• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

motor Jaké používáte palivo? Dojezd, zkušenosti ...

nevim jestli to neni placebo , ale ted jsem musel 2x natankovat Efectu od Benziny a prijde mi to nejake extremne line.
Bohuzel po ceste nic lepsiho nebylo a oni nemaji na vsech pumpach neco lepsiho. Takze dneska tam narvu zase neco aspon papirove lepsiho :)

kolik většinou ujedete u Mazdy 3 BN, když ukazuje 0km?
Dnes jsem s nulou najel pár km a šel tankovat a vešlo se pouze 43l.

Mám to taky tak, při dojezdu 0km je v nádrži minimálně 7l benzinu. Dojezd zůstává na 0,nejde do minusu, takže se blbě hlídá kolik ještě tam je.

U mě při nule natankuju okolo 42 (9 zbylo). Já si vždycky po natankování plné vynuluju počítadlo a pak dopočítávám podle nájezdu a průměrné spotřeby z PP. Teda s tím, že PP švindluje tak o 0,3 dolů. Navíc teď mají na benzině akci - při tankování 30l můžete vyhrát tričko nebo auto, a to se vyplatí tankovat dřív než s prázdnou :p

Tak já při dojezdu 0 km natankuju kolem 38 litrů. Rekord mám asi 39,5 l. Takže pořád je v nádrži kolem 12-13 litrů.
Data za 3 roky: průměrně najeto za den 37 km, nejlepší spotřeba 5,6 l/100km, nejhorší spotřeba 8.21 l/100km, průměr 6,9 l/100km, nejlepší náklady na kilometr 1,511 Kč/km, nejhorší náklady na kilometr 2,615 Kč/km, průměr na kilometr 2,176 Kč/km, průměrné tankování 31,06 l, průměrná cena tankování 980 Kč.

Poslední úprava:
M6 pravidelně tankuji 41-42l. Nejvíc jsem bral po převzetí auta, kdy na dojezdu svítilo 4km.

Odesláno z mého SM-G975F pomocí Tapatalk

0 vychadza podla priemernej spotreby a dojazdu 100km. Takze ak si mal priemernu spotrebu 10L/100km tak ked sa rozsvieti 0 mas este priblizne 10L ak mas priemerku 6L tak je tam 6L
Odporucam resetnut pocitadlo km pri nule a nenajazdit z vacsou spotrebou ako priemerne a nie viac ako 50km... Mne sa raz stalo ze kvoli prerabke cesty nebola k dispozicii cerpacka a najblizsia az dalsich 50km tak ked mam 0 idem tankovat co najskor.

hlavne ta rezerva je v nadrzi najma kvoli chladeniu benzinoveho podavacieho cerpadla....neodporuca sa jazdit na "vypary" :D

Tak já do toho liju aditiva a ty se doporučují na dno. Při nule je tedy auto schopno ujet cca 100km dle toho co uvádíte takže s nulou těch ještě 50km je jistota.. Jinak Mazda taky nemá zvukovou signalizaci na palivo.. Pouze svítí kontrolka.

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Tak já do toho liju aditiva a ty se doporučují na dno. Při nule je tedy auto schopno ujet cca 100km dle toho co uvádíte takže s nulou těch ještě 50km je jistota.. Jinak Mazda taky nemá zvukovou signalizaci na palivo.. Pouze svítí kontrolka.

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk
Zvukovu signalizaciu ma aspon BMko raz to pipne a potom svieti ikonka :)

@Tomáš Lyčka Tak toto je velmi zajímavý článek. Škoda, že se k nám na Moravu takovéto palivo nedodává. Vlastnosti vypadají super, ideální palivo pro diesely.

Pro mě by to byl důvod připlatit, místo mnou nyní preferovaného VIFu.

Back