Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Americke oktany jsou jinak merene, odpovidaji mnohem vyssim evropskym. Pojednani viz https://www.cappo.cz/caste-dotazy/dotazy/oktanova-cisla-v-usaMůžu přidat čerstvou zkušenost z Kanady.
Benzín N87 (to mě dost zarazilo, že mají jenom 87 oktan. Ono to velkoobjemovým motorům asi nevadí a nejsou náchylné na samovznícení Benzín s označením Premium tam má 91 oktanů ) tam stojí v průměru 1,7CAD což je v přepočtu na naše asi 32 Kč. Když člověk vezme v úvahu i fakt, že mají dvojnásobnou průměrnou mzdu oproti ČR, tak je to velmi příjemné
Z druhé stránky věci to ale pro ně příjemné není. Ještě před půl rokem stál benzín 1,3CAD=24Kč a už tehdy byl prý drahý. Lidé v Kanadě najezdí neskutečné množství kilometrů. Kamkoliv se chcete jet podívat/okoupat/cokoliv, tak je to s klidem 200km a to je pro ně ještě krátký výlet.
Mimo cenu paliv mě zarazil taky interval výměny oleje. Mění se tam olej každých 5000km, takže můj strýc mění olej každé dva měsíce a to mají 3 auta
Příjemné překvapení pro mě byl počet Mazd mezi těmi obrovskými pick-upy, minivany apod. Na každém rohu Mazda, nejčastější zastoupení pak Mazda 3 a CX5
Tak už mě polský soudruzi z Orlenu donutili objednat tu jejich tankovací kartu....Na D6 kde jsem bral Vervu 100, za ní chtěj 53,50 Kč a kousek vedle v Unhošti na samoobslužný pumpě 46,90.....
Ten rozdíl skoro 7 Kč na litr, jim vážně tolerovat nebudu!!! ?
Jo, na těch samoobslužných už na Tankkartu žádná sleva není. Platit tam lze v hotovosti, kartou nebo pomocí aplikace. Já platím jen pomocí aplikace i na normální Benzine pomocí QR kódu. Vevnitř jsem nebyl už asi dva roky.Moje zkušenost se samoobslužnými stanicemi je, že tankkarta ti nepomůže. Na samo je na ni 0kc sleva a dá se tam platit běžnou platební kartou. Máš to u sebe jinak?
Taky už dovnitř prakticky nechodím a má to i pozitivum, že ušetřím za kafe ale někde ta sleva na Express je, kámoš tankuje kdesi v JČ a slevu mu to prý dává (tedy mluvím o stavu asi před rokem, už jsem s ním nějaký čas nemluvil), tady u nás nebyla sleva nikdy na ExpressJo, na těch samoobslužných už na Tankkartu žádná sleva není. Platit tam lze v hotovosti, kartou nebo pomocí aplikace. Já platím jen pomocí aplikace i na normální Benzine pomocí QR kódu. Vevnitř jsem nebyl už asi dva roky.
Coz je dost zvlastni, protoze Benzina od zacatku hlasi, ze sleva se nevztahuje na samoobsluzne.Taky už dovnitř prakticky nechodím a má to i pozitivum, že ušetřím za kafe ale někde ta sleva na Express je, kámoš tankuje kdesi v JČ a slevu mu to prý dává (tedy mluvím o stavu asi před rokem, už jsem s ním nějaký čas nemluvil), tady u nás nebyla sleva nikdy na Express
ještě dotankuju ve Slovinsku v sobotu po cestě z dovči, ale i tak mě to příje zadara ... za pade mě tankovat fakt nebaviloN95 na TankONO 39,90Kč/l.