• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Vibrace do volantu

Vibrace je podle mě problém všude kvůli velkým kolům. Navíc nápravy jsou odlehčené a každá drobná vibrace se hned přenáší do řízení. I já mám u všech tří aut v rodině pocit že to záleží i na konstalaci hvězd a přízni větru. Někdy něco cítím a někdy zase vůbec a to třeba na tom stejném úseku ve stejné rychlosti. Pokud je ta vibrace výrazná a převážně třepe do sedaček pak budou na vině zadní kola nebo ty úžasné kvalitní brzdy co třeba pribrzduji a kope kotouč či co já vím. Vibruje mi i starý auto na 15kach co už třetí rok neřeším vyvážení. Prostě podle mě je to nekonečně otravný a pokud někomu nevibruje tak to zapijte. Mazda též už třetí rok krásně drží na obou sadách klepy klep ale těch nervů s tím co bylo a stejně vlastně nevím kde že to najednou přestalo

Servis Mazda ti nepomůže. Tam jen řeknou že se s tím nesetkali a že to jen převáží. V prvé řadě nazuj zpět letní sadu a zjisti zda to skutečně zase zmizí nebo vibrace bude i pak.

Samsung S22 256GB Tapatalk

No neviem chlapci ja si prezúvam 3 roky sám zimné aj letné viac menej ich len prehadzujem lebo ich mám na diskoch už obuté tie 3 roky a odvtedy neriešim žiadne vyvažovanie, žiadnu geometriu, žiadne vibrácie jediné čo ma napadá, že mám pokoj vďaka tomu, že mám disky letné aj zimné R16.

Já ti rozumím ale nevidím jako východisko to že tak hezké auto obuji na tak malé kola. To auto vypadá fakt na fuj oproti těm R18. Ačkoli ano, ty větší kola hold doprovází tyhle starosti. A mě to třeba taky už třetí rok nevibruje... Magic

Samsung S22 256GB Tapatalk

To si osobne nemyslím, pretože mám nové auto 3tis km najazdené. Zmena sa prejavila po výmene sady. Predtým všetko ok.
Inak krúžky trochu pomohli ale pri 130 sa mi rozvibruje sedačka spolujazdca. To vám ostatným nerobí, však? :-D

2800 km najazdených alebo preklep? Keď je to tak to je teda montáž pneumatík ešte zo servisu Mazda? Nevzťahuje sa na to záruka? Aké máš disky a gumy (značka)? V Mikone NR si bol?

Není to preklep, auto je nové. Montáž letných bola z Mazdy, no začalo to po zmene za zimné, ktoré boli neoriginal a mali vymedzovacie krúžky. V Mikone som bol teraz naposledy ale len na výmenu krúžkov, lebo som tam mal mesiac dopredu termín a kolesá boli vyvážené podľa Huntera.

Medzičasom som kúpil originál elektróny a trasenie sa dosť výrazne eliminovalo. Sem tam cítim nerovnosť vo volante ale povedal by som že to bude cítiť na každom aute pri väčších rýchlostiach a stave našich ciest. Takže za mňa mám vyriešené :-)

Tak aspoň že už máš poriešené. A tie zimné sú akej značky? To ti dali pri kúpe grátis?

Žiaľ nedostal, musel som objednávať sám. Najprv som kupoval elektróny TEC SPEED WHEELS no a teraz som kúpil originál Mazda. Zimné gumy som skúšal Nokiany a teraz mám Yokohami. Letná sada zostala 19" a zimnú mám 17"

Žiaľ nedostal, musel som objednávať sám. Najprv som kupoval elektróny TEC SPEED WHEELS no a teraz som kúpil originál Mazda. Zimné gumy som skúšal Nokiany a teraz mám Yokohami. Letná sada zostala 19" a zimnú mám 17"

Všetko slušné značky. Pýtal som sa preto lebo mne ponúkali zimáky ale tie najlacnejšie a to som omietol a radšej zobral druhý variant a to -600€ z ceny auta. Kúpil som Dunlop a disky Platin hneď po kúpe auta prakticky už po zime.. Bola to darda penez ale teraz keď pozerám tie ceny tak gumy sú o viac ako 100% drahšie a disky +30€/ ks.

Po prvej jazde som tiež cítil také slabé kmitanie v rýchlosti 110-120 ale si to asi sadlo lebo už to je v pohode. Každopádne po sezône to nechám ešte vyvážiť. Náchylnosť na kmitanie ovplyvňuje dosť aj zataženie kufra, keď sa odlahčí predok. Ja chodím naložený a často s plnou nádržou tak vtedy som to cítil, ináč nie.

Back