Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Přesně jak říkáš, momentálně jezdím cca 4km denně 2 do práce a 2 z práce tudíž ze studeným motorem.Teď se to projevilo podruhé a vždy při nízkých teplotách.Včera jsem jel delší vzdálenost a pak už to nedělalo.Dnes ráno nic,tak jsem z toho trochu v nejistotě.Řešil jsi to nějak?to iste robi aj mne na 2.5G teraz v zime
auto dlho stoji v garazi a nejazdi sa na nom
dostal som rovnaky pokyn od svojho mechanika (drzat po nastartovani otacky na 2000rpm zopar minut) a zvuk zmizol
Řešení tam přece píše na konci.Přesně jak říkáš, momentálně jezdím cca 4km denně 2 do práce a 2 z práce tudíž ze studeným motorem.Teď se to projevilo podruhé a vždy při nízkých teplotách.Včera jsem jel delší vzdálenost a pak už to nedělalo.Dnes ráno nic,tak jsem z toho trochu v nejistotě.Řešil jsi to nějak?
A je normální, že to vůbec klepe? V dlouhodobějším měřítku to přeci nemůže být ok...?Řešení tam přece píše na konci.
Myslel jsem po technické stránce,jako hnad se s tím do servisu hned nebo až tam budu mít cestu.?Řešení tam přece píše na konci.
Hydraulický vymezovač ventilové vůle prostě tak funguje.A je normální, že to vůbec klepe? V dlouhodobějším měřítku to přeci nemůže být ok...?
Takže vyloženě problém to není?Hydraulický vymezovač ventilové vůle prostě tak funguje.
Já rozumím, že tak funguje, jen mi přijde zvláštní, že já běžně teď startuju třeba v -11 a nic. Olej 5W30. Zatím najeto 21000. Pokdu to dělá jen jeden, jako třeba na videích viž výše, tak ten jeden je už nějak načnutý, ne?Hydraulický vymezovač ventilové vůle prostě tak funguje.
Metoda pro stanovení "načnutého" nebo obecně pro diagnostiku je popsána výše. Záleží také, jak starý je ten olej, co tam má tady @HHbota, jak je naředěný benzínem, jaké trasy jezdí, při jaké teplotě se to děje. Je dost dobře možné, že se parametry dost liší.Já rozumím, že tak funguje, jen mi přijde zvláštní, že já běžně teď startuju třeba v -11 a nic Olej 5W30. Zatím najeto 21000. Pokdu to dělá jen jeden, jako třeba na videích viž výše, tak ten jeden je už nějak načnutý, ne?
Je to znamení, že není natlakovaný. Z jakého důvodu, zda jenom díky momentálně viskóznímu oleji, který tam nebyl načerpán, to už chce otestovat podle výše uvedeného postupu (ničím jiným se servis případně stejně zaobírat nebude).Takže vyloženě problém to není?
Olej je tam cca 3000km od výměny což je půl roku.Origo Mazda 5W-30.Jezdiím převážně krátké vzdálenosti (do práce z práce).Občas delší trasa o víkendu.Metoda pro stanovení "načnutého" nebo obecně pro diagnostiku je popsána výše. Záleží také, jak starý je ten olej, co tam má tady @HHbota, jak je naředěný benzínem, jaké trasy jezdí, při jaké teplotě se to děje. Je dost dobře možné, že se parametry dost liší.
Je to znamení, že není natlakovaný. Z jakého důvodu, zda jenom díky momentálně viskóznímu oleji, který tam nebyl načerpán, to už chce otestovat podle výše uvedeného postupu (ničím jiným se servis případně stejně zaobírat nebude).
moj olej ma cca 200km od vymeny (eneos sustina 5w30)Olej je tam cca 3000km od výměny což je půl roku.Origo Mazda 5W-30.Jezdiím převážně krátké vzdálenosti (do práce z práce).Občas delší trasa o víkendu.
Já si toho všiml včera po 70ti kilometrové jízdě. Olej měněný v březnu, najeto taky nějakých 3000. A cvaká. Taky 5w30. Ale ten jsem tam měl už minule a nedělalo to. Tak asi bude nějaký ten hydroštel kaput. Je pravda, že ten olej mi přijde na 3000 km nějak moc tmavý, ale třeba je to jen můj pocit. Najeto mám 83000.Olej je tam cca 3000km od výměny což je půl roku.Origo Mazda 5W-30.Jezdiím převážně krátké vzdálenosti (do práce z práce).Občas delší trasa o víkendu.
Já mám rok 2013, o tom tam nepíšou. Uvidím dneska až pojedu. Kdyžtak hold nechám vyměnit rovnou všechny, jak to za půl roku řešit zas. Vyjde to levněji. Na kolik to tak může přijít.
Mě to udělalo asi jenom dvakrát,ale ne po jízdě.Vždy ráno při teplotách pod bodem mrazu.Já si toho všiml včera po 70ti kilometrové jízdě. Olej měněný v březnu, najeto taky nějakých 3000. A cvaká. Taky 5w30. Ale ten jsem tam měl už minule a nedělalo to. Tak asi bude nějaký ten hydroštel kaput. Je pravda, že ten olej mi přijde na 3000 km nějak moc tmavý, ale třeba je to jen můj pocit.
Odesláno z mého Redmi 5 Plus pomocí Tapatalk
Tomu bych rozumněl, že to dělá než se promaže. No uvidíme.Mě to udělalo asi jenom dvakrát,ale ne po jízdě.Vždy ráno při teplotách pod bodem mrazu.
Ahoj. No, dělalo to před a pokračuje i teď po výměně. Taky mě napadla zdvihátka, ale říkal jsem si, že by to přece chlapi v autorizovaném servisu poznali.Možná zdvihátka? Dělalo mě to loni v zimě ze studeným motorem(asi dvakrát).Po změně oleje se to už neobjevilo.motor - Skyactiv-G cvakání na volnoběh
Ahoj vsichni, . Jak jsem zde jiz psal, mam novou m3 g122 a znepokojuje me zvuk motoru na volnobeh... Jako by tam neco cvakalo, . Slyset je to kdyz nechate nastartovano a stojite uvnitr. Zvuk krasnej hrubsi, ale k tomu takovy pridatny cvuk rytmicky se opakujiciho cvakani... Napady chtel...www.mazdaklan.cz
Já jsem změnil specifikaci z 5w30 originál Mazda na Ravenol SSO 0w30 a už to nedělá.Pokud to dělá se studeným i teplým motorem,tak bych se asi obrátil na servis...pro jistotu.Ahoj. No, dělalo to před a pokračuje i teď po výměně. Taky mě napadla zdvihátka, ale říkal jsem si, že by to přece chlapi v autorizovaném servisu poznali.