• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

motor Jaké používáte palivo? Dojezd, zkušenosti ...

U globu v Plz tankuji na te samoobsluzne dost casto. Beru tu normalni 95 a davam VIF. Mam tam na to pekne klidek a cas. Jen vitr je tam nekdy dost voser. Globus bere od MOLu. Velka vyhoda globu v Plz je, ze kousek je ONO, takze to udrzuji na hodne dobre cenove hladine. Asi nejlevnejsi globus pumpa v CR spolecne s tou u globu v UnL. A jinak beru jen Benzina a EO. Zridka MOL. Pak je jeste dobra Benzina na Univerzitni, tam mivali o vikendu slevneny o 1 Kc. Jestli jezdis na jihovychod smer Sumava, tak Benzina ve Volyni ma pekny ceny.
Tak uvidime musim to jeste nejak vytunit :) Udelal jsem si kartu od Benziny ,ale spatny je ze ta Benzina pres kterou jezdim nema Vervu.
Pak mam kartu od Shellu a hromadu bodu jeste z doby kdy valcily s Onem.
No a u MOLu je zase 3% sleva zpet na kartu pri platbe Mastercard :)
Akorat to OMV ted asi nic nema.
Spis ted vzdycky koukam co mam vlastne natankovat. Doted jsem mel dve auta s dieslem ale ted bych se nerad spletl;)

Udelal jsem si kartu...
Joo tak tuhle marias znam :grinning: Benzina kartu mam, na MOL priceless a jeste mam na EO 0.4 slevu na kartu csob/postovni. Ale ze bych kvuli tomu extra jezdil, kdyz i treba s tou slevou stejne ted globus je i o 2-3 Kc levnejsi to ne a zase take nejedu 90km ke globusu pro levny benzin:grinning:
OMV ani Shell nejezdim. Zbytecne drahy a pamatuji si, jak ten jejich Shell V-power racing se Schumim byl obycejna 95:joy:
Tak u benzinu se bat nemusis. Tam pistol s dieselem nenarves. Horsi jsou ty dve ostatnio_O

Benzina v Plzni má Vervu 100 na Rokycanské a Jateční se slevou 0,80Kč přes Tankkartu. V Třemošné je sleva na Vervu 1.00Kč.
OMV MaxxMotion 100 beru buď na Lidické nebo u Prazdroje. Slevy žádné nemají.

tak Shell jsem mel kvuli par vecem v katalogu. Ale ve finale kdyz jsem mel dost bodu tak jsem zjistil ze to neposilaji. Maji to dle jejich slov na pobockach...kde to samozrejme nebylo. Tak jsem pry mel pozadat manazera pobocky o objednani. Ale na to jse hodil bobek i kdyz treba manazerku na Klatovske znam osobne :)

jo ja si myslim ze Globus je naprosto OK.
Ted jsem jel okolo MOL na Borske a tam je rozdil mezi "normalni" 95 ,ktera ma uz byt aditivovana a to "100" asi 5 korun. To by me zajimalo kolik ji vytoci za mesic. Nemyslim si ze tam byl takovy rozdil kdyz ta cena byla nad 30Kc u normalniho. Ale mozna se pletu ja predtim sledoval jen naftu

Tak u globu maji taky ten aditovovany, jak jsi psal. Je to ten stejny co u MOL. Jen MOL dodava do globu i neadetivovany. A nebo ten obyc u globu je stejny jako ten lepsi a je jen v nazvu a v cene. Obdobne jako pri tom testu Shell V-power racing:joy: Ja psal jednou na globus, kvuli bioslozce v nafte, kdyz jsem jezdil s Aurisem, a prisla mi odpoved z MOL technickeho.

tak dnes pro zmenu OMV a ten jejich 100 oktan tak uvidime :)
29.5Kc/l to docela jde.Kdyby to tak chtelo uz navzdy zustat tak se nezlobim :)

Vy ste uplne inde. Na SVK stoji najlacnejsia 95ka tolko, co u vas 100ka od OMV.

Hoj, zvažuji, že bych zkusil možná od Tank ONO tu jejich 98 (ceny lákají, ale nějak jim nevěřím, ale nemám aktuální testy nebo zkušenosti). Náhodou nemáte někdo přesně s tímto benálem zkušenost? Zatím jsem jezdil na 95 od Benziny, řekl jsem si, že zkusim Vervu 100, ale když jsem si pročetl celou diskuzi tady (přijde mi, že třetina je pro OM a druhá pro Benzinu a třetí pro všechno+VIF), tak zase nevim .-))...Chci najít nějaký kompromis mezi cenou/kvalitou...

Vyčetl jsi to správně. Pokud chceš šetřit tak cokoliv + větší davku VIFu, pokud jsi ochotnej připlatit za čistší benzín, tak verva 100 nebo MaxxMotion 100 (za mě MM) v podstatě se musíš rozhodnout ty sám co má pro tebe smysl ;)

Hoj, zvažuji, že bych zkusil možná od Tank ONO tu jejich 98 (ceny lákají, ale nějak jim nevěřím, ale nemám aktuální testy nebo zkušenosti). Náhodou nemáte někdo přesně s tímto benálem zkušenost? Zatím jsem jezdil na 95 od Benziny, řekl jsem si, že zkusim Vervu 100, ale když jsem si pročetl celou diskuzi tady (přijde mi, že třetina je pro OM a druhá pro Benzinu a třetí pro všechno+VIF), tak zase nevim .-))...Chci najít nějaký kompromis mezi cenou/kvalitou...
Ahoj, tak já jsem tento víkend absolvoval cestu Otrokovice - Telč a z5 (virus nevirus;) s rouškou) natankoval jsem u ONO 98 + VIF a byl jsem překvapen,(mile) že jsem se vrátil se stejnou průměrnou spotřebou 7,7(podle PP) jako když jsem vyjel. To se mě s 95 od Shell, nebo Benzina ještě nestalo,OMV jsem nezkoušel.

Díky za reakce .-)...7,7 je dost slušný tedy .-)...asi zkusím zatím tu Vervu100, beztak na benzině zatím nejvíce tankuji...

tak jako aditivované palivo je zhruba o 25% dražší než "normální". Odpovídá přidaná hodnota nárůstu ceny...? Já o tom přesvědčen nejsem. Takže je to jen o tom jestli si tohle zřejmě placebo chceš dopřát.

Back