• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Diskuze o cenách paliv a politický koutek

tak nevím co se stalo u nás, ale od pondělí šla 95tka dolů asi o 6Kč na 42,90...když si vezmu, že mám 1Kč slevu na kartu ještě, tak to je 41,90 jako u ONO...jen aby to vydrželo

20220729_160011.jpg

Tak už mě polský soudruzi z Orlenu donutili objednat tu jejich tankovací kartu....Na D6 kde jsem bral Vervu 100, za ní chtěj 53,50 Kč a kousek vedle v Unhošti na samoobslužný pumpě 46,90.....
Ten rozdíl skoro 7 Kč na litr, jim vážně tolerovat nebudu!!! ?

Orlen Expres 41.90 Kč
Jsem krátce po dovolené, tak mohu porovnávat.
Bulharsko - plus mínus stejná cena jak u nás TANK ONO/ORLEN EXPRES
Srbsko - jednotná cena 190 dinárů = 39.90 Kč
Maďarsko -dvojí ceny, jiné pro domorodce a jiné pro cizince. Každopádně mají asi velký problém, včera jsem si šel na dálnici koupit u pumpy Mobil Petrol kafe a prodávali u všech stojanů jen naftu a 100 oktanový benzín. Ve zprávách jsem pak četl, že rafinérie MOL má odstávku a jim se nevyplatí kvůli dumpingovým cenám PHM dovážet ze zahraničí...

Můžu přidat čerstvou zkušenost z Kanady.
Benzín N87 (to mě dost zarazilo, že mají jenom 87 oktan. Ono to velkoobjemovým motorům asi nevadí a nejsou náchylné na samovznícení :) Benzín s označením Premium tam má 91 oktanů :D) tam stojí v průměru 1,7CAD což je v přepočtu na naše asi 32 Kč. Když člověk vezme v úvahu i fakt, že mají dvojnásobnou průměrnou mzdu oproti ČR, tak je to velmi příjemné :)
Z druhé stránky věci to ale pro ně příjemné není. Ještě před půl rokem stál benzín 1,3CAD=24Kč a už tehdy byl prý drahý. Lidé v Kanadě najezdí neskutečné množství kilometrů. Kamkoliv se chcete jet podívat/okoupat/cokoliv, tak je to s klidem 200km a to je pro ně ještě krátký výlet.
Mimo cenu paliv mě zarazil taky interval výměny oleje. Mění se tam olej každých 5000km, takže můj strýc mění olej každé dva měsíce a to mají 3 auta :D
Příjemné překvapení pro mě byl počet Mazd mezi těmi obrovskými pick-upy, minivany apod. Na každém rohu Mazda, nejčastější zastoupení pak Mazda 3 a CX5 :)

Já momentálně Chorvatsko - Orebič, tankování N95 Slovinsko 1,6eur, Bosna 3,1 Bam to je asi 1,7eur,
spokojenost :p

Můžu přidat čerstvou zkušenost z Kanady.
Benzín N87 (to mě dost zarazilo, že mají jenom 87 oktan. Ono to velkoobjemovým motorům asi nevadí a nejsou náchylné na samovznícení :) Benzín s označením Premium tam má 91 oktanů :D) tam stojí v průměru 1,7CAD což je v přepočtu na naše asi 32 Kč. Když člověk vezme v úvahu i fakt, že mají dvojnásobnou průměrnou mzdu oproti ČR, tak je to velmi příjemné :)
Z druhé stránky věci to ale pro ně příjemné není. Ještě před půl rokem stál benzín 1,3CAD=24Kč a už tehdy byl prý drahý. Lidé v Kanadě najezdí neskutečné množství kilometrů. Kamkoliv se chcete jet podívat/okoupat/cokoliv, tak je to s klidem 200km a to je pro ně ještě krátký výlet.
Mimo cenu paliv mě zarazil taky interval výměny oleje. Mění se tam olej každých 5000km, takže můj strýc mění olej každé dva měsíce a to mají 3 auta :D
Příjemné překvapení pro mě byl počet Mazd mezi těmi obrovskými pick-upy, minivany apod. Na každém rohu Mazda, nejčastější zastoupení pak Mazda 3 a CX5 :)
Americke oktany jsou jinak merene, odpovidaji mnohem vyssim evropskym. Pojednani viz https://www.cappo.cz/caste-dotazy/dotazy/oktanova-cisla-v-usa

Tak už mě polský soudruzi z Orlenu donutili objednat tu jejich tankovací kartu....Na D6 kde jsem bral Vervu 100, za ní chtěj 53,50 Kč a kousek vedle v Unhošti na samoobslužný pumpě 46,90.....
Ten rozdíl skoro 7 Kč na litr, jim vážně tolerovat nebudu!!! ?

Moje zkušenost se samoobslužnými stanicemi je, že tankkarta ti nepomůže. Na samo je na ni 0kc sleva a dá se tam platit běžnou platební kartou. Máš to u sebe jinak?

Mám kartu od spořky, ale nepoužívám jí. Nebaví mě prohlížet bankomaty, jestli tam nějakej soudruh z dálnýho východu nepřidal kopírovací zařízení. Dokud si to spořka neošéfuje, nemám o to zájem. Stačí, že mi choděj maily z nějakých ostrovů, jako že originál od spořitelny, abych jim někam kliknul na obnovení funkce internet. bankovnictví....?

Moje zkušenost se samoobslužnými stanicemi je, že tankkarta ti nepomůže. Na samo je na ni 0kc sleva a dá se tam platit běžnou platební kartou. Máš to u sebe jinak?
Jo, na těch samoobslužných už na Tankkartu žádná sleva není. Platit tam lze v hotovosti, kartou nebo pomocí aplikace. Já platím jen pomocí aplikace i na normální Benzine pomocí QR kódu. Vevnitř jsem nebyl už asi dva roky.

Dnes Primošten INA placeno kartou vycházel 95 E5 39,60kč?

Jo, na těch samoobslužných už na Tankkartu žádná sleva není. Platit tam lze v hotovosti, kartou nebo pomocí aplikace. Já platím jen pomocí aplikace i na normální Benzine pomocí QR kódu. Vevnitř jsem nebyl už asi dva roky.
Taky už dovnitř prakticky nechodím a má to i pozitivum, že ušetřím za kafe :grinning: ale někde ta sleva na Express je, kámoš tankuje kdesi v JČ a slevu mu to prý dává (tedy mluvím o stavu asi před rokem, už jsem s ním nějaký čas nemluvil), tady u nás nebyla sleva nikdy na Express

Taky už dovnitř prakticky nechodím a má to i pozitivum, že ušetřím za kafe :grinning: ale někde ta sleva na Express je, kámoš tankuje kdesi v JČ a slevu mu to prý dává (tedy mluvím o stavu asi před rokem, už jsem s ním nějaký čas nemluvil), tady u nás nebyla sleva nikdy na Express
Coz je dost zvlastni, protoze Benzina od zacatku hlasi, ze sleva se nevztahuje na samoobsluzne.

Já tenkrát i koukal na stránky Benziny a skutečně tam byl sleva uvedená, už si nevybavím kde to přesně bylo, ale sleva tam fakt uvedená byla...možná nějaké promo, že to bylo čerstvě otevřené?

Dnes EuroOil N95 za 42,20 Kč/l

Z 35 se zdrazi na 53, pak to spadne na 40 a lidi si libuji, jak to je super a zadara ?‍♂️

Tak třeba to byl účel celé téhle hry. Ale to zdražení elektřiny mi do toho moc nesedí, když tak tlačí ty elektromobily....

Back