• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Mazda AIO Tweaks

V jakým smyslu? Prostě to jede

@no_hits ahoj, prosím ťa, veci čo sú označené si nechal tak alebo si niečo vypínal? Čítal som že s farbami bojuješ, to nechcem meniť, stačí mi speedometer. Na začiatku videa má zapnutú aj tú telemetriu a súhlasím s tým čo si písal v asbuild že nechceš odosielať údaje - ale nevidím kde to vypnúť. Alebo sa všetko dá dodatočne nastaviť v aio aplikácii v rádiu? Budem sa s tým hrať o týždeň až, ale nerád by som to absolvoval viac krát, po posledných pokusoch s forscanom mám už rešpekt tak sa radšej pýtam.

Screenshot_2024-12-23-09-33-09-50_64ef5fc2000c1caa954c114bb372e1d5.jpg

- order of audio list - mě udělal bordel
- boot animation jsem neměnil
- AIO tweaks app je spíš experimentální, raději jsem neinstaloval
- semi transparent mě nezaujal ale funguje prý jak má
- no more beeps - to jde tuším vypnout v menu
- 1 sec diag menu - to spouští konzoli určitým způsobem, pokud neprogramuješ upravy v AIO tak je to k ničemu
- bigger album art jsem nevyužil

Barvy jsem ve Speedometeru jen potřeboval doladit, už to mám, upravil jsem i rychlost obnovy toho BARu na otáčky.

Jinak jsem zjistil, že si Speedometer nebere data ze sběrnic, ale ze sběrnice bere data jednotka radia a ukládá si hodnoty a teprve ty hodnoty čte speedometer. Je tam plno hodnot včetně třeba tlaku na brzdovej pedál. Ale EOT a LONGFT1 to nečte, takže teplotu oleje si prostě v radiu nezobrazím :-(

Popis som čítal, takže čo sa mi nepáči môžem vypnúť, škoda toho oleja, ale za tie roky to viem odhadnúť podľa vody, ďakujem, pekné sviatky

Během svátků se chystám upravit první příspěvek a doplnit aktuální informace

Plánuješ rozpisať aj konfiguráciu speedometru? Mám v tom drobné nejasnosti a chcel by som to urobiť na jeden pokus. Budem ešte videá pozerať.

ohledně nastavení máš jednotlivý volby rozepsaný přímo v programu, co ti není jasný? Já to třeba instaloval asi 5x než jsem zjistil co mě přesně sedí ... i když poslední 3 se týkaly v podstatě jen drobné korekce barev

Napríklad čo znamená digitálne hodiny v statusbare keď digitálne už sú. A radenie tých riadkov na spodku obrazovky, pozície znamenajú tých 5 okienok a row su riadky čo sa menia ako som videl na videu? Videl som že tie okienka sa menia aj jednotlivo aj ich prepínal všetky naraz, asi joistikom. Je mi úplne jasné že pre vás, kto to už máte už hotové je to jednoduché a zrozumiteľné, ale mne nedáva zmysel prečo nie sú tie stĺpce row a pos vymenené. Samozrejme že bublinu s popisom som čítal, ale ani to niekedy nestačí a hľadám presnejšie info. Sú veci kedy mi stačí opísať niečo a ja to hneď vidím detailne pred očami, fyzické veci. Programovanie nieje tento prípad, to mi je cudzie.

IMG20241226093041~2.jpg

IMG20241226093059~2.jpg

Kdyby někdo chtěl jednoduchej už nastavenej Speedometer, tak nabízím můj:
(aktualizovano 3.1.2025)
IMG_20250104_130027.jpg

- Hlavní hodnota uprostřed je GPS Rychlost
- Pravý sloupec - Voda, Sání, Množství Paliva, SOC Baterie
- Spodní řádek - Otáčky, Max otáčky, Max Rychlost, Nadm. výška, Nadm. výška. min a max
- Joystick - jen dlouhý stisk - reset hodnot (max otáčky, rychlost .....atd)
- Pozadí originální
- Nádrž 62L, zobrazuje zbývající litry
- Čeština (doplněna, původní jazyky beze změny)
- Status Bar vypnutý, pouze info o resetu
- Změna barvy teploty vody, odstupňováno podle budíku teploty v GL
do 67°C, 68-76°C, 77-85°C , 86-104°C, 105-109°C a nad 110°C
- Pouze BAR (bez analogu) - otáčky zbarvené pro benzínový motor:
0-1550 bílá, 580-630 (volnoběh), 1550-3100, 3100-5900, 4000 a 6000 bílá (max Nm a kW), 6050-6250, 6250-6850, 6850-7000
speedometer_v3_bar.png

@Nibiru Co je kde umístěno máš zde
popis.png
Na další Row se přepneš tuším joystickem dolů, nebo jak si to nastavíš - já osobně mám jenom tento a ostatní vypnutý, protože další údaje co tam jsou mě nezajímají. Můžeš si nastavit maximálně 4 rows a v každým max 5 pozic

Hodnoty u analogovýho se nastavují v AIO Tweaks pomoci Classics speedometer layout

Digitální hodiny ve status baru jsou hodiny co se zobrazí nahoře v liště , kde se ukazujou názvy po spuštění aplikací atd - já mám u status baru nastaveno Do Not Activate, aby mě to neotravovalo furt nějákýma informacema, který si stejně můžeš zobrazit v těch ROWs a taky když ti dojde zpráva nebo upozornění, tak ji to hned překryje.

