Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
A mel jsi vubec cas na neco jineho, nez koukani do notebooku a opisovani cisel?Asi 7 kousků má nově průměrně emise CO2 vyšší o cca 2 g/100 km...Ale zase jim jejich ojniční ložiska poděkují.
Tohle bych poprosil trochu rozvest, asi tomu nerozumim a chtel bych, dikyZjistil jsem ale, že automatické zamykání lze nastavit mechanicky přes spínač zámků, což je pro mě novinka![]()
zarazilo mě, že se auto neodemkne při zatáhnutí za kliku
Takovej mód bych čekal spíš u starších BMW nebo Mercedes ... kde se to dá vypnout?to je obrana proti vystupujícím stopařkám ,-)
Je tu ještě jedna volba Lock doors when doors open (tys to měl v originále zapnuto, nechal jsem tedy zapnuto, já to mám také zapnuté v originále, tak jsem to nechal), zkusíme ji vypnout. Třeba to umožní odemknutí dveří při zatažení za kličku, zkusím to u sebe.Jelikož nemám automat, tak jediná možnost odemknutí je při vypnutí motoru. S tím bych dokázal žít, ale zarazilo mě, že se auto neodemkne při zatáhnutí za kliku, musí se vyloženě otočit knoflíkem zamykání.
To je to, co jde nastavit v nastavení auta pomocí voleb na displeji. Ale musí být ta funkce nejdřív aktivní v RBCM.
Chtěl bych poděkovat @Natural za kompletní LED na autě (vypadá to super) a @shr3k za vypnutí iStop (konečně nesvítí oranžová kontrolka) a automatické zamykání. Zamykání funguje jak má, tedy při rozjezdu nad určitou rychlost, akorát s odemykáním mám „problém“. Jelikož nemám automat, tak jediná možnost odemknutí je při vypnutí motoru. S tím bych dokázal žít, ale zarazilo mě, že se auto neodemkne při zatáhnutí za kliku, musí se vyloženě otočit knoflíkem zamykání. Máte s tím někdo zkušenost jak to nastavit na zatáhnutí kliky? Četl jsem si návod a nic jsem k tomu nenašel nebo jsem špatně hledal
Zjistil jsem ale, že automatické zamykání lze nastavit mechanicky přes spínač zámků, což je pro mě novinka
![]()
Hned u předání auta jsem se ptal, jestli se toho umí zbavit a řekli mi, že se jejich technici snažili zjistit jak to trvale deaktivovat, ale nepodařilo se jim to. Tak kdo ví jestli by s tím vůbec uměli pracovat.Kdyz jste si nechali deaktivovat iStop - co na dalsi garancce v Mazde, nenahodi Vam to zpatky, protoze to budou povazovat za chybu? Nebo jim reknete, ze to tak chcete nechat?
Ok, díky. A tobě teda taky nefunguje odemčení při zatáhnutí kličky?Je tu ještě jedna volba Lock doors when doors open (tys to měl v originále zapnuto, nechal jsem tedy zapnuto, já to mám také zapnuté v originále, tak jsem to nechal), zkusíme ji vypnout. Třeba to umožní odemknutí dveří při zatažení za kličku, zkusím to u sebe.