Tak hlásím po víc jak půl roce závada opravena... ??
Vemu to popořádku:
1. někdy v loňském roce se mi rozsvítila kontrolka airbagu a svítila trvale. Nefungovalo ani zvukové varování nezapnutých pásů
2. Diagnostika hlásí závadu "Ztráta komunikace s řídící jednotkou airbagů"
3. žádný reset ani nic jiného nefunguje - rozhodl jsem se sehnat novou jednotku - moje auto je rok 2008, takže má nechvalně známou "D" jednotku - tedy part number GS1D-57K30
4. sehnat "novou" se mi podařilo až po dlouhých měsících - obvolal jsem snad všechny vrakoviště, prodejce dílů co jsem vygůglil - vždy byla odpověď stejná - teď tu byla, ale už není
5. první světlo naděje mi vysvitlo letos v lednu, když jsem narazil na firmu ProfiECU z Opavy - nabízeli jednotku bez záruky za 4680,- plus doprava - cena se mi moc nezamlouvala, tak jsem hledal dál
6. před týdnem, si kolega v práci nechal dovézt auto a na spz měl web
www.mazdavrak.cz - super ochotný pán, jednotku měl, poslal obratem za 2500,- plus dopravu - neváhal jsem
7. jakmile jednotka přišla, namontoval jsem ji a hlášky co vyhodila vidíte v mém příspěvku výše - v podstatě to byla jednotka z bouraného auta a byla potřeba vyresetovat - žádné snadné řešení se nenabízelo - resp ne cestou Forescan
8. až zdejší mág Shrek nabídl své služby a pokusil se EEPROM načíst - narazil na zalakovaný plošný spoj, takže jsem měl smůlu, ale poradil mi firmu
www.autoelektroinstalace.cz
9. opět superochotný člověk, hned jsme se domluvili (na víkend!) abych přijel, že na místě jednotku přepíše - povedlo se a já konečně jezdím komplet bez výstražných světýlek a s funčními airbagy
Předně bych chtěl poděkovat Shrekovi - bez jeho pomoci bych to jen tak nevyřešil. Díky! ?
Potom musím vyzdvihnout profesionalitu chlapíka z www.autoelektroinstalace.cz - strašně milej člověk, vysvětlil jasně co s jednotkou udělal (vypájel a přepsal EEPROM a zaletoval zpět) a i diagnostikoval problém té staré (vytopená! Evidentně mi na ní někdy kape kondenzát z topení - na plošnáku je to vidět).
Doporučuju všem předFl GHčkařům ji zkontrolovat, já ještě nezjistil jak se mi to stalo, to mě čeká až bude teplo. Rozhodně budu informovat
Jo a ještě ceny:
Jednotka: 2500,-
Pošta: 250,-
Reset jednotky - přepsání dat: 1000,-