@Ondrej K - on je ten rozdil hmotnosti vykoupen cenou. Já mám ty hankooky v 17" teď 4. Sezónu (jen přes zimu) a musím říct že teda dost hučí (jako zatím každej hankook co jsem na nějakým autě měl) ale spotřebu mam na nich nižší než s 18" asymetric 5 a fungují furt slušně. Jsou horší na studeným povrch na záběr (prokluzují víc než bych si představoval) ale zase brzdí hodně slušně i po těch 4 sezónách a nevyjel jsem s nima kopec u baráku jen jednou kdy byl ráno vyloženě pokrytej hladkým ledem jinak mě překvapily. Musím taky ale říct, že na lehčím Jazzovi 3.gen. kde se používají celej rok, fungují líp.
Volil bych je buď celoročně pro nenáročnýho řidiče, kterých je na silnici většina (dal jsem je mámě na auto taky - jezdí hlavně po Brně) a nebo misto zimní sady na městskej provoz, kde je přes zimu hlavně mokro nebo břečka s tím, že občasnej sníh řidiče neodstaví. Na GH teď už koupím na další sezonu klasický zimáky protože mě přijde, že bych je využil tady 30km od Brna víc.
Na mx5 jsou ty Hankooky porad docela fajn, proti Potenzam S001 jsou zatim tichoucke, pohodlne. Huceni Hankooku - beznych, letnich - zminoval i muj tata, ze mel dvoje, a pokazdy po case zacaly dost hucet... trochu mi je rozmlouval. Ale vysledky testu vypadaly priznive, cena taky, tak jsem si rekl, ze ja to s mxkou risknu. Ja je pri podzimnim, zimnim a jarnim provozu brzo nesjedu... od rijna doted jsem natocil 1200 km, pocitam ze do kvetna natocim dalsich 1200... takze tempem max 3000 rocne se na 12 tis dostanu za ctyri roky, a podle ruznejch testu a recenzi by mely i na relativne vykonnejsim aute a hrubsim zachazeni zvladnout 15 - 20. Po ctyrech letech je uz kvuli starnuti smesi s klidnym srdcem vymenim zase za neco jinyho, ta cena byla skoro o pulku nizsi, nez Michelinky, ktere jsem puvodne planoval, a na tech bych stejne vic jak 5 - 6 let jezdit nechtel.
Na snehu a lede jsem s nima byl vickrat, tezko soudit jak by auto, ktery ma problem i v lete pod plynem na mokry silnici, drzelo s plnohodnotnyma zimnima, ale problem jsem nemel. Ani rozjezd v mirnem kopci na sneholede, na kterem se dalo v botach klouzat (to jsem fotil dve serie fotek, ktery jsem si pak hazel tady do vlastniho vlakna). Asi jako v ramci moznosti dobry. Taky se mi porad libi nezaludny charakter, do skluzu jdou za mokra a sucha krasne plynule a kontrolovane, nic divokyho nebo necekanyho. Stabilita v rychlosti super, na mokry silnici taky drzi pekne. Na suchu je to proti letnim horsi. Brzdeni je bezva na vsem povrchu, v tom mi taky prijdou silny, a to je skoro nejdulezitejsi parametr. Za mokra subjektivne excelentni, na snehu nebo lede asi tak jak bych cekal od zimaku, a na suchu je podobny jako s letnima Potenzama.
Takze za me maji taky palec nahoru, i kdyz to, ze jsou tezsi, nez konkurence, me samozrejme s lehounkou mx5 zklamalo. Na to me nenapadlo se divat... myslel jsem si, ze pneu jsou skoro vsechny stejne tezke. Co jsem teda usetril na origo OEM disku, ktery je lehci, nez 99 % dostupnych aftermarket hliniku vc. OZ, o to je tezsi pneu, skoro
. Priste teda asi Goodyear...