Já jsem se spotřebou spokojený. Před touhle
dva pětkou v benzínu jsem měl CommonRail od Škody (1.6 TDi - původně 77 kW, později po čipu přes 100 kW) a byť jsem měl mít papírovou průměrnou spotřebu okolo pěti litrů na sto kilometrů, neuměl jsem se za více než čtyři roky dostat pod šest. Navíc se na spotřebě okamžitě projevil způsob jízdy (klidný kloboukář versus spěchající podnikatel), a to rozdílem ve spotřebě až o 3 litry na 100 km. Proto jsem mile překvapen, že totéž funguje u motoru s dvojnásobným objemem i výkonem, ale 3 litry na sto to nejsou. Kickdown v režimu Sport je neskutečně návykový a i když už jsem měl týden, kdy jsem si na tuto kratochvíli nevzpomněl, tento týden jsem si zvukový a akcelerační projev motoru vychutnal už několikrát.
Potom průměrná spotřeba trochu poposkočí, ale ne o moc.
Ale abych jen neřečnil. Cestou z práce (z města na venkov přes několikero vesnic a po okreskách) se bez problémů spotřeba pohybuje okolo 6 litrů na 100 km.
A ještě jedna zajímavost - téměř denně jezdím po dálnici tutéž trasu v délce cca 2x 80 km a průměrná spotřeba kolísá mezi 6.5 l/100 km a 8.2 l/100 km. Podotýkám, že při zhruba stejném jízdním režimu (do 130 km/h), jen se liší venkovní teplota a rychlost a směr větru... Zácpy či kolony jsem na tomto úseku dálnice v podstatě nezažil.