Video je ukázka toho co vše to umí. Já mám status bar vyplej, i veškerý funkce na joysticku, kromě jedné - dlouhý stisknutí uprostřed vyresetuje hodnoty, nemám žádný další přepínání témat jazyků atd. V podstatě to spustím a nic neměním a i když do toho drbnu tak si to nerozhodím. Dnes jsem dodělal ještě češtinu

Poslední úprava:
Ďakujem, tvoj použijem kôli farbám a pridám si tam veci ktoré chcem, už mi je to jasnejšie, hlavne riadky a stĺpce. Mne žiadne správy nechodia na rádio ( chodia na hodinky), takže statusbar použijem aby som videl teplotu a gps hocikedy

Ok jen si tam nezapomeň zapnout tlačítka na přepínání těch rows g jak říkám mam to vyplý, je tam všude hodnota 'null'

A nevieš aký je rozdiel medzi idle time a engine idle time?

Také jsem to asi rok zpátky zkoušel nainstalovat. Protože jsem už měl instalovanou verzi 70xx musel jsem napíchnout na displej notebook a podle postupu na webu hacknout, aby tam tweak vůbec šel nainstalovat. Nainstaloval jsem několik vylepšení atd, barvy, něco povypínal a výsledek byl, že vše reagovalo hrozně pomalu. Celý systém šel jak šnek, postupně jsem plno věcí odinstaloval, ale stále to šlo pomalu. Nepřišel jsem na to, který tweak nebo aplikace to dělá. Nakonec jsem to komplet odinstaloval, i když "komplet" to asi nebylo, protože barvy mi zůstaly. Od té doby mám menu modré, ale systém reaguje normálně.

Také jsem to asi rok zpátky zkoušel nainstalovat. Protože jsem už měl instalovanou verzi 70xx musel jsem napíchnout na displej notebook a podle postupu na webu hacknout, aby tam tweak vůbec šel nainstalovat. Nainstaloval jsem několik vylepšení atd, barvy, něco povypínal a výsledek byl, že vše reagovalo hrozně pomalu. Celý systém šel jak šnek, postupně jsem plno věcí odinstaloval, ale stále to šlo pomalu. Nepřišel jsem na to, který tweak nebo aplikace to dělá. Nakonec jsem to komplet odinstaloval, i když "komplet" to asi nebylo protože barvy mi zůstaly. Od té doby mám menu modré, ale systém reaguje normálně.
Tvoj príspevok som už videl, preto chcem len nevyhnutné veci, čo najmenej toho. asi to už mám pripravené.

17352375932248446012180618632291.jpg

A nevieš aký je rozdiel medzi idle time a engine idle time?
Idle time je čas co se auto nehýbe a engine idle time je čas kterej stráví motor na volnoběh.

Touchscreen while mooving prý nefunguje / nemá se používat u verze 70 a vyšší, tak bacha na to ... můj názor - stejně během řízení není důvod klikat na displej
Fuel consumption tweak - je jen pro změnu jednotek z L/100km na MPG, nebo Km/L - to opravdu potřebuješ ?

@jirka87 myslím že by to mohl dělat ten No More Disclaimer , kterej sleduje obrazovku a jak se ta zpráva objeví, tak ji odklikne

Já řeším zas problém, omylem jsem při prvním tweaku zaškrknul změnu pořadí v menu a teď tam mám furt XM Radio, Aha Radio, Pandora a další i po odinstalaci ....

@no_hits ty si ten no more discaimer daval? Teraz váham, či to vôbec niečo ušetrí keď tá správa zmizne aj tak sama po 2 sekundách.

Někdy to zmizne hned, někdy to tam stejně ty 2 vteřiny, ale většinou to to zmizne hned, ale asi to dám pryč, je to totiž dohromady s tím seznamem vstupů co jsem se díval

@Jirka78 nemohlo to spomalenie urobiť toto? Ak tam bolo veľa obrázkov? Rozmýšľam zmeniť pôvodný, ale veľa by som vymazal a nechal len pár

17352490729786875278351782332428.jpg

Back