• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Wireless Apple CarPlay/Android Auto pro systémy bez podpory WiFi připojení

Vyzkouším, děkuju! Já si zkusil po odemknutí zapojit mobil a ten se nabíjel, ale možná po zamknutí se opravdu vše vypne.

Vyzkoušel jsem si to a cca 3 min po zapnutí BT i WiFi opravdu zmizelo. Trochu je blbé, že při odemčeném autě se telefon pořád snažil pravidelně připojit a přitom blikal displej. Protože se snažil připojit audio zařízení, tak by to možná způsobovalo problémy při hovoru.

Nechce se mi to psát "nahlas", ale je opravdu možné, že Mazda doinstalace je rozdílná od té tovární?
CX-5 Y2023 má již vše bezdrátem (užívám AA i dobíjení) a za cca 5kkm nic nepadalo (ťuk-bum-prásk).
Carlinkit/ryzí AA jsem testoval v M6 (ta měla jen drátové řešení z výroby) a chovalo se to jak píše @VanThomass = padalo to 2-4x/100km
Ahoj, mam CX5 koupenou pred tydnem, skladovka - vyrobeno v 12/2023. A Android Auto bezi bez dratu. Ale na telefonu musi bezet jak BT, tak i Wifi. A je fakt, ze telefon hřeje jak radiator 😉

Nechce se mi to psát "nahlas", ale je opravdu možné, že Mazda doinstalace je rozdílná od té tovární?
CX-5 Y2023 má již vše bezdrátem (užívám AA i dobíjení) a za cca 5kkm nic nepadalo (ťuk-bum-prásk).
Carlinkit/ryzí AA jsem testoval v M6 (ta měla jen drátové řešení z výroby) a chovalo se to jak píše @VanThomass = padalo to 2-4x/100km
2023 je už úplně jiný infotainment, tam žádná doinstalace není třeba. Podle mně se tady řeší předchozí infotainment vs. wireless atd. Ale možná jsem mimo, nějak jsem tohle vlákno nestudoval.

Ahoj, mam CX5 koupenou pred tydnem, skladovka - vyrobeno v 12/2023. A Android Auto bezi bez dratu. Ale na telefonu musi bezet jak BT, tak i Wifi. A je fakt, ze telefon hřeje jak radiator 😉
Ano, můj SMG S23+ toho má taky plné zuby,musel jsem vypnout rychlé bezdrátové nabíjení, teprve pak se neuvaří a nezačnou lítat termo-hlášky.
Pomalé bezdrátové však jen tak tak vyživí spotřebu (navigace přes AA), o nabíjení nemůže být vůbec řeč.

2023 je už úplně jiný infotainment, tam žádná doinstalace není třeba. Podle mně se tady řeší předchozí infotainment vs. wireless atd. Ale možná jsem mimo, nějak jsem tohle vlákno nestudoval.
Já to tak taky chápal a domníval jsem se, že doinstalace bezdrátu tam, kde chybí se provádí (mimo jiné) i třeba Mazda originál komponentem, který by se nemusel lišit od mého již zabudovaného... ale souhlas, třeba to není jen o tomto fragmentu, může to souviset s celkem a pak to identické být nemusí.

Dobrý den hoši.
Tak dnes jsem namontoval AA box. Vše funguje jako dříve. Buhužel mě, ale nejde připojit mobil na AA. Přibyl řádek Apple Car Pay a Android Auto, ty ale nesvítí a jsou šedivé. Jestě se mě někdy info sekne a BT Device: smart box, které zmizí až po vypnutí a zapnutí zapalování.
Zkouším připojovat bezdrátově i přes kabel a zařízení se nevidí.
Díky za rady.
20240924_113045.jpg20240924_113119.jpg20240924_142903.jpg20240924_150625.jpg

Poslední úprava moderátorem:
Jo to jsem řešil taky, odparovat BT od infotainmentu radia jak v radiu tak v telefonu. A pak se pripojit na ten smartbox BT a rozjede se to

Jo to jsem řešil taky, odparovat BT od infotainmentu radia jak v radiu tak v telefonu. A pak se pripojit na ten smartbox BT a rozjede se to
Díky za odpověď.
Co je BT (bluetooth)? Dal jsem reset (tovární nastavení) infotaimentu a teď se zařízení mezi sebou přes bluetooh ani kabel nevidí. Po každém nastartování se ukazuje obr. v příloze. Do infotaimentu se dostanu pouze přes tlačítko na joysticku telefon, pak můžu v infotaimentu listovat, ale tel. se nedá napárovat. Díky
20240924_142903.jpg

Restartuj telefon
Děkuji. Poněkolika násobném restartování obou zařízení (tel. i ifotajment) jsem naparoval a všechny normální funkce Mazda zprovoznil. Bohužel napárování na AA se mě vůbec nedaří. Zařízení se mezi sebou na párování AA vůbec nevidí. Android Auto v nastavení zůstává šedivé. Nejde přes bluetooh ani kabel (vyzkoušeno více kabelů i kabel kolegy který se u svého auta na AA připojuje).

Screenshot_20240925_121850_Android Auto.jpg 20240925_115848.jpg 20240925_115834.jpg

A co ten přepínač pod krytem sd karty. Má dvě polohy. Wired a wirelles. V telefonu tuším ještě povolit ladění USB ve vývojáři.

Samsung S22 256GB Tapatalk

Ladění usb nepovolovat. Přepínač na wireless musí být v pravo na 2

A co ten přepínač pod krytem sd karty. Má dvě polohy. Wired a wirelles. V telefonu tuším ještě povolit ladění USB ve vývojáři.

Děkuji Moc!!!!!! Bez tebe bych to neudělal! O tom přepínači pod krytem SD karty jsem nevěděl. Přes kabel už mě to jde. Bezdrát zatím ne. Jestli máš nějakou radu? Ale i tak moc děkuji za tvůj čas! Pepa

U bezdrátu už bylo vše napsáno. Zapomenout zařízení Bluetooth v infotaimentu i telefonu pak znovu naparovat a vše povolit. Možná zkusit aktualizaci android auto v telefonu či v telefonu v tom AA pohledat v nastavení..zkus to bezdrátově spárovat přes AA v telefonu. Je tam průvodce připojením.... .

U bezdrátu už bylo vše napsáno. Zapomenout zařízení Bluetooth v infotaimentu i telefonu pak znovu naparovat a vše povolit. Možná zkusit aktualizaci android auto v telefonu či v telefonu v tom AA pohledat v nastavení..zkus to bezdrátově spárovat přes AA v telefonu. Je tam průvodce připojením.... .

Nene. Je pořeba se připojovat se přes bluetooh k vyměněnému boxu pokud je i bezdrátový (v mém případě smartBox-7C94 ) a ne k Mazda infotaimentu!!! Samozřejmě přepnout u SD karty na bezdrát.
Bohužel v přiloženém návodu ani slovo o této povinnosti. Ještě se dá připojit k boxu přes WiFi, ale nikde jsem nesehnal heslo (v návodu se nikde neuvádí a na netu jsem zatím nesehnal. Pokud někdo heslo ví budu rád pokud sem napíše.
Ale přes bluetooh teď jede vše na 100%. Připojuje se automaticky při nastartování auta.
Děkuji za pomoc bez ní bych ještě dlouho pátral!

To jsme ti ale celou dobu říkali.....

Kupoval jsem do dvojky nový AAWireless TWO a funguje to pěkně. V kombinaci s Magsafe krytem Nillkin a držákem Baseus CW01 3v1 konečně pohodlí jako v novějších autech.

Back