Tak v sobotu, jsem pořádně provětral Mazdičku skoro po 4 letech .Jeli jsme ve dvou z Ostravy na Hlubokou nad Vltavou,podle navigace to mělo být 380 km a skoro 4 hodiny jízdy skoro pořád po dálnici.V Ostravě jsem vynuloval průměrnou spotřebu a vyrazili jsme. Do Brna pořád dálnice takže pohoda,ráno žádný provoz rychlost do 140 km podle tachometru .Průměr do Brna při této rychlosti 5,6 litrů,po té jsem z Brna ze strachu jak to bude na rozkopané D1 směr Humpolec, vyjel na okresky směr Rosice,Třebíč,Telč,Jindřichův Hradec.Tam jsem spotřebu stáhl na 5 litrů,bylo tam hodně kopečků a zatáček ,takže pořád podřazovat a držet motor pod krkem aby autíčko švihalo a i tak spotřeba kolem 5 litrů.Ale udělal jsem velkou chybu ,samé objíždky a dostat se do Telče humus,pak ještě přišla super kolona před semaforem, 45 minut jízdy na jedničku to bylo utrpení,říkal jsem si zlatý automat.Takže ve finále cesta místo 4 hodin trvala 7 hodin a místo 380 km jsem ujel 490 km ,ale i přes ty ztížené podmínky výsledná spotřeba 4,9 l takže super.V neděli cesta na zpět ,dotankována Verva 100 a říkali jsme si že pojedeme po dálnici,že to risknem,že to snad horší být nemůže než těma okreskama. Vynulováno a vyrážíme směr Tábor, Veselí nad Lužnicí ,Pelhřimov a v Humpolci se napojuji na D 1,dálnice rozkopaná 2 pruhy všude 80 km takže pořád osmdesátkou, sem tam nám cestáři povolili i 130 km,ale toho moc nebylo takže do Brna 4,8 litrů z Brna do Ostravy to už bylo jiné kafe,i když i tady byli sem tam omezení ,ale nebylo toho moc,tak jsem většinou svištěl do 140 km/h a výsledná spotřeba po vyjetí z dálnice Ostravě 5 litrů.Ujeto 870 km a výsledek 5 litrů na dálkové trase.Takže autu je jedno kde jezdí jestli ve městě nebo mimo něj.Jak psal Xpet že mu spadla spotřeba na 3,6 l to se mi nepovedlo ,ale pokud jedu po městě do 60 km na 4.stupen delší vzdálenost a moc nezrychluji a nezastavuji tak se mi objevilo 3,9 l . Ale taková jízda mě nebaví,takže zábavná jízda rovná se za 5 litrů,což je super ,za mě maximální spokojenost ,jen ty rychlosti mohli být trochu kratší.