• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Mazda AIO Tweaks

Tajne som dúfal že sa mi to podarí na prvý krát. Tuší niekto prečo mi to dalo nemčinu keď som zvolil slovak? Podľa návodu zvládnem upraviť jazyk keď to takto dopadlo. A druhá otázka, pri odinštalovani mám odinštalovať všetko čo som pridal alebo len speedometer? A len ten nainštalovať?

@no_hits ak sa ti bude chcieť navrhujem dopísať do návodu že wireless retrofit treba prepnúť aby šli obe usb, mňa to zdržalo na pár minút kým som skontroloval či usbC adaptér nieje pokazený a baterky v klávesnici funkčné.

IMG20241228110523.jpg

IMG20241228122810.jpg

S jazyky jsem bojoval také, stejně tak s tím, že ne každé nastavení MZD-AIO se správně promítlo do configu a například zobrazování jednotek paliva v nádrži (% nebo L) a další parametry jsem si upravoval v js ručně. Ono se to může lišit i podle verze MZD-AIO - ty budeš mít stejně jako já tu poslední 2.86 zatímco no_hits podle logu používá 2.79. Ve výsledku, udělal jsem si také vlastní češtinu k obrazu svému, ale nakonec nechal angličtinu, která se mi celkově k tomu hodí víc a nebavilo mě to do auta nahrávat x-krát. A odebírat nemusíš nic, stačí znovu nahrát pouze speedometr, tím přehraješ ten v autě. Odebírej jen to, co už nechceš. Já ve výsledku nechal jen Speedometr a vypnutý Disclaimer, ostatní vylepšení mě začaly spíš štvát.

Idle time je čas co se auto nehýbe a engine idle time je čas kterej stráví motor na volnoběh.

Touchscreen while mooving prý nefunguje / nemá se používat u verze 70 a vyšší, tak bacha na to ... můj názor - stejně během řízení není důvod klikat na displej
Fuel consumption tweak - je jen pro změnu jednotek z L/100km na MPG, nebo Km/L - to opravdu potřebuješ ?

@jirka87 myslím že by to mohl dělat ten No More Disclaimer , kterej sleduje obrazovku a jak se ta zpráva objeví, tak ji odklikne
Já řeším zas problém, omylem jsem při prvním tweaku zaškrknul změnu pořadí v menu a teď tam mám furt XM Radio, Aha Radio, Pandora a další i po odinstalaci ....
Ten dotyk při jízdě jsem zkoušel a mě to normálně fungovalo, jinak tu hlášku jsem vypnutou měl, ale nenapadlo mě, že by to dělala taková blbost, spíš jsem myslel že mám moc věcí nainstalovaných a postupně jsem je dával pryč. Nepomohlo to, ale je fakt, že tu hlášku jsem asi nezkoušel

Ten dotyk při jízdě jsem zkoušel a mě to normálně fungovalo, jinak tu hlášku jsem vypnutou měl, ale nenapadlo mě, že by to dělala taková blbost, spíš jsem myslel že mám moc věcí nainstalovaných a postupně jsem je dával pryč. Nepomohlo to, ale je fakt, že tu hlášku jsem asi nezkoušel
Vypnutou hlášku mám a zpomalení nepozorují. Mám teda verzi Firmware 70, roli může hrát vše.

Mám 70.00.100, po inštalácii ma rýchlosť nejak neohurila, asi som si nevšimol ani to 1.5s na 0.3s, asi zruším všetko okrem jedného pozadia a speedometru.

Já zase kvůli Android Auto, protože chci mít lištu aplikaci vlevo a ne dole :) Každopádně jestli pozoruješ výrazné zpomalení, asi bych viděl příčinu jinde. On je právě problém, že "odinstalace" tady není úplně o tom, že je pak systém jako originál, ty změny a stopy tam zkrátka jsou propsané a mít čistý firmware znamená asi jedině jeho přeinstalaci.

Mám 70.00.100, po inštalácii ma rýchlosť nejak neohurila, asi som si nevšimol ani to 1.5s na 0.3s, asi zruším všetko okrem jedného pozadia a speedometru.
Také jsem si nevšiml rozdílu a stejně tak scrollovani nabídkami dokola (skok z poslední položky na první) my fungovalo tak jednou za pár jízd. Zkoušel jsem jen asi 4 úpravy a ponechal pouze dvě výše zmíněné, zbytek jsem dal pryč

@ThomasHK Používám verzi 2.8.6 samozřejmě (i tak je z roku 2020)

@Jirka78 nemusel - viz první příspěvek ;-)

@Nibiru Když jsem dal Slovak , tak mě to taky hodilo němčinu - ve speedometer-config.js nastav toto:

/* ************************************************** */
/* Set this to true to use your values below ******** */
/* If this is false the following values are not used */
var overRideSpeed = true;
/* ************************************************** */
/* ****************** Start OverRide Variables ****** */
var SORV = {
// Set the language for the speedometer
// Available EN, ES, DE, PL, SK, TR, FR, IT, NL
language: "SK",

Takto jsem tam dostal další jazyk - češtinu.
Potom si ještě zkontroluj nastavení co jsou pod tím jestli to souhlasí s tím co sis naklikal v aplikaci - ono to dělá v kompilátoru chybu ¨když dáš jinej jazyk asi.

