Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
V výbave Chalange máš len jednu možnosť ..stretávacie z pasívnym chladením a diaľkové z aktívnym (môžeš mi veriť že som vyskúšal všetko ) alebo je tu druha možnosť ...počkať kým skončí garancia a prehodiť svetla na full Led z vyššej vybaví ..(ja už svetla mám doma ešte tá garancia )
Osram mala zivotnost ! Vezmi philips !dík , nechám si stejně asi halogenky , možná vyzkouším jenom jiný druh než jsou v káře , třeba H11 OSRAM NIGHT BREAKER LASER nebo H15 OSRAM COOL BLUE INTENSIVE
jsem nenašel žádný H15 PhilipsOsram mala zivotnost ! Vezmi philips !
Ja taky ne ! Se.. na to ! Budu jezdit pouze ve dnejsem nenašel žádný H15 Philips
Zrovna zmiňovaný CoolBlue intense má vyšší životnost než montovaný originál..Osram mala zivotnost ! Vezmi philips !
Halogeny svítí opravdu málo. Přesunul jsem dotaz do tohohle vlákna, tak doporučím jej projít a kouknout nejenom na fotky pro srovnání.
Zanesenou čočku poznáš tak, že se na ní podíváš u rozsvíceného světlometu a místo čiré čočky uvidíš mlhu. S parabolou problém u halogenu nebude, leda by někdo nacpal do světla nějaký pochybný žárovky, který zničily světlo. Pokud máš ostrou kresbu světla na zdi, na kterou svítíš, tak je projektor v pořádku.
Pokud je ostrá kresba na silnici bezprostředně před autem, tak je potřeba jen nastavit světlomety a výměna za sebesilnější zdroj nepomůže. Možná blbá otázka, ale točit kolečkem nastavení výšky světel vlevo od volantu si zkoušel?
Pokud je hrana světelného kuželu v dostatečné vzdálenosti a pouze svítí halogeny "pocitově" slabě, tak pomůže jen přechod na jiný světelný zdroj. Možností je hodně - od silných žárovek (nevalná životnost více rozžhaveného vlákna) po přestavby projektorů na bi-led/bi-xenon.
Pro srovnání, takto svítí originální xenony na GH: Xenony, výbojky
Mně se zdá, že ta světla svítí dobře, i jsou dobře seštelovaná. Ale zase na druhou stranu z fotky (pokud nemáš referenci) nemůžeš nikdy objektivně poznat, jestli to svítí hodně nebo málo, když neuvedeš údaje o citlivosti, clonovém čísle, délce expozice a expoziční hodnotě.
@pedro94GH No ono nejde moc (bohužel) srovnávat parabolové a projektorové (čočky) hlavní světlomety. Parabolové budou svítit vždy více, popřípadě oslňovat.
Světla jsou dle foto opravdu nastavena správně. Výměna pravé žárovky jistě trochu ve svitu pomůže, stejně jako by pomohlo vyčištění čoček (v rámci procent). Větší zázrak od halogenů, ale určitě nečekej.
Při osazení silnějších žárovek počítej s častější výměnou, díky více rozžhavenému vláknu (hlavně když není auto vybaveno DRL). Ovšem i etalon ve výkonu halogenové žárovky Osram Nightbreaker bude svítit minimálně 2x méně než jiný světelný zdroj.
Hodně informací a fotek je popsáno v tomto vláknu. Například zde porovnání světelných zdrojů: Výměna halogenových žárovek v potkávacích světlech