- 2 675
Tak se zda, ze tech 100k km "bez opravy" tesne nedam. Pry to chce vymenit prave zadni lozisko kola. Jak takove prichazi k ujme? Je to stylem jizdy, obcasnym projetim diry nebo nedejboze trefenim obrubniku?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Ted zalezi na kolik by vysla vymena...ale verim ze by to spravilo par tisic.Tak nakonec oprava praveho zadniho loziska sla z prodlouzene zaruky. Zda se, ze to nakonec nebyla az tak zbytecna koupe . Sice jsem je k tomu musel v Car Star trosku pobidnout, ale vysledek potesil.
Třeba špatně dotaženou, strženou či poškozenou matkou na náboji, jak vznikne malá mezera časem se vyvyklá ložisko i náboj.Tak se zda, ze tech 100k km "bez opravy" tesne nedam. Pry to chce vymenit prave zadni lozisko kola. Jak takove prichazi k ujme? Je to stylem jizdy, obcasnym projetim diry nebo nedejboze trefenim obrubniku?
Mno fakturu na tu vymenu jsem videl (mam) a je za neco malo pres 8k s DPH (lozisko + prace). Kdezto me puvodne rano hlasili, ze lozisko vyjde samotne na 8.4k + prace. Kazdopadne prodlouzena zaruka stala 9.8k. Takze rezerva tam jeste je. Ale ikdyby se uz ted nic z toho necerpalo, nebral bych to uz nijak negativne.Ted zalezi na kolik by vysla vymena...ale verim ze by to spravilo par tisic.
Ano tak to potom mas pravdu ze mas prodlouzenou zaruku zaplacenou...osobne jsem cekal mene, rekneme okolo 5 tis.Mno fakturu na tu vymenu jsem videl (mam) a je za neco malo pres 8k s DPH (lozisko + prace). Kdezto me puvodne rano hlasili, ze lozisko vyjde samotne na 8.4k + prace. Kazdopadne prodlouzena zaruka stala 9.8k. Takze rezerva tam jeste je. Ale ikdyby se uz ted nic z toho necerpalo, nebral bych to uz nijak negativne.
tak jsem to mel predchoziho vozu (koncern), celej domecek s loziskem vysel cca 3000 + prace takze cca 3500...Zadní ložisko na GJ/GL (prostě 6ka s elektronickou ručkou) Wagon 2.5 2WD má označení KD31-26-15XA.
Nejedná se o samotný ložisko,ale o celý náboj i s ABS prstýnkem uvnitř (je to celek). Bězná cena hodně kvalitního dílu je okolo 3000Kč kus (pokud si někdo nutně potrpí na to aby na něm bylo logo Mazdy,tak originál se dá sehnat okolo 4000-5000Kč dle nabídky). Jelikož je to právě takhle celý náboj a nemusí se nikde nic lisovat,tak výměna je velice jednoduchá a práce (pokud nejsou připečený ty 4 hlavní šrouby) většinou vyjde okolo 400-700Kč