• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Citanie rychlostnych znaciek

• Vlákno založil Vlákno založil Zipso
  • Datum založení Datum založení

Zipso

nový člen
Zprávy
21
Ahojte, vlastnim vozidlo cca tyzden a prekvapilo ma ako zvlastne Mazda cita znacky, prevdepodobne je problem v podlkadoch z GPS ale rad by som si overil ze sa nejedna o ojedinely problem. Mapy som aktualizoval hned v druhy den no prilis to nepomohlo. Stava sa v obci ze pri vjazde auto nacita 50 ale na nasledujucej krizovatke prepne na 60 pritom ziadna podobna znacka tam nieje a ani v SR nieje oficialne rychlost 60 v obci povolena. Nestava sa to stale no prekvapi to kedze neviem odkial sa k informaciam dostane. Skusal som ist bez SD karty no potom neukazuje ziadne udaje, cize mam pocit ze ten system ja viac zalozeny na GPS podkladoch ako na informaciach ktore si kamera nacita. Viakrat som si vzimol ze docasne znazenie precita a pri najledujucej prilezitosti uz ignruje, mate pobone postrehy s vozidlom? Auto je nove no vyrobene 9/2019. Chcem sa vyhnut reklamovaniu niecoho zo Mazda nema globalne dotiahnute a vie sa otom, zmienovat navigovanie v SK jazyku asi nemusim spominat.

Ten system kombinuje udaje z navigace a "cteni" znacek. Samozrejme, nefunguje na 100%, ale to v zadnem aute. Myslim ze nekde v navode je napsano ze se na to nemas spolehat, je to jen doplnkova funkce. Muzes si dat pri servisni prohlidce flashnout novej firmware a mozna se to o neco zlepsi. Ale na reklamaci to podle mne neni...

Chcem len pocut nazor druhych, to ze znacky neprecita tak by som akceptoval, ale ignorovanie max povolenej rychlosti v meste je fakt zle. Ak nezaregistruje vjazd alebo koniec obce to je ine. Snazim sa sledovat ako algoritmus funguje, ak je takychto skusenosti viac dajte mi vediet. Pripadne ci to uz niekto vyriesil. Dakujem

Ahoj,mě se často stává, že vjedu do obce, vyskočí 50tka a potom klidně 130 i když je dálnice ještě cca. 1 km daleko a ani k ní nemířím.

No u nás v Otrokovicích na tzv. Kvítkovické křižovatce(příjezd od Napajedel) pokaždé když tudy jedu a dělá to i po aktualizaci map.

No u nás v Otrokovicích na tzv. Kvítkovické křižovatce(příjezd od Napajedel) pokaždé když tudy jedu a dělá to i po aktualizaci map.
CX5 se "starším" systémem to třeba má trošku jinak. Já vidím chybu jednou za čas. Občas nevidí nějakou dočasnou značku nebo někdy nevidí konec křižovatky, jinak ok.

Mně se v BP ukazují značky s úspěšností asi 80-90 %, občas to přečte značku, která je umístěná na souběžné ulici nebo v odbočce. Někdy dokonce přečte nálepku ze zadku náklaďáku :-D

Spíš mi vadí jiná věc - systém neukončuje omezení rychlosti v křižovatce. Takže když před křižovatkou je sedmdesátka, systém ji zobrazuje ještě kilometr nebo dva, než se na to z neznámého důvodu vykašle a přepne zase na devadesát.

Dodatkové tabulky na značkách to pobere málokdy, občas třeba se povede přečíst, že omezení rychlosti platí jen pro nákladní auta. Proč mi to omezení tedy ale zobrazuje fakt nevím :-D

V brzké době čtení značek nebude ani zdaleka dokonalé. Každá země totiž má trochu jiná pravidla. Např.u nás platí, že křižovatka ukončuje platnost značky omezující rychlost, ale v jiných zemích platí omezení i za křižovatkou, dokud její platnost neukončí zase značka. Zatím proto není možné, aby to 100% fungovalo. Pořád je potřeba používat oči, rozum.

Rekl bych ze tohle je jeste ten nejmensi problem. Cteni znacek (alespon v Mazde) spolupracuje s navigaci, takze auto "vi" v ktere krajine se nachazi. Tomu muze prizpusobit ukonceni platnosti znacek. Pro rychlosti to zvlada docela dobre, a kdyz jedu z at do cz, spravne snizi limit ze 100 na 90 (mimo obce)...

A co všechno by jsi potom autě chtěl? Podle dnu a hodiny v týdnu vyhodnotit provoz na silnicích, přispůsobit podvozek podle nálady řidiče nebo dokonce podle jeho zorniček zjistit duševní a fyzický stav a nastavit podle toho muziku? Kurwa vždyť je to jenom auto! Ty jsi řidič a ty zodpovídáš. Pokud "budeme všichni pořád na něco spoléhat nebo čekat, že to za nás bude dělat auto samo", tak jsme jak ovce.

Mně to nějak žíly netrhá, kupoval jsem si to auto kvůli jiným věcem. Ale ten systém je nedotažený.

Já se zeptám jinak - dá se to čtení značek úplně a natrvalo vypnout, že ano? :-)

Já jsem ho vypnul mentálně - nedívám se na něj. Používám ho jen jako nápovědu, jestli jsem v obci nebo mimo, to většinou ví správně.

Já jsem s tím čtením spokojený. Nečekám, že taková věc bude fungovat 100%. Když si jen uvědomíte jak často nesystematicky jsou značky umisťovány, ukončení omezení velmi často chybí, značení souběžně souběžné komunikace, definice křižovatky, která omezení ukončuje atd.atd. Beru to jak doplňkovou informaci, když zapomenu sledovat značky. A podle mě ta úspěšnost je velmi dobrá a s touto funkcí jsem spokojen.

Taky spokojenost.
Jen mi vadí že když déle není značka u silnice tak to nic neukazuje.
Jakoby to kaslalo na informace z navigace a spolehalo to pouze na kameru... Neví někdo?

Taky spokojenost.
Jen mi vadí že když déle není značka u silnice tak to nic neukazuje.
Jakoby to kaslalo na informace z navigace a spolehalo to pouze na kameru... Neví někdo?
Podle mě se to stává když auto přečte dočasnou značku a čeká než uvidí její zrušení. Někdy to zase kašle na značku a hodí to z navigace.

No ale pokud čeká na ukončení tak by to mělo ukazovat tu poslední značku ke které se to váže nebo ne?
Mě právě mate že třeba po jižní spojce ve směru na černý most je dlouho bez značky.

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Já jsem také celkem spokojený, zmíněné nepřesnosti prostě přehlížím ... ale teď si představte, že čtení značek (ať už je chyba ve vlastním čtení nebo ve značení) se stane základem pro povinné omezovače rychlosti, které budou v lepším případě houkat, v horším ... raději nedomýšlet. To pak bude radost si koupit nové auto. Jedna úvaha z poslední doby: https://www.autoforum.cz/predstaven...ril-k-povinnym-omezovacum-rychlosti-aut-v-eu/

Back