• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Diskuze o cenách paliv a politický koutek

A že značení E10 se může prolínat, popisuje i tento článek...
Zde pak explicitně Natural 95 / E10 spojují s modrou.
V ČR jsem ještě neviděl, ale možná někdo v zahraničí (?)

E10_.jpg

@mabu Minimálně v Německu je na pumpách běžné, že se prodává prémiový 98/100/102 a k tomu 95 E10 a 95 E5. E5 většinou býval o nějakých 5 centů na litr dražší.
To, že by ale pistole s E10 byla modrá jsem nezaznamenal. Ta fotka mi přijde spíše převzatá z pumpy Aral, kde všechny tankovací pistole mají tuto barvu, ale možná jsem si jen nevšiml. :/

Tady v Belgii na Total, kde tankuji já, máme třeba pouze N95 E10 a N98 E5. Obecně se tady nic lepšího než N98 neprodává.

@tommas díky... pokud se nepletu tak do benzínu se míchá biolíh z obilí a ceny obilí šplhají ještě agresivněji než ropa. Okolnosti, jakkoliv jsou nepříjemné, této podivné alchymii možná dají stopku dříve než později.

@tommas díky... pokud se nepletu tak do benzínu se míchá biolíh z obilí a ceny obilí šplhají ještě agresivněji než ropa. Okolnosti, jakkoliv jsou nepříjemné, této podivné alchymii možná dají stopku dříve než později.
Asi bych se nezlobil, kdyby se aspoň na čas upřednostnilo jídlo živých objektů než "vylepšování" papkání pro plechové miláčky. :D

Vždyť už se o tom psalo všude možně - Verva 100 je sice E10 ale neobsahuje Ethanol ale ETBE což je něco jiného.

Jinak nehodlám to hledat ale pokud je benzin E5 obsahuje cca 4% ethanolu
Pokud jde o E10 obcasuje asi 8% ethanolu a pokud jde o premiovku E10 je ethanol nahrazen ETBE v asi 20%.

Mě nejvíc pobavil ten co si koupil 2000l nafty a par stovek metrů od benzinky mu to slitlo do škarpy kde to museli uklidit hasiči... Ten opravdu ušetřil :D

nojo, kapalina a jeste na voziku, ono se to nezda ale je to mrcha :D

Za pade uz se musi davno vyplatit vyrabet benzin z uhli. Toho je dost a mohli by Rusko kopnout s ropou do prdele a brat od Arabasu a z Ameriky.

A to proč? Jako kvůli ceně? Vždyť zdražuje jakýkoliv benzin tak je to ve výsledku jedno ne? Naopak bych řekl ze je teď Verva vůči 95 levnější než v jakem poměru to bylo dřív.
Jako ano leze to nahoru a je to nepříjemné, ale zatím je ten rozdíl kolik 50,- na 100km to není až taková tragédie.
Až bude benzin za 60 až 80 Kč tak to bude bolet, ale svět se nezastaví a ten kdo musí bude jezdit dál.

Já tedy tankuju pořad Vervu 100 a měnit to nehodlám. Abych pořad něco dolejval při tankování mě opravdu neláká a cenově to nevyjde o tolik levneji. A hlavně nehodlám do nového auta lejt ,,biosrágoru” (ethanol).
Rychlá vsuvka - vidím tu plno řidičů, co jim to funguje dlouhodobě. U mě to krátkodobě moc ublížit nemůže. Čištění ventilů mám teprve v plánu, takže karbon mě též teď nestraší. Vím že je toho víc ale ostatním to dlouhodobě žije. Posledního půlroku utahuju opasek kde to jde. Radši budu tu jednu nádrž co teď měsíčně můžu vyjet platit za stejnou cenu jako dřív (naposledy jsem v únoru bral Vervu za 40.2, akt. Efekta s tank business kartou je taky tak), a těmi 250 co mi tak zhruba zbydou navýším rozpočet na jídlo které taky zdražuje.
Plus - už dlouho chci zkusit jaký bude rozdíl na OBD parametrech.

Hm já sem přibral tak to vidím tak ze trochu zkrouhnu to jídlo a ono ni to prospěje ?
Já bral naposledy Vervu za 47 ale mám pocit ze už je na 49
Jako taky by se mi libila zas cena za 35 ale bohužel no…. K tak mi to dělá cca 1000 měsíčně navíc no tak to není zas tak hrozny jestli 6-7 nebo 7-8. Teď jsem tedy ježdění dost omezil ale to mělo jiný důvod a zas začnu jezdit.
No a taky mám motivaci jezdit těch mejch 100km do práce na kole ?

Ale nemůžu si pomoct, já to ty svy mazdicce nemůžu udělat abych do ni nalil ty sra…cky to ať raději stojí v garáži ?

A jak se vždy říkalo na BMW klubu - Chceš opičku, tak musíš mít na banány.

....
A jak se vždy říkalo na BMW klubu - Chceš opičku, tak musíš mít na banány.
? souhlas, opička se živit musí. ?

Problém začne být, když začne být banánů nedostatek. Nebo když státní dohled začne být nenažraný. Platit za hodnotu hodně je ok, platit hodně jen proto, že různý "fešáci" už neví jak podojit? Pfff. ?

Klidně ať si tam přimíchávají, ale ať to není ta dementní biosložka první generace. Každopádně konečně, budu mít radost :)

Back