecky kola pokřtěný :rolleyes:
To asi nevylovím, nějak jsem to nefotil, max jsem našel tuhle prasečinu 😅 bylo to strašně vidět, přestože jsem si nechal namíchat prej dle VIN.

20241030_133722.jpg

Můžeš dát nějaké foto před a po opravě,jestli máš ? pro inspiraci, protože se na to asi taky vrhnu někdy na jaře, manželka psala že zas přidala další šrám, tak to asi budou všecky kola pokřtěný :rolleyes:

Tohle je největší ze tří zásahů. Ten opravený stav vyfotím příležitostně, až budu na světle.

kolopred.jpg

Tohle je největší ze tří zásahů. Ten opravený stav vyfotím příležitostně, až budu na světle.

Zobrazit přílohu 53842
Au au, to bolí 🙈. To bych manželce koupil plecháče 😅. Nebo jiný auto. Já tu svojí naštěstí vytrénoval tak, že se jí to zatím nepovedlo 😅. Trochu kecám samozřejmě, vytrénovala se především sama, ale s pomyslnou rákoskou za mýmy zády 🤣🤣🤣.

Nevím, ale Dragarta a The_P jsou Pražáci a lakovali Miatu, zkus se jich zeptat.

Omlouvám se za zpoždění, nechal jsem to po mytí. S těmi odlesky je to totálně nevyfotitelné :/

disk.JPG

Děkuju. Vidět to je, když víš, kde to hledat. Trochu mě na celém tom procesu děsilo, že čím víc člověk brousí (aby srovnal ty záseky), tím se celá ta plocha té vady zvětšuje. Skoro jsem si říkal, že by bylo lepší zakápnout to zubaté, jak to je.
Namíchali mi to v Barvách v Jablonci, nějaká ta odrazová měřička na leskélm povrchu selhávala, tak to pán dělal od oka a porovnával se vzorky. Trefil to asi na potřetí dokonale a dal mi to do lahvičky.

Děkuju. Vidět to je, když víš, kde to hledat. Trochu mě na celém tom procesu děsilo, že čím víc člověk brousí (aby srovnal ty záseky), tím se celá ta plocha té vady zvětšuje. Skoro jsem si říkal, že by bylo lepší zakápnout to zubaté, jak to je.
Namíchali mi to v Barvách v Jablonci, nějaká ta odrazová měřička na leskélm povrchu selhávala, tak to pán dělal od oka a porovnával se vzorky. Trefil to asi na potřetí dokonale a dal mi to do lahvičky.
takže lepší zajet s autem do míchárny a nechat si to namíchat na míru, než dát kód barvy. Dobré vědět, díky za info a tip.

Rozhodl jsem se že letos Mazdě nadělím opravu laku na pravé části zadního nárazníku pač to auto mě za dobu 7 let nestálo ani kačku na údržbě krom spotřebního materiálu a mám ho fakt rád a jiné pozkozeni ani nemá. Pozkozeni je na autě od koupě (koupeno rok staré).
Pročetl a obvolal sem hodně článků a lidí a nabízí se vlastně pouze dvě možnosti.

1. Oslovil sem dvě detailingove firmy zabývající se těmito opravami kde mě bylo řečeno že výsledek bude mnohem lepší než současnost ale nikdy ne 100%. Respektive pouze při zkoumání zblízka bude možné opravu odhalit. Postupy neznám ale asi na bázi výplně originál barvou dle merice a zalesteni krycím lakem. Bylo mě doporučeno nebrat přímo kód mé barvy ale nechat změřit přímo nárazník že to snad odhadne i zralost laku.

2. Přes někoho sem oslovil pana co u Příbrami lakuje přímo pro mazdu a ten by mě prostě celý nárazník prelakoval a doporučil mě abych jej přivezl rovnou odstrojeny. Takže počítám kit na ty rýhy v laku a celolak. Zde se nějak bojím výsledku. Ale pokud se povedlo tak bude nárazník jak nový ale je kolem toho větší kolotoč a cenově to bude dražší.
Nicméně ptám se na názor vás všech a neřeším teď cenu.

20250412_144838.jpg

20250412_144829.jpg

Pokud tě to sere a já vím že jo,tak to nech přelakovat celé a budeš to mít v topu.Zvláště když jsi psal, že ti nejde o cenu.

Tak mám vlastně totální voňavku takže ano, vadí mě to že to tam je. Jen ten celolak je náročný že musím odstrojit nárazník a odvézt ho na Příbram a pak po pár dnech vše opačně. Ale díky za názor. Netuším jak může dopadnout sebelepší korekce na pohled..

Samsung S22 256GB Tapatalk

@Polsonside Tak mně by zrovna ze zvědavosti zajímalo, za kolik je tohle schopen někdo vyřešit, aniž by se to lakovalo celé a jak to bude vypadat. Otázka, jestli chceš dělat pokusného králíka :-D

Přesně. Taky by mě to zajímalo. Výsledek plus konečná cena která může být nakonec dost vysoká. No mohu tu cenu probrat s těma dvěma a dát sem vědět. Zase je snazší auto přivézt celé a druhý den si jej vyzvednout než demontáž nárazníku a odstrojeni sensoru atd.

Přesně. Taky by mě to zajímalo. Výsledek plus konečná cena která může být nakonec dost vysoká. No mohu tu cenu probrat s těma dvěma a dát sem vědět. Zase je snazší auto přivézt celé a druhý den si jej vyzvednout než demontáž nárazníku a odstrojeni sensoru atd.

Třeba by dali slevu na dvě takové opravy, se zeptám souseda, protože má téměř stejné poškození a taky BN Blue Reflex Mica 🤣.

Ja bych se na to vykaslal a jezdil. No a treba se casem “postesti” a budes mit lak zadarmo i s odstrojenim.

Ja by som skúsil možnosť 1 - dať to opraviť "lokálne" = detailingová firma. (hlavne kvôli demontáži nárazníka...)
Sám som napr "rozlešťoval" pár drobných poškodení a výsledok nie je 100%, ale nikdy mi to nevadilo a kto nevie, že to bolo opravené, tak by si to nevšimol. Niekedy nie 100% oprava môže vyzerať perfektne. Teoreticky detailingová firma má určite nejaké skúsenosti.

Pred časom som rozleštil susede poškodenie na prednom nárazníku na červenej Toyote. Pred "opravou" to vyzeralo HROZNE !!! Pani z toho bola nešťastná... Po cca 1/2 hodine mojej práce som ju zavolal a ukázal jej výsledok. Oprava nebola perfektná (=na malom mieste - cca plôška d4mm chýbala farba), ale pre ňu bol výsledok DOKONALÝ :) (v porovnaní so stavom pred opravou)

Keď vidím, ako vyzerajú bežné autá, ktoré jazdia po uliciach, tak mám pocit, že ľuďom je úplne jedno ako vyzerajú ich autá. A potom predáva jazdenku a chce za to tooooľko peňazí ako za PERFEKTNÉ auto. Pritom je to obúchaný vrak bez servisnej histórie...

Back