• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Diskuze o cenách paliv a politický koutek

O dva závity utahneme o jeden povolíme "ovčan" hýká blahem, že platí míň. Jinak mám signály, že mi po 3ti za čtvrt roku zvedli cenu elektřiny.
Jako náš pan premier kdo nic nedělá nic nezk****.

#jsem na něj "hrdý"?​

Poslední úprava:
O dva závity utahneme o jeden povolíme "ovčan" hýká blahem, že platí míň. Jinak mám signály, že mi po 3ti za čtvrt roku zvedli cenu elektřiny.
Jako náš pan premier kdo nic nedělá nic nezk****.

#jsem na něj "hrdý"?​

Myslíš, že kdyby Fiala populisticky rozhazoval miliardy, které nemáme, že bude líp? Někde si na ně bude muset půjčit, budeme z toho platit úroky a o to bude zase v kase míň peněz, takže o to víc si budeme muset půjčit. Pak se dostaneme do takových sra*ek, že to stejně budeme muset zaplatit z daní, jenom to bude 10x víc. Začarovaný kruh.
3x za čtvrt roku zvýšení ceny? To je nějaké zvláštní ne? Nevím, jak přesně to máš nastavené, ale nešlo to zafixovat? Já mám cenu zafixovanou a ještě mi nezvýšili ani korunu.

Konkretně na cenu elektřiny rozhodně nástroje jak ji umravnit mají a nic s tím nedělají, otázka je proč?
Fix nemám při spotřebě 3-5MW hodin ročně jsem to nepovažoval za nutnost a ano zrovna včera mi poslali pozdrav(od března už 3ti), že jsou chudaci a odvolávali se na cenu elektřiny na světových trzích, která kdyby vláda fungovala by nám klidně mohla být u prdele. Nástroje na to vládá má jen se musí chtít.
A pokud pantátum někdo poradí, že nastal čas energetické nouze(čekám tak někdy k podzimu nebo v zimě) tak je ti i ten fix na houbelec pač pak si můžou s ovčanama dělat uplně vše.

btw. NE nebude líp určitě nejsem volič babiše a pod individuí.

Poslední úprava:
Nechci to vztahovat na konrétní pomoc (elektřina, plyn, jídlo,....), ale dle mého názoru není teď nejlepší doba (inflace), aby stát rozhazoval peníze, který by si musel půjčit. Mě taky do práce za poslední cca rok už 2x poslalo Innogi, že se mi grandiózně omlouvají, ale že i přes můj tarif mi musí zvednout cenu plynu a minulý měsíc mi to samý poslal na elektřinu ČEZ, že mi to od září zvednou. No co se dá dělat. Utáhnu gumu spoďárech, abych se z toho nepo:poop: a v zimě si na dílně místo Roburem na plyn zatopim teplejšíma montérkama co mám pro práci venku.
Ale jsem optimista a pokud se tu nebudou rozhazovat miliardy komínem, ať už u moci bude jakejkoliv šašek, tak tohle jednou skončí a bude zase na pár let klid.

Občas mi přijde, že někdy si lidé myslí, že vláda země případně EU může vše, vše zvládnou a mají velikou moc. Ale oni jen nechtějí. ?

Bohužel, s ohledem na to co vidím, tak doopravdy netrpim dojmem, že česká vláda může vyřešit hamižnost zahraničních firem nebo to, že se někteří zmr*i rozhodnou vyvraždit jinou zemi nebo že se rozletí na mraky vrtná věž a zastaví se produkce ropy (narážím na skvělou událost před x lety v mexickém zálivu).

Občas mi přijde, že někdy si lidé myslí, že vláda země případně EU může vše, vše zvládnou a mají velikou moc. Ale oni jen nechtějí. ?

Bohužel, s ohledem na to co vidím, tak doopravdy netrpim dojmem, že česká vláda může vyřešit hamižnost zahraničních firem nebo to, že se někteří zmr*i rozhodnou vyvraždit jinou zemi nebo že se rozletí na mraky vrtná věž a zastaví se produkce ropy (narážím na skvělou událost před x lety v mexickém zálivu).
OK fajn tak proč nepracujem s tím co můžeme ovlivnit? Elektřina máme nadbytek jsme soběstační, stát má 69,8% ČEZu.
řídíme ceny dle nějaké burzy v německu? Proboha proč? (Někomu to k*r** sype) a p.Fiala je jen komplic.

