• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Co vás pobavilo?

• Vlákno založil Vlákno založil Vitus
  • Datum založení Datum založení
Ahaaa... tak mozna je to dalsi ze "simply clever" reseni? Ta moje fotka je totiz Ochcavka...

Když nemá auto vyhřejvaný zrcátka, tak to možná trochu pomůže, ale samozřejmě je to dementní :D Ale lidi jsou tak blbí, že si třeba myslí, že to ta zrcátka ohřívá... Fakt bych se tomu vůbec nedivil.

No,spíše je to proti námraze,ale fakt že je to jak chňapky na hrnce.😁

IMG20241028111417.jpg

Přátelé, máte pravdu, je to hrozně vtipná věc ty chňapky 🤣 A ano, uši má i moje Mazdička 😉👍

Na obhajobu musím říct, že na zimu nechávám garáž Pažoutovi a kupoval jsem fólií v Kelly, tu nejlevnější a je malá. Zkoušel jsem i tu jejich xxl a ta je naopak zas moc velká. Pak jsem v Actionu narazil na toto za 99,- a musím říct, že je skvělá, zabere úplně celé okno a zrcátka je asi takový bonus, jsou prostě suchá. Navíc ta plachta je nějaká prošívaná nějakým měkkým hadrem.

Ale klidně se smějte, já se taky vždycky směju, když Mazdičku s ušima vidím 😉

Když už tady řešíte takovou kravinu tak přidám jinou co se týče obalů auta. Řešíte nějak ochranu vozu na silvestrovskou noc kdy v sídlišti a podobně hrozí že někdo nechtěně odpálí raketu do vašeho auta, hodí na něj petardu nebo na karoserii dopadnou žhavé zbytky.. Mám za autem pole kam chodí hojně odpalovat. Plachta akorát každého láká a přeparkovat taky není jistota.

Samsung S22 256GB Tapatalk

Zobrazit přílohu 54602

Přátelé, máte pravdu, je to hrozně vtipná věc ty chňapky 🤣 A ano, uši má i moje Mazdička 😉👍

Na obhajobu musím říct, že na zimu nechávám garáž Pažoutovi a kupoval jsem fólií v Kelly, tu nejlevnější a je malá. Zkoušel jsem i tu jejich xxl a ta je naopak zas moc velká. Pak jsem v Actionu narazil na toto za 99,- a musím říct, že je skvělá, zabere úplně celé okno a zrcátka je asi takový bonus, jsou prostě suchá. Navíc ta plachta je nějaká prošívaná nějakým měkkým hadrem.

Ale klidně se smějte, já se taky vždycky směju, když Mazdičku s ušima vidím 😉
Vzdy ked toto vidim, rozmyslam nadtym. Nejde cez miesta kde je plachta uchytena v tesneni dveri do auta v noci vlhkost? Kedysi davno som s tym bojoval, ked mi okno namrzalo cez noc v zime z vnutra, odvtedy si davam extra pozor v zime, ci nesadnem mokry do auta, pekne vykurim po ceste domov a nadruhy den rano namraza na okne. Pomohol ten velky pytel na pohlcovanie vlhkosti, zatvarat klapku vetraku do polohy off, odmastit okno zvnutra a samozrejme nenosit do auta sneh na topankach a obleceni. Ajked ide klima nonstop cely rok.

Vzdy ked toto vidim, rozmyslam nadtym. Nejde cez miesta kde je plachta uchytena v tesneni dveri do auta v noci vlhkost? Kedysi davno som s tym bojoval, ked mi okno namrzalo cez noc v zime z vnutra, odvtedy si davam extra pozor v zime, ci nesadnem mokry do auta, pekne vykurim po ceste domov a nadruhy den rano namraza na okne. Pomohol ten velky pytel na pohlcovanie vlhkosti, zatvarat klapku vetraku do polohy off, odmastit okno zvnutra a samozrejme nenosit do auta sneh na topankach a obleceni. Ajked ide klima nonstop cely rok.

Abych řekl pravdu, tak nevím, protože na autě to aktuálně nemám. Myslel jsem, že mezi svátkama budu jezdit, tak jsem to tam nedal. Ale jelikož marodím, tak jsem nikde nebyl a dávat to na zamrzlé okno je nesmysl. Takže zatím ti bohužel odpověď nedám 😐

Ty plachty na čelní okno používají rodiče na všech autech a nijak to vlhkost nezvedá. Dveře pořád těsní dobře.
S vlhkostí jsem bojoval na 323BJ a GG-MPS a všude pomáhalo:
1) perfektně očištěný okna zevnitř (netvořila se námraza zevnitř)
2) když bylo nejhůř, tak pytlíček od Ceresit, ten fungoval výborně na vysušení auta

+ kontrola kabinovýho filtru jestli není ucpanej/navlhlej/plesnivého/...

