Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Ahoj, prosím má někdo zkušenost s výměnou autobaterie v CX-5 KF? Naměřil jsem 12,2V, tak dobíjím. Ale zvažuju zda už radši nekoupit novou, nechci zůstat někde v horách viset.. Odkaz nefunguje :/ Tak bych rád věděl jaké komplikace mě čekají... Děkuju!
Ja by som nemenil batériu kým na budíkoch nezačne svietiť hláška battery management.Ahoj, prosím má někdo zkušenost s výměnou autobaterie v CX-5 KF? Naměřil jsem 12,2V, tak dobíjím. Ale zvažuju zda už radši nekoupit novou, nechci zůstat někde v horách viset.. Odkaz nefunguje :/ Tak bych rád věděl jaké komplikace mě čekají... Děkuju!
KF tu není tak dlouho a originál při dobrém zacházení zvládne 6 až 10 let(Dobře... od roku 2019 max těch 6 let ) . Dobré zacházení myšleno alespoň 2x do roka nechat dobít na nabíječce.Ahoj, prosím má někdo zkušenost s výměnou autobaterie v CX-5 KF? Naměřil jsem 12,2V, tak dobíjím. Ale zvažuju zda už radši nekoupit novou, nechci zůstat někde v horách viset.. Odkaz nefunguje :/ Tak bych rád věděl jaké komplikace mě čekají... Děkuju!
.Taky mám ten měřák pod palubkou,ukazuje asi o 0,2-0,3 V miň,než voltmetr na svorkách baterie.Všiml jsem si,že GL FL už nemá tu zásuvku(zapalovač) pod palubkou.Já teď po tom co mě klekla baterka mám v zapalovači pod klimou měřák a sleduju napětí, po přenastavení kamery to je pořád okolo 12,4V což je fajn
Do tvého auta patří baterie PE1T-18-520 -9BAhoj,
měl bych prosbu.
Dnes mi ráno auto po nastartování hlásilo 2 chyby viz vlákno:
"Závada systému i-stop" na displeji v hlášeních plus "i-stop" na palubovce
"Závada dobíjení akumulátoru" na displeji v hlášeních plus oranžový trojúhelník s vykřičníkem mezi pravým a středním budíkem dole.
Našel jsem toto vlákno a jelikož baterii mám původní počítám origo (techničák je od 05/2018, ale Max mi říkal že je vyrobeno 24.10.2017), tak už je to starší paní.
VIN je: JMZGL697801543720
Počítám, že to bude tou baterií. Normálně parkuju v garáži, ale teď bylo přes víkend venku a toto to ukázalo. Po pár KM jsem parkoval a dával děti do školy a když jsem znovu pak po 10 min nastartoval, tak už to tam nebylo. Přisuzuju to tedy studené baterii, co už je na prahu svého života a prvně bych vyměnil ji a budu doufat, že se to už neukáže
I-STOP systém mám vypnutý od 02/2019 co jsem auto koupil jako předváděčku.
Otázka je:
1) Jakou byste mi doporučili koupit autobaterii? ideálně odkaz pokud bych tě mohl poprosit
2) můžu stávající odpojit a jen připojit novou, nebo se mi něco zablokuje (radio atd) a musím to udělat nějak přes kabely a při trvalém připojení?
Ve foru jsem narazil na tuto:
Autobaterie Exide Premium 12V, 65Ah, 580A, EA654 – PEMA
Autobaterie kapacita: 65Ah, napětí: 12V, rozmístění pólů: pravá,…pemacz.cz
a tuto:
Autobaterie Banner Running Bull EFB 12V, 95Ah, 760A, 595 15
autobaterie kapacita: 95Ah, rozmístění pólů: pravá, rozměry: 303x173x225, startovací proud: 760A, technologie EFB, bezúdržbová baterie určená pro Start-Stop Číslo výrobku: 012595150101 Zjednodušené číslo výrobku: 012595150101www.autodily-pema.cz
Jen nevím jaké Ah/A bych měl vlastně mít a taky jaká se mi tam vejde.
Díky moc všem za radu
Tak jsem upřímně pořád trochu zmaten. Podle toho typu mi to najde jen jednu s 520A, ale ta má 60Ah https://www.autodily-pema.cz/autobaterie-exide-start-stop-efb-12v-60ah-520a-el604Do tvého auta patří baterie PE1T-18-520 -9B
Zde (nejen) si můžeš vybrat:
Vyhledávání 'PE1T-18-520 -9B'
www.autodily-pema.cz
Osobně doporučuji dodržet servisní postup uvedený výrobcem a udělat inicializaci nové baterie.
K žádnému dalšímu zablokování by u tvého auta dojít nemělo. Pouze se inicializují dojezdy oken a nastaví drobnosti v rádiu.
To vše je ale otázkou pár minutek a není potřeba ani diagnostika.
Je to tu zhruba tak milionkát. Každopádně sjeď oknem na pár centimetrů dolů a potom okno vytáhni nahoru a několik sekund drž než se ozve cvaknutí. Opakuj na všech oknech.a jak se nastavují ta okna?