Já nebudu řešit jestli platit klukům na Slovensko, nebo Číňanům či Mazdě - mám aktualizace zdarma a stejně si je nenahrávám jelikož používám CarPlay a integrovaná navigace je pro mne jen taková záloha co by kdyby….Pro členy klubu v ČR to puští za 1500-, Tady přeposílám jeho vyjádření k SD z Číny. A jeste chci dodat ,mi je to jedno ja vám chtěl dát jen tip na super podporu NAVi a super ceně oproti Mazdě. Nemyslím to zle...
Argumentujem tym ze pokym sd karta prejde z ciny na nase uzemie zazije si toho celkom dost, a urcite jej to znizuje kvalitu a zivotnost, ked sa SD karta poskodi po case uzivania nikto viac negarantuje nahradu alebo riesenie. My ano , vzdy sa snazime vist v ustrety a pouzivame original predpisne SD karty vyrobcom. Z Ciny casto krat pridu low cost verzie ktore ledva vydrzia rok a vznika tam riziko poskodenia celej jednotky connect. Zacina to vypinanim systemu a moze prist az k jeho poskodeniu. My sme na trhu uz 15 rokov a za svojou pracou si stojime.
Ale ze se kartě snižuje životnost tim že cestuje z Číny (jako by každá jiná necestovala) nebo ze si poškodíš jednotku (ta karta nedokáže zapisovat do jednotky) je s prominutím hovadina a pokud mi někdo bude něco takového tvrdit jako argument proč bych měl dát 3 násobek ceny jemu za to samé co je z Číny tak si od něj nic nekoupím - kdyby řekl chci na tom taky něco vydělat a nabízím za to rychlejší dostupnost nebo když bude nějaký problém tak nějaké prozakaznicke jednání tak fajn.
Ale na tyhle řeči fakt uz nemam žaludek.