• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

motor Benzín - výfuk duplex

Začalo mi auto vydávat nepříjemný zvuk (GH 2.5i) ze zadní části výfuku. Po proklepání výfukového systému se zjistilo, že levý tlumič je KO. Teď se rozhoduji koupit jen špatný zadní tlumič nebo to vyměnit za komplet výfuk. Přijde mi teda 17k za výfuk docela dost, ale pokud by tam vydržel například nerez od foxu dlouhou dobu...

Z videí nezjistím jak moc jsou hlučné do interiéru a jelikož vozim rodinu, asi by nebyli moc rádi :D Máte někdo v okolí Vysočiny nějaký takový výfuk na autě? A byly by jste ochotni mě kousek svést?

Popřípadě jaké mám ještě možnosti než ten fox? Můžete mi hodit link? Na netu skoro nic nemůžu najít. Většina linku ve vlákně je nefunkční.

Díky ;)

@pvmichal ma vyfuk od foxe, uz nekde i psal nejaky ten pocit o zvuku

Výfuk od Foxe je celý nerezový spojovaný svorkami, je přesný a pasuje bez jakékoli úpravy.Montáž trvala cca 1 hodinku.První pocity byly takové trošku zklamání, ale s odstupem času jsem to malinko přehodnotil.Záměr byl,aby výfuk byl trošku hlasitější a hlubší.Když se na to, tak dívám tak by to, ale při delší cestě mohlo být malinko obtěžující.Zvuk výfuku malinko zhrubne až se trošku zahřeje cca po 15 km, jde poznat jak si pobublává v nižších otáčkách, když dojíždíš třeba na křižovatku s rychlostí a to mě baví poslouchat.Dle názoru okolí je poznat, že tam není originál, ale opravdu to není žádný kravál a i po cca 150 km z auta člověk vyleze bez bolení hlavy.Inu zvuk osmi válce z toho nikdy nebude :) Dle mě a to jsem možnost neměl je příhodnější si výfuk poslechnout naživo, já už vlastně ani nevím, jak zní klasická 2.5 a taky by mě zajímalo jaké ty změny vlastně po užívání po 1 měsíci vlastně jsou :) Teď je otázka jaká je cenovka originálu od Foxe, ale myslím, že zase tak daleko od sebe nebudou.Jen bych na závěr zvážil jestli nedat větší koncovky co mají v nabídce,ale vše se dá nahradit a změnit :)

Fox.jpg IMG_20190306_153427.jpg

Mazdar já jsem taky s jednim tlumičem v haji tak jsem uvažoval nad ulterem duplex za 9k ale nakonec už je na cestě nejspíš hlína od pl. Polmostrov komplet od kat.do konce duplex za 3,5k

Mazdar já jsem taky s jednim tlumičem v haji tak jsem uvažoval nad ulterem duplex za 9k ale nakonec už je na cestě nejspíš hlína od pl. Polmostrov komplet od kat.do konce duplex za 3,5k
Keď ti to dorazí a budeš nahadzovať, daj prosím vedieť, ako ten Polmostrów vyzerá, či bez problémov pasoval na auto apod. Tiež teraz riešim výfuk, rád by som tam dal nerez, ale čo som našiel, tak všetko iba športové výfuky (ja chcem výfuk čo najtichší), alebo potom na zákazku ale za strašné peniaze.
Tak už zvažujem obyčajný hliník a možno ho niečím ošetriť, nech to netreba meniť zas za dva-tri roky. Originálne diely som zavrhol, lebo tam som s cenou už skoro ako za zákazkovú nerez... Ten duplex sa strašne zle zháňa :-|

Pánové prosím Vás, jak je to s tým ULTER SPORTem?
@Vitus @Alamaster
Jde mi o hluk z výfuku do interiéru. Vzadu vozím syna, aby z toho nebyl moc vyhučen. Jak je to tedy s hlučností oproti originálu?
A pasuje i na kombi? Uvádí totiž jen sedan verzi. Jde to napojit na původní trubku v pohodě?
Díky

Pokud mluvis o koncovkach, co jsem mival na GH, nema to zadny vliv na zvuk ;) a pasuje i na kombi

Pánové prosím Vás, jak je to s tým ULTER SPORTem?
@Vitus @Alamaster
Jde mi o hluk z výfuku do interiéru. Vzadu vozím syna, aby z toho nebyl moc vyhučen. Jak je to tedy s hlučností oproti originálu?
A pasuje i na kombi? Uvádí totiž jen sedan verzi. Jde to napojit na původní trubku v pohodě?
Díky

Podívej ten hluk tam rozhodně jde, o tom žádná. Já jsem si na to zvykl a spíš se mi to líbí, než by mi to vadilo. Už jsem i vozil lidi nějaký delší trasy (Polsko, Rakousko) a nestěžovali si. Jestli máš možnost a chuť, tak se můžeme někdy sejít v Praze a můžeš si to vyzkoušet na vlastní uši ;)

Děkuji za rychlou odpověď pánové.

@Alamaster To mám torchu z ruky, ale děkuji za nabídku ;) Vážím si toho. Nejspíš to risknu a půjdu do nich.

Psal jsem radši do ultersport.cz, abych se ujistil, že výfuk pasuje i na kombi verzi. Uvádí totiž jen hatchback verzi a odpověděli mi stejně, jak uvádí na stránkách. V čem se může tak lišit výfuk od verze kombi? Já bych si totiž tipl, že by to mělo pasovat na obě verze, když je stejná motorizace. Riskovat to na druhou stranu nechci. Neřešili jste někdo stejný problém?

M6 GH 2,5 wagon

Na rozpad dílu? Já tam nikde nic nevidím. A když jsem jim psal, odepsali mi, že je to na verzi hatch. Psal jsem na ultersport.cz

Nechci vam kazit radost, ale polmostrow býval vždy největší krám s nejnižší životností a s vlastnostmi daleko od originálu. Originál je spočítanej na určitej odpor pro motor a tlumení hluku. Polm je jen oválná plechovka se 2 trubkama. Dál koukněte na provedení - rozdělení na duplex. V originále je tvaru V, polm má T (značně zvyšuje odpor proudění), a vedení ke každému tlumíči je jinak dlouhé. S takovým výfukem bude ve vyšších otáčkách auto linější a ovlivní to i spotřebu. Co to bude dělat s motorem jako takovým je už diskutabilní a spíš to bude dlouhodobý vliv

Ona je sice u polmu až moc hezká cena (cca 5x oproti foxu) ale má to svůj důvod. To samý je ten ulter, kterej je dělanej na hluk. Ona ta cena u Foxe má svoje opodstatnění.

Je potřeba si uvědomit že nemáte felicii ale auto s motorem, který má jistý výdaje vyšší. Jak se říká, kdo chce opici musí mít na banány, bez urážky, tak se nad tím truchu prosím zamyslete ;)

Poslední úprava:
Pokud se zde neuvádí, tak je ještě možnost dodávky komplet výfuku od finské spol. FENNO. Diskutující na stránkách Volva se na značku tváří spokojeně. Cena je za dva tlumiče a střední společnou rouru asi 10tkč. Životnost bude pravděpodobně všude stejná kolem těch 5 let.
Rupla mi právě společná trubka -odbočka na koncové tlumiče a příruby a šrouby jsou tak zrezlé, že se do toho nikomu moc nechce, aby to rozkuchával po částech.

Back