• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Citanie rychlostnych znaciek

• Vlákno založil Vlákno založil Zipso
  • Datum založení Datum založení
No ale pokud čeká na ukončení tak by to mělo ukazovat tu poslední značku ke které se to váže nebo ne?
Kdyby byly ty čtečky značek/navigace co k čemu, tak detekují podle mapy křižovatku a od té by se měly řídit opět z mapových podkladů (když není nová značka)...

Jenze to by nekdo musel naprogramovat. A proc by to delal, kdyz velka cast statu (nechci psat vetsina, ale osobne myslim ze ano) nema pravidlo, ze hranice krizovatky ukoncuje znacku.

Já jezdím přes výstavbu D3 tady u nás a běžně mi tam naskakuje 130km/h ;)

Na Mazdě 6, nové i 2017, to v mém případě funguje slušně. Taky pozor na to, že pokud člověk delší dobu překračuje načtené omezení, samo zmizí... to je ochrana pro případ, že si to na dálnici načte třeba 80 ve zúžení, ale protože tam milí silničáři nedají ukončení, ukazovala by 80 až do dalšího sjezdu... tak když člověk jede chvíli asi 30 nad (nevím přesně), resetne se to podle mapových podkladů/země :). Že neumí samo resetovat po křižovatce mi nevadí, však je to taky trochu česká specialita, a i já sám jako řidič na menších silnicích často váhám, jestli to co jsem minul byla značená křižovatka (pokud jsem nezaregistroval značku), nebo vyústění nějaké cesty.

Tak se taky přidám. Ne že bych na to čuměl pořád ale dost jsem si všiml jaké blbosti to umí vyplodit.
Ve městě kde v úseku kterým jedu není žádná dopravní značka mi to načte zákaz vjezdu všech vozidel. Ta značka tam byla snad před revolucí posledních 30 let rozhodně ne. Jezdím tudy denně.

Mobilní značky od cestářů mi to nečte (aspoň jsem si toho nevšiml)

Omezení rychlosti také neruší za křižovatkou jak bylo řečeno.

Na mnoha místech mi omezuje rychlost i když tam žádná značka není.

Celkově mám pocit, že značky to snad ani nečte, že to jede jen podle map které jsou aktuální asi tak s datem 1980.

Ale jinak to jezdí pekne.

Tak se taky přidám. Ne že bych na to čuměl pořád ale dost jsem si všiml jaké blbosti to umí vyplodit.
Ve městě kde v úseku kterým jedu není žádná dopravní značka mi to načte zákaz vjezdu všech vozidel. Ta značka tam byla snad před revolucí posledních 30 let rozhodně ne. Jezdím tudy denně.

Mobilní značky od cestářů mi to nečte (aspoň jsem si toho nevšiml)

Omezení rychlosti také neruší za křižovatkou jak bylo řečeno.

Na mnoha místech mi omezuje rychlost i když tam žádná značka není.

Celkově mám pocit, že značky to snad ani nečte, že to jede jen podle map které jsou aktuální asi tak s datem 1980.

Ale jinak to jezdí pekne.
Tak se čtení cestářských značek enmám problém. Stejně třeba tak ne s Ledkovýma značkama nad dálnicema. Vždycky přesně když značku minu, změní se mi na displejích. Jediný co jsem zjistil je, že když někde vidí značku "protisměr", tak ji drží dlouho ikdyž jedu po jiní cestě, ale to se děje sporadicky.

Musím konstatovat že mě mrzí že Mazda nemá v aktualizaci firmware nějaký update pro načítání dopravních značek. Citelně mi vadí že to načte třeba na dálnici v zúžení 70km a současně to neumí značení co ukončí toto omezení takže pak třeba velmi dlouho jedete po dálnici a svítí na vás 70km. Mohlo by to přeci brát data i z navigace nebo stačí update. Připadá mi to lehce opravitelny....

Mazda 3 BN

Musím konstatovat že mě mrzí že Mazda nemá v aktualizaci firmware nějaký update pro načítání dopravních značek. Citelně mi vadí že to načte třeba na dálnici v zúžení 70km a současně to neumí značení co ukončí toto omezení takže pak třeba velmi dlouho jedete po dálnici a svítí na vás 70km. Mohlo by to přeci brát data i z navigace nebo stačí update. Připadá mi to lehce opravitelny....

Mazda 3 BN
Tak tohle třeba BP umí. Pozná značku ukončení.

Tak pak velká škoda že to neopravi u předchozí verze. Stačila by nějaká nová databáze pravidel do update té kamery...

Mazda 3 BN

A pozná i křižovatku, která platnost značky ukončuje??
V 95% ano. Spíš bych řekl, že to až na výjimky reflektuje skutečnost. Jedinej "bug" co jsem zaznamenal je zákaz vjezdu do jednosměrky (Opačnej směr). Pokud vjedu do Xový křižovatky a cesta rovně je zákaz, odbočím třeba do prava, kde se dá normálně jet, ale já furt vidím že to přečetlo značku zákaz vjezdu.

Hledal jsem, jestli to někdo řešil, protože jsem získal podezření, že to mám rozbitý, ale jak tak čtu, tak nemám :joy:
Standardně když přijíždím k retardéru, kde je 20 tak se mi 20 načte, ale ukončení po 2 m už ne, takže mi svítí 20 ještě dalších asi 300m, než si to načte 30...a asi to víc bere GPS, než nějaký značky - konkrétně tady máme na hlavní jednu průjezdnou miniobec, kde odjakživa nebyla snížená rychlost - resp.na té silnici nebyla značka začátek a pak konec obce, ale asi před rokem to označili a Mazda mi říká furt 90 a to i po prosincové aktualizaci map. Značky obec a konec obce si nevšímá (asi proto, že to nemá v navi podkladech?).
Nicméně po tom, co jsem si tady přečetl, tak to nebudu nijak řešit. Zajímavé ale je, že třeba přenosné/dočasné značky mi to načte, ale tu obec ne a to ukončení za retardérem taky ne. Obecně nejvíce chyb vidím v nenačtení ukončení omezení rychlosti.

Bohužel je to tak. V Mazde je to předčítání značek spíše takové orientační a moc to nesleduji. Zpočátku jsem z toho byl nadšený. Navíc mi vadí že když máš head display tak značky ukazuje pouze v něm a nikoli na displeji navigace. BP to už má hezky v budikach

Mazda 3 BN

Bohužel je to tak. V Mazde je to předčítání značek spíše takové orientační a moc to nesleduji. Zpočátku jsem z toho byl nadšený. Navíc mi vadí že když máš head display tak značky ukazuje pouze v něm a nikoli na displeji navigace. BP to už má hezky v budikach

Mazda 3 BN
Superb byl taky často zmatený a největší legrace s ním byla, když mi zhavarovala SD karta a neměl k tomu jistý čas data z navigace :rolleyes:
Pokud si vzpomínám, tak tento zmatek se přenesl i do funkce adaptivních světlometů... pěkně zápasil kdy vyp/zap v obydlených oblastech.
Po vrácení SD karty to bylo zase 95% či tak něco.

Back