• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Vibrace do volantu

Pokud se nemýlím tak to je ten ukrajinský servis?

Samsung S22 256GB Tapatalk

Podívej, sympatie k UK zrovna nemám ale na tenhle servis nemám proč nadávat. Posílám tam známý pač mají dobré ceny. Ale třeba taky nemohu být úplně nadšený. Když jsem byl prezouvat pneu na ráfky tak mě vzali do kanceláře nahoru a po úkonu jsem odjel. Po dojetí sem sundal návleky z kol pac jsem je přivezl v kufru jako druhou sadu. Všude byl neocisteny gel pro snadnější nazouvani a jeden disk měl dle mě novou odřeninu což majitel rozporoval. Netuším co je pravda ale příště bych raději byl přímo u toho. Dále sem byl vyvazovat na Hunteru jako ty a kola mě vyvazily stylem že přední byla přesně určena co levé a co pravé a zadní ne. Tam bylo řečeno že je to jedno. A není. Mám to vyzkoušeno na více firmách kde mají Hunter. Takže ano, jsou fajn a práci dělají celkem dobře a za dobré peníze ale chce si to trochu hlídat.
Propo... Tobě po vyvážení válcem jasně urcily které kolo kam nasadit? Pač Hunter má v sobě diagnostiku která umí i pootocit nejslabší část pneu vůči ráfku a určit kam nejlépe každé kolo po vyvážení umístit. Pak už nemusíš x let tohle řešit a jen kola měníš zimní za letní.

Pridávam sa do klubu. Vymenil som letnú sadu za zimnú a mám vibrácie. Bol som už 5x na vyvazovacke, naposledy na Hunterovi a trasie stále.
Vzhľadom k tomu, že mám nové auto, nové disky, nové pneu a začalo to robiť po výmene sady, bude problém buď v diskoch alebo v pneu.
Tak som kúpil druhú sadu pneu a problém pretrváva. Podľa Huntera sú pneu a disky v poriadku.

Vylučovacou metódou bude teda problém v diskoch.
Čo ma napadá je, že disky sú neoriginal a majú vymedzovacie krúžky (nesedí stredová diera, mám tam plastové krúžky).

Keď som bol na Hunterovi, prišiel iný zákazník, ktorý má započul a hovoril mi, že problém bude s tými krúžkami a že to nikdy nevyvazim aby to netriaslo. Čo si o tom myslíte?

Aktuálne plánujem objednať originálne elektróny.

Tak vyvazuje se to na vyvazovacce, tak co s tim maji spolecneho krouzky? A na aute to snad drzi na sroubech, ci steftech, krouzky ti to maji maximalne pomoci vystredit, ne? Za me blbost.

Pridávam sa do klubu. Vymenil som letnú sadu za zimnú a mám vibrácie. Bol som už 5x na vyvazovacke, naposledy na Hunterovi a trasie stále.
Vzhľadom k tomu, že mám nové auto, nové disky, nové pneu a začalo to robiť po výmene sady, bude problém buď v diskoch alebo v pneu.
Tak som kúpil druhú sadu pneu a problém pretrváva. Podľa Huntera sú pneu a disky v poriadku.

Vylučovacou metódou bude teda problém v diskoch.
Čo ma napadá je, že disky sú neoriginal a majú vymedzovacie krúžky (nesedí stredová diera, mám tam plastové krúžky).

Keď som bol na Hunterovi, prišiel iný zákazník, ktorý má započul a hovoril mi, že problém bude s tými krúžkami a že to nikdy nevyvazim aby to netriaslo. Čo si o tom myslíte?

Aktuálne plánujem objednať originálne elektróny.
Pokud ty kroužky mají správný rozměr jak pro disk, tak pro náboj, tak i když jsou to ty laciný plastový, tak vibrace nezpůsobí.
Je ale pravdou, že dražší kola mívají ty kroužky kovový a jsou jen lehce pogumovaný (potažený plastem nebo čím).

Když dáš zpět letní sadu, tak vibrace úplně zmizí?

Styčná plocha matic odpovídá dosedací ploše v disku? (některý disky vyžadují jiný typ matic)

Poslední úprava:
Rozmery netuším, som len hlúpy užívateľ. Dostal som ich k novým diskom (neoriginal). Vibrácie som si všimol ihneď po prezuti, auto má najazdené cca 2 800km, z toho asi 400km na týchto blbych zimnych diskoch po meste. Najprv som si myslel, že si musia sadnúť pneu.
No už chodím do pneuservisoch jak na klavír a prestáva má to baviť. Zakaždým mi to vyvazia inak, niekedy pridávajú a niekedy uberajú závažie. Začínam byť z toho zúfalý.

Letnú sadu som neskúšal znova obúvať. No na letnej sade to rozhodne nevibrovalo - tá bola originál na 19".