Je tu určitý rozdíl mezi tím, že je to celé státní podnik a že je to firma, kde stát vlastní 70% akcií. Nejdříve by musel stát vykoupit zbytek (za hodně draho) a změnit x věcí a trvalo by to doost dlouho.

Na což mimochodem nebyla a možná ani teď není politická podpora a mezi občany. Do té doby funguje ČEZ jako soukromá firma, jejíž hlavní mise je zvedat zisk a vydělávat.

Mohla to vláda udělat před lety? Ano, ale to by se mnoha lidem nelíbilo. Neudělali. Takže ano, tohle ovlivnit jde teoreticky ale prakticky to tak nefunguje. ?

Aha takže keci v kleci je to na dlouho atd. Pořád nechápu proč by měl stát s většinovým podílem vykupovat zbytek? S většinou ve správní radě odhlasuju burzu jen přebytek a zdar a nástroje na to jsou. Ale vůle ne.

btw puč v jedné střední firmě jsem zažil a vždy to probíhá silnější pes mr*á, pochybuju že tady by to probíhalo jináč.

Aha, už chápu. ?
Tenhle styl diskuze "Jsem naštvaný a za každou cenu budu nadávat, když bude třeba začnu útočit na ostatní."

Poslední co k danému řeknu je, že si to pane Macyn predstavujete jako Hurvínek válku. Takhle "S většinou ve správní radě odhlasuju burzu jen přebytek a zdar a nástroje na to jsou" to fakt nefunguje a mimochodem, nikdy nefungovalo. ?

Fajn když si to myslíš mysli si to. Když udělá někdo béé uděláš to 2x?

Samože sem to napsal polopatě a od klavesnice(jako hurvínek) to tak vypadá easy ale těch ekonomických nastrojů jak tohohle dosáhnout je několik a vše ma v "ruce" vláda. a Nikdo nic nedělá pač tím nic nezkazí.

"Jsem naštvaný a za každou cenu budu nadávat, když bude třeba začnu útočit na ostatní."

Ne jen obhajuju svuj názor že sem hrdý na svého premiera?

Poslední úprava:
Co jsou to konkrétně za nástroje? Opravdu by mě to zajímalo.
Narážky s ovcemi si prosím nech příště od cesty, nikdo na to není zvědavý ;)

Ty z hlavy ti to určitě nepovím , ale loni sem na toto téma sledoval nějakou online rozstřel a hromadně se tam bilo na popalach, že todle přijde a přední ekonomové (ne ten ocas Kovanda) tam vyjmenovávali co vše by nová vláda měla udělat, aby ten dopad nebyl tak drtivý a zaroveň aby to nepludrovalo státní kasu jednou z položek bylo odstřižení závislosti na burze, dokonce tam měli scenáře jak to udělat (v dohledném horizontu). Pokud dohledám link na záznam postnu to sem.

Vím, že v online prostoru, každý vypadá jak hurvínek válku, ale pokud si poslechnu názor pár odborníků od "fochu", kteří řeknou že to de, dokonce ukážou příklady a dává mi to smysl, tak ty informace považuju za relevantní a pracuju s něma.

Poslední úprava:
Myslíš, že kdyby Fiala populisticky rozhazoval miliardy, které nemáme, že bude líp? Někde si na ně bude muset půjčit, budeme z toho platit úroky a o to bude zase v kase míň peněz, takže o to víc si budeme muset půjčit. Pak se dostaneme do takových sra*ek, že to stejně budeme muset zaplatit z daní, jenom to bude 10x víc.
Takze lepsi varianta je populisticky to nahazet ukrajincum?

Takze lepsi varianta je populisticky to nahazet ukrajincum?
Nejlepší je koupit nový americký stíhačky za 100 miliard, který v současný době ani nesměj lítat. By mě zajímalo, jestli by se při útoku na nás vůbec stihly dostat do vzduchu ?

Pokud tím upřednostňuješ ty cizí a na vlastní nebereš ohled pak jednoznačně ano.

Poslední úprava:
Back