• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

autorizovaný Ceny servisních prací u Mazdy

to @timgad . Tak teda už absolutně nerozumím, proč ses ptal na to jak je to se zárukou, když nebudeš jezdit na garančky. Tak jsem to pochopil já, že zvažuješ možnost nejezdit na prohlídky, ale když se něco pokazí tak co s tím. Nechápu, zbytečná diskuze.

A tohle všechno se tady strne, protože jsem se ptal, kam jezdit na servis na auto PO záruce? Mimochodem to "kam" tu nezazněl jediný návrh, zato jsou tu dvě stránky poměřování brček komu přijde normální 10k za hodnu práce, kde ještě 40minut z toho dělá něco jiného než vyteče olej.

Abych to uvedl na pravou míru, já mám se servisy veskrze velice negativní zkušenost, tak se pídím po recenzích. Do minulého auta jsem zhučel za 200 za rok v opravách a nezměnilo se na autě nic, servisy jen měnily a měnily a nikam to nevedlo. Odvolání žádné, protože do příjimacího protokolu napíšou úkon a ne závadu. Úkon provedli, zaplať. To, že závada neodstraněna nikoho nezajímá.
Druhá věc je, že kamarád mechanik dělal v autorizáku Škodovky u nás v okrese a hned první den ho dali stavět motory, protože to nikdo na dílně neuměl, ti zobáci uměli leda měnit ten oleje, brzdy, nebo na zimě přezouvat kola.
Prostě když někam auto dám, tak chci vědět, že s tím umějí a že za ty peníze bude o auto postaráno. Když ano, tak nemám problém zaplatit. Povídačka o banánech je fakt mimo a pro puberťáky. To, že si člověk koupí dražší auto neznamená, že potřebuje solit nesmysl.

Tak mě do měsíce čeká pravidelný servis a bude to můj první s Mazdou. Předtím jsem si dělal všechno sám, ale Mazda je trochu novější (5let a 48tis km) než ty moje předchozí plečky, tak bych to chtěl mít v servisce. Nějaké tipy v okolí Mladé Boleslavi/Praha apod. Klidně dojedu i dál.
Mnoho psů, zajícova smrt. Výše uvedené nároky nesplňuje nic.

to @Trawn . Nevím, jestli "povídačku o banánech", myslíš na mou připomínku, ale já se vyjadřoval nikoliv ke tvému dotazu ale k dotazu @timgad . Tak prosím to nevztahuj na sebe, to nemá s tebou nic společné.To jenom na vysvětlenou.

Mnoho psů, zajícova smrt. Výše uvedené nároky nesplňuje nic.
Jakože nároky na znalosti a kvalitu nesplňuje žádný servis? To snad nebude tak hrozné, všichni určitě nebudou křiváci. Jen jsem chtěl nějaké reference, abych nedělal zkušebního králíka. No nic, zkusím poptat Spořilov, ještě pár let bych auto rád dopřál servisku.
Trawn. Nevím, jestli "povídačku o banánech", myslíš na mou připomínku, ale já se vyjadřoval nikoliv ke tvému dotazu ale k dotazu timgad . Tak prosím to nevztahuj na sebe, to nemá s tebou nic společné.To jenom na vysvětlenou.
V pohodě, já jsem si to ještě párkrát přečetl a už mi to došlo, že většina té debaty byla rozvířena někým jiným :)

Mimochodem to "kam" tu nezazněl jediný návrh, zato jsou tu dvě stránky poměřování brček komu přijde normální 10k za hodnu práce, kde ještě 40minut z toho dělá něco jiného než vyteče olej.
Prosinec 2022, Louda (Car Star) D. Počernice, M6 rutina. Deset tisíc to zdaleka není a to jsem si dopřál navíc geometrii.
Vozíme tam rovněž M3 od narození, vyloženě zpackanou věc nepamatuji, jednou blbina, tak jsem se vrátil a napravili to.
Trochu diskuse kolem jistých reklamací, ale vždy dosažena dohoda. Z Boleslavi po cestě, třeba Tě to zaujme ;)
Jo, je tam pátý rok, ale znamená to spíše popáté, lítám 30kkm ročně = 2x ročně servis (7kkm, 21kkm, 36kkm, 49kkm a nyní 64kkm).

1673560522710.png

Prosinec 2022, Louda (Car Star) D. Počernice, M6 rutina.
Super, děkuji za tip, určitě je oslovím, faktura vypadá rozumně.
Pokud šlo o blbiny, stane se. Na Spořilově mi taky při lakování škodní události zapomněli zapojit svorkovnici centrálu (takže nezamykaly dveře).
Do Prahy je to kousek, takže to asi bude Spořilov vs Louda. Ještě je myslím Mazda v Liberci, ale o té jsem nic neslyšel

Jakože nároky na znalosti a kvalitu nesplňuje žádný servis? To snad nebude tak hrozné, všichni určitě nebudou křiváci. Jen jsem chtěl nějaké reference, abych nedělal zkušebního králíka. No nic, zkusím poptat Spořilov, ještě pár let bych auto rád dopřál servisku.

