• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Diskuze o cenách paliv a politický koutek

Přeskočím-li tu tvou hru fakana ze 3. třídy ZŠ, zajímá mě, jak konkrétně ta země, která se nesmí u tebe vyslovit (hádám Ruskou federaci) může za cenu paliva v ČR?

Přeskočím-li tu tvou hru fakana ze 3. třídy ZŠ, zajímá mě, jak konkrétně ta země, která se nesmí u tebe vyslovit (hádám Ruskou federaci) může za cenu paliva v ČR?
Přesně tak. Může za to Rusko a Putler v jeho čele :) Může za to tím, že rozpoutalo zbytečnou válku a tím způsobilo nejistotu na trzích a sankce - který jsou potřeba. Pokud zastáváš názor, že za ceny, který letí nahoru v závislosti na událostech po 24.2. může EU (v principu věci) nebo snad proklatý USA / UA / Soros / nevim co ještě, nemáme se o čem bavit.

Za mě je to trochu očištěná pravda, neb s běžícím časem se i dost představitelů EU zemí musí cítit jako "spolupachatelé"… namátkou laxnost kolem anexe Krymu, nyní parádní ukázka chybějící i jen elementární diverzifikace rizik kolem zásobování strategickými surovinami jako je ropa, plyn… to vše dalo šílencům křídla. Nepřeji si to nejhorší, nemá cenu více šílence komentovat, ale i takovéto lekce nás snad mentálně a pak hlavně činy posunou do bezpečnějších pozic v mnoha ohledech.

zlatý voči, zlatý voči...
dokud nam(/evrope/svetu) bude vladnout to co nam vladne ted tak neverim v nejaky vetsi posun...z pruseru do pruseru, z jedne zavislosti do jine zavislosti

Přesně tak. Může za to Rusko a Putler v jeho čele :) Může za to tím, že rozpoutalo zbytečnou válku a tím způsobilo nejistotu na trzích a sankce - který jsou potřeba. Pokud zastáváš názor, že za ceny, který letí nahoru v závislosti na událostech po 24.2. může EU (v principu věci) nebo snad proklatý USA / UA / Soros / nevim co ještě, nemáme se o čem bavit.
To nemame, protoze predem, opet jako fakan, odmitas konstruktivni debatu. To je jak cist novinky.cz, ten fakticky prehled a vyrazivo (Putler) tomu jasne odpovida.

Máme za sebou návrat z Itálie přes Německo a Rakousko... kdyby to někoho zajímalo, ceny nafty byly nejnižší v Itálii a Německu, což jsem zažil poprvé v životě — velké benzínky (Eni, Q8 Easy,...) mimo dálnice ve střední Itálii 1.96 Eur, v severní 1.99 nebo nejhůř lehce přes 2 Eur. V Rakousku jsem na trase Brennero - Garmisch mimo dálnice neviděl levnější, než 2.049 Eur. V Německu v okolí Mnichova (spali jsme pár desítek km od města) 1.99 Eur.

V ČR je tím pádem s běžnou cenou nafty kolem 50 Kč na značkových čerpačkách nepatrně dražší... V zahraničí jsem jel na běžnou, tady jsem bral jako vždy prémiovou a pod 54 jsem cestou nenašel.

dokud nam(/evrope/svetu) bude vladnout to co nam vladne ted tak neverim v nejaky vetsi posun...z pruseru do pruseru, z jedne zavislosti do jine zavislosti
Přinejmenším ti, co nám teď vládnou, jsou prodemokratičtí. Pokud by tam byli ti, co jsou teď v opozici, tak bychom se časem dočkali okleštění svobod a práva a za pár let bychom se tady takto otevřeně bavit nemohli. V důsledku toho by ještě mnohem víc narůstala korupce a mohli bychom zapomenout na prosperitu.

cca 3 tyzdne dozadu Avanti wolfstahl N95 e5 2.10 euro, vcera 1.93, ale blizsie k Viedni uz je cena nad 2 eura

Rychnov nad Kněžnou E95 dnes stále 48,60...asi se jim zasekl totem...

Nechtěl říct do konce týdne? Protože při současných cenách ropy, které se drží už týden v rozmezí 99-105 dolarů za barel je cena paliv naprostá zlodějna. Nicméně dle informací na netu jsou důvodem těchto cen vysoké marže rafinerií.

Back