• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

motor Jaké používáte palivo? Dojezd, zkušenosti ...

Takové ceny byly v roce 2014, kdy jsem měl 6MPS. To si bralo po městě 13-14l/100. :p

Já jezdím převážně na Shellku, ale k "Polákům" tady jezdí spousta Mazďáků co jsem tak četl a jsou s tím v pohodě. Já za sebe už dneska moc u veci neřeším, odkud pochází. Většinou...

Přiznám se, že jsem to vůbec netušil, že je vlastník Polsko, tato zpráva mi překvapila. Věříte polákům s kvalitou benzinu?
Ze stejné rafinerky berou už roky, teď se akorát mění název na pumpách ?(můžeš být v klidu, bere tam víc čerpaček)

Nejlepší je, že se u nás tak zdražuje, Verva 100 za poslední dva měsíce v Opavě zdražila asi o 4 Kč a stojí dnes 39.90, a v Polsku kousek odtud jejich Verva 98 která je sice o něco horší zdražila za posledního půl roku o celé 3 groše (asi 16 haléřů) a stojí v přepočtu asi 34.30 (naposled jsem jel kolem v úterý). Hlava mi to nebere

Dneskem prestavam kupovat premiove palivo, protoze pomyslna hranice 40kc/l u Maxxmotionu 100 byla prekrocena, konkretne uz za to chteli 40,40,- Kc.
Tak zkus na ONO 98 (35.5) + VIF a vyjde te to na 36. Nebo na nekterych EO maji 98 (37.2-37.5) + VIF.

Nejlepší je, že se u nás tak zdražuje, Verva 100 za poslední dva měsíce v Opavě zdražila asi o 4 Kč a stojí dnes 39.90, a v Polsku kousek odtud jejich Verva 98 která je sice o něco horší zdražila za posledního půl roku o celé 3 groše (asi 16 haléřů) a stojí v přepočtu asi 34.30 (naposled jsem jel kolem v úterý). Hlava mi to nebere
A kolik v PL stoji obyc 95? Tak tu Vervu voz v kanystrech a v CZ to dealuj nee :joy:

Přiznám se, že jsem to vůbec netušil, že je vlastník Polsko, tato zpráva mi překvapila. Věříte polákům s kvalitou benzinu?
Orlen je gigant, takze nemam s duverou problem. Jako s madarskym MOL, take nemam problem. Ten tankuji u Globusu. Z principu nejezdim k OMV, protoze ty maji draho a nemaji to stejne svoje a berou z cepra/unipetrolu. To stejne natankuji u EO nebo Prim podstatne levneji.

Dneskem prestavam kupovat premiove palivo, protoze pomyslna hranice 40kc/l u Maxxmotionu 100 byla prekrocena, konkretne uz za to chteli 40,40,- Kc.
Rozhodně si to nepřeji, ale až to bude na 50,- Kč/l, tak se k této zprávě vrátíme s pomyslnou slzou v oku ?

Este vzdy to je lacnejsie ako na SVK. Minuly tyzden som tankoval Maxxmotion za 1,659€ (42,11 CZK)

9.10 jsem u nás tankoval Efectu 95 za 35.5 a dneska už stojí 36.5 to je slušný úlet za 5 dnů o 1 kč ? :mad:

Jaký to je, když litr stojí pade (no, skoro), pravidelně zakouším v Itálii, když musím vzít někde v dražší oblasti na dálnici - letos se jednou poštěstilo 1.89eur/l, takže 48 Kč... to bych si vždy přál mít diesel se spotřebou 4/100 a nádrží na sto litrů :). Abych prostě vzal palivo v ČR nebo Rakousku, dojel na dovolenou, týden na to jezdil, a dojel zpátky... Takhle s benzínem to umí dojít i na dálnici, a pokud člověk jede dál a jsme unavení, nechce se mi sjíždět a tankovat na nějakém automatu, nezbývá než vzít takhle draho. A to ještě beru na self-service stojanech, kdybych si to nechal natankovat, tak jsem přes pade snadno.

A je to teda zlý, takže až to bude tolik stát v ČR, bude to peklo. To už fakt každej ujetej kilometr bolí.

Ja teď tankoval za 39,50 MM100 u AAA v Brně

9.10 jsem u nás tankoval Efectu 95 za 35.5 a dneska už stojí 36.5 to je slušný úlet za 5 dnů o 1 kč ? :mad:
Takhle stoupa ten Maxxmotion...o cca. korunu za tyden. Jsem se ptal dneska pani za kasou, jestli to bude do Vanoc stat 60/litr. Tak jen rekla, ze tam furt jezdej a zvedaji to :confused:

Tak zrovna teď jsem četl, že na Vánoce by měl být benzín kolem 40 Kč normál. Já jsem nejdražší benzín zatím tankoval letos v Itálii, v přepočtu za 42,20 Kč, ale koukám, že za chvilku to bude normální cena i u nás. Naštěstí před nedávnem u nás otevřeli Tank ONO a tím pádem se ostatní čerpačky ve městě snaží udržet podobné ceny (max. o korunu dráž) a tak to není takový skok, ale o třeba pár km dále je benzín o 3 koruny dražší než u nás.

VIF do mych aut nesmi. Mam vuci nemu averzi
Kvuli smradu nebo dementnimu baleni?:D

Nebo zkus jedno z techto dvou. I to prida oktany. Mohl bys pak tankovat 95, pokud by ti stacila 97-98.

VIF do mych aut nesmi. Mam vuci nemu averzi
Predevcirem nejaky expert pro radio rikal, ze za cca 2 mecice kolem 40. Skoda, ze benzin smrdi i z kanystru. A pri nalevani je z toho smradu. Nafta by se dala i do kanystru brat.

Co dodat... Jsme prostě best in...
No ja si rikal, ze za chvili tu bude stat jako v Lucembursku. Jenze prijmy jako tam tady nemame.

LPG tankujem tiez. Aktualne do 0,8€. To je riesenie
Ja uz roky pozeram na Vialle LiquidSI, nastupca LPi. To je jedine do coho by som isiel.

Orlen je gigant, takze nemam s duverou problem. Jako s madarskym MOL, take nemam problem. Ten tankuji u Globusu. Z principu nejezdim k OMV, protoze ty maji draho a nemaji to stejne svoje a berou z cepra/unipetrolu. To stejne natankuji u EO nebo Prim podstatne levneji.
Z Čepra (na Moravě je to Loukov a Střelice u Brna) berou v podstatě všichni a pak si přidávají vlastní aditiva. Pokud vím, tak OMV svůj MaxxMotion 100 vozí z rafinérky v Rakousku (nejspíše Swechat) a když před cca 2 roky měřili na čerpací stanici čerstvý závoz, tak jim ukázal OČ 111. ;) K Benzině jsem jezdil (hlavně na Verva 100), ale kvůli tomu, že do benzínu přidávají hodně barviv jsem se vrátil k MOL a OMV a obojí spokojenost. U EO jsem taky tankovával (95), ale při stejné ceně jsem měl pocit, že je to jede nějak líně (tím myslím i řidiče :grinning:) oproti MOLu a OMV (95).

Back