V pohodě, já jsem si to ještě párkrát přečetl a už mi to došlo, že většina té debaty byla rozvířena někým jiným :)
V Mladé Boleslavi a okolí žádný servis autorizovaný nebo nezávislý, co by zapsal do elektronické servisní knížky, není, a pražské autorizované servisy mají své sazby.

Díky za info! Tím teď vím, že nemusím dál hledat (že tu v MB fakt nic není).
Už jsem napsal do Spořilova a Loudy o kalkulaci, tak sem pak hodím výsledky

Nevíte někdo, proč stejný olej uvedený ve výše uvedené faktuře stojí v Autokelly včetně DPH 5 litrové balení, rovněž od Totalu, jen 12 stovek? Očekával bych, že ten sudový bude levnější.

to @timgad . Tak teda už absolutně nerozumím, proč ses ptal na to jak je to se zárukou, když nebudeš jezdit na garančky. Tak jsem to pochopil já, že zvažuješ možnost nejezdit na prohlídky, ale když se něco pokazí tak co s tím. Nechápu, zbytečná diskuze.
A kde jsem psal, že nebudu jezdit na garančky?

to @timgad , tak proč dotaz k platnosti záruky při neabsolvování pravidelných záručních prohlídek ?

Záruka je zákonem daná na všechny výrobky, co se týče reklamace závad, je to na přístupu a posouzení servisu (dealera), který má své podmínky pro posouzení reklamace (pravidelné prohlídky). Tož tak, víc se už v tom nehodlám patlat, řekl jsem svůj názor, toť vše.

Když už je zde téma záruky, tak změny jsou tu, resp. bude o moc důležitější míti jistou prokazatelnou servisní stopu ?

Tak už dorazily nabídky z Loudy a Spořilova.
Louda:

Louda.jpg

A Spořilov:
Spořilov.png

Poslední úprava moderátorem:
Hlavně mě mate, že každý autorizák nabízí trochu jiné úkony, myslel jsem, že je daný nějaký servisní plán na každý rok, co se kdy má dělat.

Resp. Kontrola karoserie a ten olej s filtry je asi základ, ale pak Louda dělá chladící kapalinu a geometrii. Spořilov zase čistí brzdy (to ale asi dělají při každé prohlídce. Tady by mě zajímalo, zda to rozeberou a čistí mimo auto, nebo to jen stříkají čističem na brzdy) a mění klimatizaci. Chladící kapalinu mají taky napsanou, ale nějak málo (pokud chápu ten výkaz, tak jen 0,5litru? Nebo 0,5 z položky, což je 2,5litru?) a "diagnostika geometrie" za 400 asi taky nebude plnohodnotná geometrie nebo ano?

A ještě doplním, že nikdo z nich si nenapočítal vzduchový a kabinový filtr. To ho nemění?

Je to úchylný :) Když jsem měl Toyoty, tak tam jsem koukal, maj normálně na webu transparentně na všechny modely základní servisky a po výběru konkrétní pobočky se to mírně liší (mírně!), viz příklad (Praha - Brno vybráno náhodně :) ).
Rozdíly vždycky nějaký budou (vzdycky tam nacpou režii nějakou nebo i slevu) a jestli se vymění vzduchac/kabinovej apod. se musí posoudit podle stavu atd., to je jasný. Ale základ by měl bejt podle mě + - jednotnej... takže když mám 2 nový mazdy, tak se mi asi vyplatí víc sledovat?

Bez názvu.jpg

U mé reference je důležitá i ta poznámka:
Jo, je tam pátý rok, ale znamená to spíše popáté, lítám 30kkm ročně = 2x ročně servis (7kkm, 21kkm, 36kkm, 49kkm a nyní 64kkm).
Jinými slovy, kontrolovat karoserii 2x ročně není nutné a správně nyní vyřadili, filtr dvakrát ročně atd. Trocha customizace tam je.

Ze zkusenosti, v Beku v Usti nad Labem samozrejme prihlizeji k tomu, jak se s autem jezdi a co taky chce zakaznik (geometrii jsem chtel treba kdyz jsem vedel, ze jsem nekde vzal obri diru). Jinak co se tyka brzd, tipnul bych si, ze se kola sundavaji, protoze servisni knizka obsahuje udaj o tloustce kotoucu a desticek (nevim, zda to jde zmerit s nasazenyma kolama, ale spis bych hadal, ze nikoliv) — v mem pripade, kdy na to pak koukam typicky pri vymene kol, pak tenhle jejich udaj sedi s realitou, neni vymysleny.

Back