Zdar borci, Mazdu už mám přes 4 roky. Někdy na začátku tohoto léta jsme seděli s mým tehdy 2letým synem v autě, hráli jsme si s oknama, pouštěli rádio, stěrače atd. - to všechno bez nastartování. Všechny 4 okna zůstala stažená (bylo ten den horko) a už nešla dát nahoru. Baterka kaput. Tak jsem vyzkoušel tu Mazda asistenci, co mám zdarma, za 2 hodiny někdo přijel (z druhé strany Brna), připojil to na booster, vytáhli jsme aspoň okna, auto nenastartovalo. Připojil startovací kabely, nic. Druhý den přijela odtahovka. Auto týden v servisu, dobili baterku a varovali mě, že už je špatná. Já si říkal - to určitě, po 4 letech bude dobrá, akorát už ji budu šetřit a nedělat kraviny bez nastartování.
Teď o víkendu jsem přezul kola a že Mazdu po roce konečně vysaju a umyju zevnitř. Jednou (!) jsem stáhl jedno okno a a dal ho nahoru a po asi hodině luxování (žádné rádio, světla, nic nebylo zapnuté) už jsem nenastartoval. Připojil jsem baterku na nabíječku, za 2 hodiny se povedlo nastartovat. Takže su poučený a kupuju novou.
Strýc má prodejnu Varta, takže toho konečně využiju, ale chci se zeptat - víte prosím někdo ten přesný typ/model ve Vartě? Mám G150 Mild-hybrid BP. A otázka, co mě zajímá. Jak se může vybít baterka jen při otevřeném autě, když nic nesvítí atd.? Díky
Jinak v pondělí mám v servisu nějaké lakování, tak jsem tam volal a mám si jim tam dát prý klidně sám a oni to v pondělí dokončí (asi nějakou tu inicializaci). Prý to týden nevadí, akorát možná nebude fungovat i-Stop (byl bych rád, kdyby ani fungovat nezačal).