• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

diesel Výměna vstřikovačů, zadání QR kódu, reset naučených hodnot, kalibrace

• Vlákno založil Vlákno založil Petr N
  • Datum založení Datum založení
Koukal jsem na kódy vstřiku ve forscanu, a zkontroloval podle těch co jsou v autě a jsou stejné, takže se nesmazaly. I tak musím dělat ty testy? Nic jsem jinak se vstrikama nedelal

Tak to si kontroloval zbytečně 😉 Jako jsou lidi, kterým vse fungovalo i bez kódování, ale... Jestli si kontroloval ty dlouhé kódy, tak už tě ta chvilka na ty testy a kalibraci už nezabije, pokud tedy nezačínás se studeným motorem teď v zimě někde venku 😜 Tak máš jistotu, že se ti auto nebude dohadovat. Pak se po kalibraci ještě za jízdy dokalibrujou, ale to už tě nemusí trápit 😉

Já právě nevěděl, jestli se tím resetem ty hodnoty nesmazaly. Kalibraci bych udělal, ale ta se stejně v těchto teplotách nespusti

Kalibrace se spustí, ale dá to práci zahrát auto. Užil jsem si s tím při výměně vstřiku v 5 stupních v garáži, proto se ptám, jestli máš teplý auto. Důležitost těch kroku nechci zpochybňovat, na to nejsem dost vzdelanej či zkusenej 🤗

Jo a bez funkčního předehřevu, takže pokud ti funguje, tak to půjde. Držím palce 👍

Bohužel mám auto venku, a vím, ze požaduje vyšší venkovní teplotu i vyšší teplotu paliva.
Ale takže bych udělal ty dva testy (Koeo a koer) to jsou vnitřní testy jednotky s vypnutým a zapnutým motorem, a pak už jen kalibraci?

No ale ty hodnoty teploty paliva a vzduchu neodpovídají přímo teplotě venkovního vzduchu a teploty paliva v nádrži. To bych treba tu min. teplotu paliva, co je uvedena nikdy od podzimu do jara a ani v létě nedosáhl 😜 Když jsem naposledy kalibroval, tak byla zima a napsalo mi to po 20 km jízdy jenom nízkou teplotu paliva, ale stačilo 5 minut počkat na volnoběh a bylo vše jak má. Měří to někde u motoru, takže se to ohřeje 😎

Back