Jirkav
výkonný člen KLANu
- 133
Ahoj, u CX-5 AWD staré 7 a víc let je pravděpodobný nájezd klidně i dost přes 100 tisíc km. V tom případě bych pro jistotu počítal s možným špatným stavem zadního diferenciálu a rozdělovací převodovky, jestli v nich nikdy nebyl měněn olej. Bohužel servisní plán Mazdy výměnu těchto náplní neobsahuje, jako by oleje z výroby měly vydržet až do konce životnosti vozu. To je podle mne technický nesmysl.
Automatická převodovka vyžaduje kromě pravidelných výměn oleje i trvalé správné zacházení, které nelze u neznámého předchozího majitele/ů zaručit. Někde jsem četl, že před nákupem je přinejmenším potřeba zkontrolovat chování té automatické převodovky po úplném zahřátí, pro které rozhodně nestačí dvacetikilometrová zkušební jízda.
Automatická převodovka vyžaduje kromě pravidelných výměn oleje i trvalé správné zacházení, které nelze u neznámého předchozího majitele/ů zaručit. Někde jsem četl, že před nákupem je přinejmenším potřeba zkontrolovat chování té automatické převodovky po úplném zahřátí, pro které rozhodně nestačí dvacetikilometrová zkušební jízda.