Zaujala ma však ťa informácia o krúžkoch, preto ma zaujímal názor ostatných.

Zkusil bych též nazout zpět ty letní a projet se a vrátit se zpět na servis. Dělali ti tu diagnostiku na Hunteru? Hledá to nejslabší místo ráfku vůči nejslabší části pneu a podle toho se pneu pootoci. Dále by měl Hunter po vyvážení přímo určit které kolo kam patří. Trochu blbost ale máš přesný tlaky v pneu?

Diagnostiku robili, tvrdili mi, že chýbalo trochu závažie na jednom kolese ale že inak bolo všetko v poriadku.
Tlak v pneu ešte skontrolujem, ďakujem za tip :)

Diagnostiku robili, tvrdili mi, že chýbalo trochu závažie na jednom kolese ale že inak bolo všetko v poriadku.
Tlak v pneu ešte skontrolujem, ďakujem za tip :)

Jedná sa síce o pneumatiky na motorku ale mne pomohlo pri takýchto vybráciach na pneu Metzeler znovu dať dole pneumatiku a pretočiť aby sa zmenilo uloženie na disku. Niekedy to môže pomôcť.

To by ale mal odhaliť Hunter, nie? Hunter ukázal všetko v poriadku.

Volal som ešte predajcovi diskov, ten mi povedal že má ešte iný typ vymedzovacich krúžkov tak vyskúšam ich vymeniť a dám vedieť.

Ludia neblbnite, do pneuservisu chodia 10-tky zákazníkov s rôznymi autami, s rôznými diskami, originálne, neoriginálne, nové použité a problém majú dookola len majitelia Mazdy čo tu čítam...

Ja som teraz dával nové celoročky NEXEN, zhodil staré Hankook, nasadil nové, nijak špecialne sa s tým nesral a nič netrasie, nevibruje...

Vy nemáte problém v pneu, ani v diskoch, ani v brzdách, kde tiež riešite vibrácie, ale v náprave - nič iné to byť nemôže, lebo nie je normálne aby niekto chodil do pneuservisu ako na klavír a nepomáhal mu ani ten Hunter za čo by som ja ani nebol ochotný priplácať (to je možno tak pre nejaké superšporty, kde to treba fakt úplne dokonale vyvážené)
Trištvrte zemegule vyvažuje kolesá bežným spôsobom a nie je problém... Takže evidentne je problém na strane Mazdy

A ako vysvetlíš jeho problém keď nič podobné mu letné pneu nerobili a objavilo sa to až keď prehodil kolesá na zimé.

To si osobne nemyslím, pretože mám nové auto 3tis km najazdené. Zmena sa prejavila po výmene sady. Predtým všetko ok.
Inak krúžky trochu pomohli ale pri 130 sa mi rozvibruje sedačka spolujazdca. To vám ostatným nerobí, však? :-D

To si osobne nemyslím, pretože mám nové auto 3tis km najazdené. Zmena sa prejavila po výmene sady. Predtým všetko ok.
Inak krúžky trochu pomohli ale pri 130 sa mi rozvibruje sedačka spolujazdca. To vám ostatným nerobí, však? :-D

Ani náhodou, jeblo by ma. Neviem odkial si ale mne vždy pomôhli keď som mal tento problém v AZ-pneu Bratislava. Vyvážili, prevážili a prehadzovali dovtedy dokial to bolo bez vybrovania. žiadne caviky okolo toho.

Som z NR. Ako napadlo ma, či mi neodpadlo nejake závažie, pretože Hunter by to mal vyvážiť v poriadku. Začínam si myslieť že to bude elektronmi. Servis mazda mi dal termín až 15.1 čo tiež nie je ideál.
Dovtedy má asi z toho auta porazí :/

A ako vysvetlíš jeho problém keď nič podobné mu letné pneu nerobili a objavilo sa to až keď prehodil kolesá na zimé.
Tak isto = problém je v Mazde, nie v kolesách, je velmi citlivá aj na tú najmenšiu nedokonalosť = niečo je zle nevrhnuté, poddimenzované a to spôsobuje tie vibrácie.
Akurát v autorizáku nič nevyrieši.
Kedže máš nick "Forester" asi si mal Subaru. Riešia sa na Subaru klube takto vibracie ako tu? Ja som to ešte nikde inde nezažil a rieši sa to tu dlhé roky - všetko modely / generácie niekde od +-2012 podla toho ako prichádzali na trh...
Dookola všetci riešia brzdy, vyvažovanie a stále nič, lebo všetci hladajú chybu tam kde nie je.

Resi se to vsude. Sveho casu to resili na Ford foru u Mondea MK4. Resilo se to u Skodovek. Neni to jen Mazda.

Back