• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

interiér Aktualizace map navigace

Už som to zistil. September 2024 je k dispozícii na stiahnutie. Už to maká :). Pýtalo sa ma či chcem najprv vytvoriť zálohu ale nepýtalo vložiť čistú SD kartu ako u staršej verzii ToolBox.

da5761077440a17ac0e4d18f661ac80d.jpg

Trvalo to bezmála 4 hodiny ale podarilo sa. Zaujímavé je že aktualizácie mám platné až do roku 2031 čo je velké prekvapko. Na BM to bolo iba 3 roky.

d1cf491c1586dd4eea8f67149fd8e594.jpg

Díky za notifikaci, aktualizováno pro mou CX-5, asi silnější internet, tak "jen 3h" (záloha/stažení/aktualizace/ověření...) 🤗

Dnes som dal SD kartu do slotu a zapol zapalovanie ale nenaštartoval a hneď tam bola navigácia, pred tým to trvalo zopár sekúnd. Reakcia na kolečko tiež v mžiku. Ostatné som neskúšal, uvidím cez víkend. Na mojej trase sú nejaké nové radary a kruháče tak uvidím či ich tam už zakomponovali.

4ef910ebff64593313814c5cb97287b4.jpg

Kluci kdyby jste chtěli někdo aktuální mapové podklady,obraťte se na tohoto člověka na slovensku. Poštovné je 4€ a na czk to vychází za 1500-, ( 60€) Je to neobnovitelna sd karta s aktuálními podklady. Nebo je druhá moznost sd za 70€ s možností pozdějšího update zase na novou verzi.
Ten klučina dokáže i hodně poradit a vyřešit ohledně NAVI.
Na FB skupině Mazda ma již od něj pár lidí SD a ke vší spokojenosti.
Hodím tu link na jeho web,kdyby nějaký dotaz , rad zodpovím

IMG-20241126-WA0005.jpg

Screenshot_20241126_131653_Facebook.jpg

Dle mého je to tak začátek roku 2024.Kruháč,který byl u nás zprovozněn loni před vánoci,tak tam už je.

Dle mého je to tak začátek roku 2024.Kruháč,který byl u nás zprovozněn loni před vánoci,tak tam už je.
Míra, xkendy to pravdepodobne myslel skôr tak, že či si mal predtým už v aute inú kartu s navigáciou ? Nakoľko ako som ja pochopil z predchádzajúcich príspevkov na fóre, pokiaľ mi skončila platnosť aktualizácii máp na jednej karte s navigáciou tak keď si kúpim druhú tak už mi nepôjde aktualizovať verzia máp na tej druhej karte, preto treba kúpiť kartu s najnovšími aktualizáciami máp.

Mel jsem namysli prave to, zda je tam ten okruh :)
Tj jestli data na te karte odpovidaji realite a tedy nejsou z roku 2018...

Chlapi já vám tu hodil solidní link na 100% kvalitu a aktuálnost mapových podkladů a vy tu řešíte SD z Aliku za 500-, 🫣
V Mazdě ta karta nebo update stojí 12 K ,úplně nesmysl cena.
Z Alli kupuju hodně věcí, ale toto zas není takový rozdíl v ceně abych to nevzal od Kluku ze Slovenska a vím že bude vše cajk a mám i případnou podporu.....

Chlapi já vám tu hodil solidní link na 100% kvalitu a aktuálnost mapových podkladů a vy tu řešíte SD z Aliku za 500-, 🫣
Z Alli kupuju hodně věcí, ale toto zas není takový rozdíl v ceně abych to nevzal od Kluku ze Slovenska a vím že bude vše cajk a mám i případnou podporu.....
A proč bych měl dávat 1600 Kč když mohu dát 500 Kč?Aktuální je,funguje dobře.Za 2-3 roky si koupím zase novou.Stejně to mám jen jako doplněk k AA.

Ja som si klikol na tvoj odkaz a pod 80€ som od nich nič nenašiel, takže áno je pre mňa lepšie nájsť funkčnú kartu na ebayi alebo Aliexpresse a ušetriť 60€.

Pro členy klubu v ČR to puští za 1500-, Tady přeposílám jeho vyjádření k SD z Číny. A jeste chci dodat ,mi je to jedno ja vám chtěl dát jen tip na super podporu NAVi a super ceně oproti Mazdě. Nemyslím to zle...

Argumentujem tym ze pokym sd karta prejde z ciny na nase uzemie zazije si toho celkom dost, a urcite jej to znizuje kvalitu a zivotnost, ked sa SD karta poskodi po case uzivania nikto viac negarantuje nahradu alebo riesenie. My ano , vzdy sa snazime vist v ustrety a pouzivame original predpisne SD karty vyrobcom. Z Ciny casto krat pridu low cost verzie ktore ledva vydrzia rok a vznika tam riziko poskodenia celej jednotky connect. Zacina to vypinanim systemu a moze prist az k jeho poskodeniu. My sme na trhu uz 15 rokov a za svojou pracou si stojime.

Pro členy klubu v ČR to puští za 1500-, Tady přeposílám jeho vyjádření k SD z Číny. A jeste chci dodat ,mi je to jedno ja vám chtěl dát jen tip na super podporu NAVi a super ceně oproti Mazdě. Nemyslím to zle...

Argumentujem tym ze pokym sd karta prejde z ciny na nase uzemie zazije si toho celkom dost, a urcite jej to znizuje kvalitu a zivotnost, ked sa SD karta poskodi po case uzivania nikto viac negarantuje nahradu alebo riesenie. My ano , vzdy sa snazime vist v ustrety a pouzivame original predpisne SD karty vyrobcom. Z Ciny casto krat pridu low cost verzie ktore ledva vydrzia rok a vznika tam riziko poskodenia celej jednotky connect. Zacina to vypinanim systemu a moze prist az k jeho poskodeniu. My sme na trhu uz 15 rokov a za svojou pracou si stojime.
Jelikož už jsem na světě dosti dlouhou dobu,tak takovým řečičkám nevěřím.Každý chce vydělat.Můj názor je,že karty v Asii stejně hromadně nakoupí a za tučný příplatek přeprodá.Mimochodem,obě dvě karty jsou z Taiwanu.Kolega na CX5 má už 3.kartu z Alíku a vždy vše v pohodě.
.

Stejně si ty karty nechal naklonovat právě od prodejce na Alibabě. "pouzivame original predpisne SD karty vyrobcom" - tak to je hrozná pohádka.

Stejně si ty karty nechal naklonovat právě od prodejce na Alibabě. "pouzivame original predpisne SD karty vyrobcom" - tak to je hrozná pohádka.
Jj je to možné. Ja do toho tak nevidím. Myslel jsem že by ty informace mohly někoho zajímat. Tak mám to smazat ? Vidím že vás to všechny pobouřilo a to je pravý opak toho co jsem chtěl 🫣

Jj je to možné. Ja do toho tak nevidím. Myslel jsem že by ty informace mohly někoho zajímat. Tak mám to smazat ? Vidím že vás to všechny pobouřilo a to je pravý opak toho co jsem chtěl 🫣
Vůbec není potřeba nic mazat.

Vůbec nepobouřilo,jen je třeba si uvědomit momentální situaci na trhu.Někdo si neumí ani nechce nic poslat z Alíku,Ebaye atd.Takže pro něho je to schůdné řešení,daleko levnější než řešení v Mazdě.A Mazdy si dost kupuje starší generace na ,,důchod",mnozí ani nemají internet.Znám dost těchto lidí s CX 3,5 případně Mazdou 2,3.Takže Váš příspěvek má určitě přínos.

Back