Pridám pár fotiek z opravy sedačky na mojej 6tke 2008... jedného dňa som si sadol do auta, čosi buchlo a zrazu bola sedačka voľajaká voľná
Myslel som, že mi (zase) len vyskočili poistné podložky z čapov. Pozrel som zospodu na sedačku a hľa, rameno zdvíhacieho mechanizmu na ľavej strane odlomené :X Červenou farba línia lomu...
Sedačka išla von, zváračkou za pár chvíľ problém vyriešený... Budúci týždeň v utorok som objednaný v Mazde Púchov na zvolávačku, som zvedavý ako dopadnem... veľmi príjemný pán technik v telefóne zrovna nebol :X
Keď už sme mali sedačku vonku, chceli sme poriešiť už aj povrzávanie sedačky pri jazde v zákrutách a po meste... Išpirovali sme sa na spomínanom fóre Japonec.eu, kde je k tomu pekný fotonávod. Keď už sa do toho dáte, treba mať už kúpené C svorky a kliešte, ktorými sa poťah upína na konštrukciu sedadla (na aliexpresse "hog rings pliers" za pár dolárov).
V takomto stave bola tkanina, ktorá má brániť nechcenému vŕzganiu, roky jazdenia jej dali zabrať...
Nahradili sme ju bavlneným tričkom
Treba dať pozor na bočný airbag, vystrihnúť potrebné diery, je s tým trochu drbačka, keď to robí človek poprvé... doporučujem robiť si podrobnú fotodokumentáciu, napr. priebeh kabeláže, umiestnenie konektorov atd..
Zatiaľ vŕzganie pominulo...dúfam, že to tak ostane