• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Diskuze o cenách paliv a politický koutek

...
Příbram OMV 7.3. 15:35:
N95 - 43,90Kč
Diesel - 46,90Kč
Možná blbý dotaz.... Ale o tři koruny levnější benzín? Co se to děje? Jestli je nafta tak drahá, tak proč nedraží tak moc i benzín? Že by nějaké zásoby zbyly, přeci se benzín vyrábí z ropy také ne?

To je pomsta pumparu co jezdi benzinovyma Japoncema vsem tem koncernovym cmoudilum co meli 20 a vice let sve palivo levnejsi,nez to nase :D

Já jsem teď v Maďarsku a ceny jsou zastropované na 480 forintech/l za naftu i benzín, na naše to vychází zhruba 32 Kč.. Škoda že sebou nevozím v kamionu kanystr ?

Procenta se budou hybat s cenou preci. Fix na urcitou castku ne. Ale asi to rikas z hlediska toho, ze tomu rozumis spravne a ja to nechapu tak, jak to myslis :)
Myslim napr 30% se stropem treba 25Kc, tj pokud bude 30% min nez strop tak plati %, pokud by 30% bylo vic tak plati strop.
Aspon tak se bezne strop pouziva.

To je pomsta pumparu co jezdi benzinovyma Japoncema vsem tem koncernovym cmoudilum co meli 20 a vice let sve palivo levnejsi,nez to nase :D
Jezdím od získání řidičáku jen v benzínech a vždy jsem neměl rád, jak mi spořivý strýc předhazoval, že nejenže má nižší spotřebu ale i na pumpě je to levnější na litr. Ha dobře mu tak čmoudilovi. :D

No myslím ze kdyby teď stát prominul dan tak pumpari stejně nezlevni a budou se vymlouvat že maj velký náklady a nejistý dodávky a bla bla bla…. Když se mělo zlevňovat tak 2 měsíce nic s tím ze nakoupili za draho a mají zásoby - a najednou letí cena nahoru během par dni, ale kde jsou jejich zásoby nakoupene za nízké ceny?

No myslím ze kdyby teď stát prominul dan tak pumpari stejně nezlevni a budou se vymlouvat že maj velký náklady a nejistý dodávky a bla bla bla…. Když se mělo zlevňovat tak 2 měsíce nic s tím ze nakoupili za draho a mají zásoby - a najednou letí cena nahoru během par dni, ale kde jsou jejich zásoby nakoupene za nízké ceny?
No pokud to není kreativní účetnictví, tak je to chuť vydělat více no.

Tak už i na mě došlo, končím min. Dočasně s Vervou, přesedlávám na efektu a VIF. Zelený je správný? Myslím že je, ale pro jistotu

ja teda beru pullitrovy
1646695079212.png
ale uz jsem videl i 5l a 25l kanystry
1646695113118.png

Btw. nevíte jak je to s aktuálním zdražováním benzinu v AT, DE, IT ?? média pořád hovoří o denním cenovém nárustu v CZ, v PL kde se už omezuje množství, a v HU kde měl cenu prý Orbán do doby než ho zase zvolí zastropovat, ale jak je to u dalších našich sousedů nevím.
Mně dneska tchýně reportovala z Německé dálnice někde tady v příhraničí 2.19 za litr nafty. Webové cenomapovací portály ukazují tak kolem 1.8 - 2.2. Hezká částka to není :). Ale ne že by v Německu byla někdy paliva levná, zvlášť na dálnicích.

Mimo ceny phm . .

Jeste kdyz jsme u tech paliv,tak pozor na ten debilni E10 benzin. Uz se to objevuje asi celkem plosne a predpokladam,ze kdyby jste chteli jezdit na Ethanol, tak mate nejakou Ameriku,nebo Saaba. A ne Mazdu :) Kamos si toho ted narval omylem plnou do auta,kam to spravne dle vyrobce nesmi prijit....

Poslední úprava:
tak to je dobrej manťák tvl :cold_sweat:

tak bacha na to ;)
"pro osobní potřebu je možno přepravovat pouze 240 litrů pohonných hmot v šedesátilitrových nádobách."
240L si myslím z hlediska té nebezpečnosti PHM, pokud ještě podléhají spotřební dani, tak možná je třeba mít k tomu speciální papíry aby je celníci i s pokutou naprosto legálně nezabavili, i v ČR, na to taky bacha

tak bacha na to ;)
"pro osobní potřebu je možno přepravovat pouze 240 litrů pohonných hmot v šedesátilitrových nádobách."
Tak ale víte jak, když pošetříte 12 až 15 000 Kč na naftě, to se počítá ne? :D Přece jako ovce nebudete kupovat za draho!

Tak už i na mě došlo, končím min. Dočasně s Vervou, přesedlávám na efektu a VIF. Zelený je správný? Myslím že je, ale pro jistotu
A to proč? Jako kvůli ceně? Vždyť zdražuje jakýkoliv benzin tak je to ve výsledku jedno ne? Naopak bych řekl ze je teď Verva vůči 95 levnější než v jakem poměru to bylo dřív.
Jako ano leze to nahoru a je to nepříjemné, ale zatím je ten rozdíl kolik 50,- na 100km to není až taková tragédie.
Až bude benzin za 60 až 80 Kč tak to bude bolet, ale svět se nezastaví a ten kdo musí bude jezdit dál.

Já tedy tankuju pořad Vervu 100 a měnit to nehodlám. Abych pořad něco dolejval při tankování mě opravdu neláká a cenově to nevyjde o tolik levneji. A hlavně nehodlám do nového auta lejt ,,biosrágoru” (ethanol).

MK-M3 - aha. A jsi si jist, že Verva ten Ethanol nemá ? Já spíš myslím, že to je rafinovaně schované, jak to tak vypadá. Ostatně logo E10 na pistoli Verva 100 má.

"Logo s nápisem E10 se objevilo na pistolích a stojanech s prémiovým vysokooktanovým benzinem Verva 100 (v Evropě kategorie Super plus). Dosud všechny benziny u nás nabízejí petrolejáři v parametru E5, což znamená, že podíl přimíchaného lihu (etanolu) tvoří maximálně 5 procent. Verva, což je obchodní značka Unipetrolu pro prémiová, a tedy i dražší paliva (benzin i naftu), však nevyužívá klasický biolíh. V tomto benzinu navýšila podíl éteru (ETBE – ethyl terc butyl ethér), který se v rafinériích vyrábí z lihu a izobutenu."

Back