• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

motor Jaké používáte palivo? Dojezd, zkušenosti ...

Junqueira: ano, kvuli smradu, megadebilnimu baleni (ktere nejsou schopni/ochotni x let inovovat podle potreb zakazniku) a taky mam koprivku z toho, jak to kazdy vynasi do nebe (byl jsem vzdycky tak trochu protiproudar).

PetMazda: tak hlavne Benzina uz ma E10, kdezto OMV E5.

Ahoj vespolek

používá někdo E85? Je to vůbec podporované palivo? Je nějaké riziko při používání?

Ne, že bych to tam chtěl lít, ale zajímá mě to :)

Ahoj vespolek

používá někdo E85? Je to vůbec podporované palivo? Je nějaké riziko při používání?

To bylo dobre levne "zavodni" palivo, kdyz se na to udelala mapa. Ma to dost pres 100 oktanu. Ale uz se to snad nikde ani neprodava. Dlouho jsem to nikde nevidel. Nemelo to smysl pri cenach benzinu jake byly protoze se "levnym" benzinem anulovala vyssi spotreba levneho E85. Mozna ted se to zase objevi. Ja to zkousel michat na ex aute 1:1 az 1:2 s benzinem. Jelo to o neco lepe hlavne dole a jednostka si s tim poradila. Prodavaji se na to i takove konverzni krabicky, ktere prodlouzi vstrik, aby se dodrzelo AFR. Nejake jsou opravdu zdarile, ty ktere dokazou rozeznat jaky je aktualni pomer E85 a benzinu v nadrzi.

Ahoj vespolek

V manuálu k autům se Skyactiv motory je povoleno max 10% ethanolu.

Ahoj vsem,
vsimli jste si, ze jakmile jen zmini vecer ve Zpravach, ze ropa zdrazuje, tak ze hned druhy den je na benzinkach vyssi cena nez ten den?
Nekdo se ptal, ze proc nezlevnuji, kdyz ropa zlevnuje - odpoved "koupili jsme za draho" - coz je vcelku logicke...ovsem logiku postrada, ze nakoupi za levno a zdrazi ne-li ze dne na den, tak z hodiny na hodinu.
Co se tyka E85, parkrat jsem zkusil vzit 15 litru 95 a 10 litru E85...zaznamenal jsem o neco vetsi spotrebu, jinak v pohode.Nekde bud tady, nebo na jinem foru nekdo psal, ze zkusil 50/50 benzin s Ethanolem a v poho, pres pulku uz to v zime spatne startuje, tedy bez te krabicky.
V Mazde v Koline mi to jednou pocitali,(rok 2014 myslim),ze kdybych chtel do Mazdy dat jednotku na E85, takze by se to pry vratilo asi po 7 letech a najezdu kolem 50.000 rocne, coz jsem tenkrat nemel.
A uz jsem ho nikde nevidel, braval jsem to u ONO..
Jinak jsou videa z Ameriky, kde rozebirali motor, co mel najeto 250.000 jen na Ethanol...byl krasne cisty..

Co se tyka E85, parkrat jsem zkusil vzit 15 litru 95 a 10 litru E85...zaznamenal jsem o neco vetsi spotrebu, jinak v pohode.Nekde bud tady, nebo na jinem foru nekdo psal, ze zkusil 50/50 benzin s Ethanolem a v poho, pres pulku uz to v zime spatne startuje, tedy bez te krabicky.
V Mazde v Koline mi to jednou pocitali,(rok 2014 myslim),ze kdybych chtel do Mazdy dat jednotku na E85, takze by se to pry vratilo asi po 7 letech a najezdu kolem 50.000 rocne, coz jsem tenkrat nemel.
A uz jsem ho nikde nevidel, braval jsem to u ONO..
Jinak jsou videa z Ameriky, kde rozebirali motor, co mel najeto 250.000 jen na Ethanol...byl krasne cisty..
Me se na E85 nejvice zamlovala tato konverzni sada. Ma to vlastne vse. Cidlo na pomer lih:benzin v nadrzi a i takovou laditelnou piggyback ecu.

megadebilnimu baleni (ktere nejsou schopni/ochotni x let inovovat podle potreb zakazniku)
To obalení už nebude úplně pravda, resp. četl jsem to tu opakovaně... pokud mrknete třeba sem, tak cena až motivuje ukončit přelévání atp.

Máš pravdu, je to na 40-60l.
Nenapadlo mě, že různá balení budou mít různou koncentraci:
1637831783728.png

Tak snad to tak bude. Lahvička krásně sedne do hrdla, čistá práce. Jinak to koupit mimo e-shop, to jsem nedokázal. Všude mají spíše STP 200ml lahvičky a ty jsem nezkoumal ani nezkoušel a pak ta 500ml balení VIF samozřejmě.

Jasny, pecka baleni, zname. Pominu-li cenu, tak co nadrz, to lahvicka a mrd s tim do popelnice. Bravo! Neberu v potaz tragedy, co si to prelevaji z te jejich pixly, ale to se vracim ke svemu puvodnimu "hejtu".

Z dôvodu balenia som si kúpil Miller Oils aditívum s tým, že ak ho miniem, prelejem tam VIF, ale nejak na to zabúdam a používam ho len občas, tak tam stále polovica je.
Balenie je super vymyslené - odšrobuje sa uzáver, stlačím to v ruke - tým sa naplní ten mini zásobníček so stupnicou (na obrázku pod tou vysačkou na hrdle), strčím do nádrže, otočím - vyleje sa mini zásobníček a je to. Nikde nič nesmrdí, nekvapká - čistá práca a v pohode sa dá nadávkovať napr len 20 alebo 30ml.

1637929621644.png

Na VIF som používal veľkú striekačku z lekárne (50ml), ale aj keď som ju dával do zatvárateľného sáčku, tak to smrdelo, blbo sa to naberalo, lebo nebolo poriadne vidno kde je v tej plechovke hladina.. nič moc

Ale jo, zajímavý kompromis :) Zůstane tam jen jednorázové přelití a při fokusu i na VIF cenu to pak smysl jistě dává.

Z dôvodu balenia som si kúpil Miller Oils aditívum s tým, že ak ho miniem, prelejem tam VIF, ale nejak na to zabúdam a používam ho len občas, tak tam stále polovica je.
Balenie je super vymyslené - odšrobuje sa uzáver, stlačím to v ruke - tým sa naplní ten mini zásobníček so stupnicou (na obrázku pod tou vysačkou na hrdle), strčím do nádrže, otočím - vyleje sa mini zásobníček a je to. Nikde nič nesmrdí, nekvapká - čistá práca a v pohode sa dá nadávkovať napr len 20 alebo 30ml.

Zobrazit přílohu 37955

Na VIF som používal veľkú striekačku z lekárne (50ml), ale aj keď som ju dával do zatvárateľného sáčku, tak to smrdelo, blbo sa to naberalo, lebo nebolo poriadne vidno kde je v tej plechovke hladina.. nič moc
Toto pouzivam aj ja. Len to nepojde naplnit znova.
Toto je podobne, takisto zvysuje oktany, a aj je mozno naplnit VIFom.

Alebo do tohto naliat VIF. S tim sa robi dobre.

Back