K těm pytlíkům na zrcátka:
Zkusím se zeptat souseda jestli má vyhřívání zrcátek, i když předpokládám, že děda asi nebude vědět o čem mluvím (dloubat sklíčko na tajno mu nebudu). Ale já vůbec nevím k čemu bych to využil. Aby mi nezamrzlo natáčení sklíčka?
Ale dřív jsem BM/GJ/KF běžně čistil vapkou a zrcátka pro ochranu sklápěcího mechanismu pro jistotu zabalený do igelitky z Kauflandu.

Poslední úprava:
Vzdy ked toto vidim, rozmyslam nadtym. Nejde cez miesta kde je plachta uchytena v tesneni dveri do auta v noci vlhkost?
Za me tento typ folie na okno neni moc dobry. Resp. muze byt dobry, ale nesmi foukat vitr. Jakmile fouka, podfoukne tu spodni cast a ani sterace to nezachrani. Pak se ta spodni cast zlomi smerem nahoru a neslouzi to svemu ucelu. O relativní pracnosti instalace a uklizeni mokre folie kamsi si kufru nemluve. Kdysi, kdyz jsem parkovaval venku, tak jsem to mel, ale hodne brzy me to prestalo bavit.

Já třeba odmítám používat škrabku pač je to oser a navíc to vždy postupně podrape sklo. Takže už 17 let používám tyhle deky na čelní sklo a fakt nikdy se mi nestalo že by jej vítr nadzvedl zpoza stěračů. Za pár kaček skvělá věc. Ráno přijdu ke zmrzlemu autu, shodím deku do kufru a rovnou jedu. Deku pak vysusim třeba v práci během dne. Teď navíc používám i sprej, ráno zmrzlé okno nastříkám a během 3 minut jen setru vodu a jedu. To když tu deku z nějakého důvodu zapomenu dát na noc.

Tohle taky funguje skvěle, ale mám to na voze za plotem... sídlištní trvanlivost bude otázkou.

Já třeba odmítám používat škrabku pač je to oser a navíc to vždy postupně podrape sklo. Takže už 17 let používám tyhle deky na čelní sklo a fakt nikdy se mi nestalo že by jej vítr nadzvedl zpoza stěračů. Za pár kaček skvělá věc. Ráno přijdu ke zmrzlemu autu, shodím deku do kufru a rovnou jedu. Deku pak vysusim třeba v práci během dne. Teď navíc používám i sprej, ráno zmrzlé okno nastříkám a během 3 minut jen setru vodu a jedu. To když tu deku z nějakého důvodu zapomenu dát na noc.

Kazdy normalni vyrobce aut ti da moznost si poridit vyhrivane sklo. Mazda neeee. U S-Maxu, kde to sklo je oproti M3 velikosti vylohy, je to za 2 minuty rozmrazene a neni treba pouzivat skrabku, ani litat kolem auta s plachtou.

Tu zde vychvalovanou folii jsem pouzival na tom S-maxu v lete (kdyz me to jeste bavilo) a fakt to ucel moc neplnilo. Je pravdou, ze pres leto fouka oproti zime nasobne casteji a intenzivneji, u nas o to vice (oproti sidlisti v Praze) a ta plachta byla bezpochyby o dost vetsi, nez pouzivana M3.

Jinak skrabky na sklo jsem pouzival na ruznych autech cely zivot a nikdy se mi nepovedlo poskrabat sklo. Jak taky plastovou skrabkou a spravnou technikou? Ale opet se dostavam k Mazde - tam je to sklo takove nejake ke vsemu nachylnejsi.

Jinak skrabky na sklo jsem pouzival na ruznych autech cely zivot a nikdy se mi nepovedlo poskrabat sklo. Jak taky plastovou skrabkou a spravnou technikou? Ale opet se dostavam k Mazde - tam je to sklo takove nejake ke vsemu nachylnejsi.

Staci mat zaprasene sklo, ktore potom namrzne. Poskriabe podobne ako stierace (gumove) na suchom skle.

Kazdy normalni vyrobce aut ti da moznost si poridit vyhrivane sklo. Mazda neeee. U S-Maxu, kde to sklo je oproti M3 velikosti vylohy, je to za 2 minuty rozmrazene a neni treba pouzivat skrabku, ani litat kolem auta s plachtou.

Tu zde vychvalovanou folii jsem pouzival na tom S-maxu v lete (kdyz me to jeste bavilo) a fakt to ucel moc neplnilo. Je pravdou, ze pres leto fouka oproti zime nasobne casteji a intenzivneji, u nas o to vice (oproti sidlisti v Praze) a ta plachta byla bezpochyby o dost vetsi, nez pouzivana M3.

To by jsi musel mít M3 BL. Ta měla elektricky vyhřívaný čelní sklo a opravdu uznávám... byla to pecka. To mohla být zima jákákoliv. Ráno člověk jen zmáčknul tlačítko a během chvilky (půl cigára ani ne) sklo naprosto odmražený a jen se setřelo stěračem.

Vyhýbám se teda kovovým škrabkám, ale zatím jsem si nikdy žádnou plastovou škrabkou sklo nepoškrábal. Ať to byly Mazdy nebo i jiný značky.

Kdo vám dnes vlastně nabídne plnotucny výhřev skla krom koncernu a Forda?

Back