Stačí odinstalovat samotnej Speedometer - v prvním příspěvku to už máš připravený, stačí rozbalit na flashku

Jednou se mě to po instalaci speedometeru taky dost zasekalo, vyhodil jsem SD kartu s origo mapama , udělal restart (držet Mute, zpět a NAV cca 10sekund) a zas to jelo dobře ;-)

Poslední úprava:
Niežeby to bolo pomalšie ako predtým, ale čakal som kúsok zrýchlenie.
A sd kartu si vrátil? Ja chcem čítanie značiek, hud mi to zobrazuje a ja nemusím na to myslieť, ja som celkom pohodlný.

ne, mám ju jen bokem jako zálohu kdby nejelo AA , nemám HUD , takže mě je to jedno. S kartou mě ten systém přijde pomalejší ale ne tolik jak před restartem

Ještě zajímavý bod z prvního příspěvku - že je nutné odinstalovat speedometr kvůli změně konfigurace - Já jsem ho nainstaloval a když jsem pak měnil některé parametry (barevná schémata, obarvení hodnoty chladící kapaliny atd), tak jsem ho jen "přeinstaloval" bez toho mezikroku, že bych ho nejprve z auta odebral. Vše proběhlo ok, změny se povedly a šlape. Má to nějaký konkrétní důvod provést nejdřív odinstalaci, nebo je to jen "jistota"?

To jsem původně udělal taky, pak jsem tam měl 2 speedometery a ani jeden nejel , naštěstí ten deinstalátor vymazal oba naráz, od té doby to radši máznu a znova nahraju ať to nedělá bordel

Jasné, chápu ;) Tak naštěstí u mě ho to očividně přepsalo, jinak bych asi měl taky víc, ale rozumím že tento postup je jistota ;)

Jin
@ThomasHK Používám verzi 2.8.6 samozřejmě (i tak je z roku 2020)

@Jirka78 nemusel - viz první příspěvek ;-)

@Nibiru Když jsem dal Slovak , tak mě to taky hodilo němčinu - ve speedometer-config.js nastav toto:

Takto jsem tam dostal další jazyk - češtinu.
Potom si ještě zkontroluj nastavení co jsou pod tím jestli to souhlasí s tím co sis naklikal v aplikaci - ono to dělá v kompilátoru chybu ¨když dáš jinej jazyk asi.

Stačí odinstalovat samotnej Speedometer - v prvním příspěvku to už máš připravený, stačí rozbalit na flashku

Jednou se mě to po instalaci speedometeru taky dost zasekalo, vyhodil jsem SD kartu s origo mapama , udělal restart (držet Mute, zpět a pravý horní tlačítko cca 10sekund) a zas to jelo dobře ;-)
Tady jen potvrzuji, že postup pro aplikaci jiného jazyka takto funguje a díky ;) funguje jak pro aplikaci SK nebo pro přidání zcela nového jazyku. Pozor jen na odinstalační balíček Speedometru, který je pro verzi 74 a pokud má někdo 70 (jakože dost lidí), já si musel vybuildit svůj, nebo to upravit v run.sh zpět z verze 74 na 70 kvůli kontrole kompatibility...

PS: Kdo to dá napoprvé k naprosté spokojenosti, tak klobouček... já už ten postup a příkaz znám zpaměti :D

20 minút snahy ale nepodarilo sa mi urobiť druhý pokus, prichystal som dve usb, jedno s odinštalaciou a druhé s novým speedometrom. Ani jedno usb auto nevidelo, skúšal som vypínať, zamykať, skúsim zajtra. Zapájal som to po zapnutí rádia až.

@ThomasHK upraveno, je tam verze pro firmware 74 i pro 70 a starší

@Nibiru, máš v AIO zaškrtnuto build run.sh (mě ho vždy odznačí po vypnutí) a soubory autorun na flashce. Ještě mě napadlo, dáváš to do USB 1?

Poslední úprava:
Áno, oboje a rádio nechcelo reagovať, klávesnica išla, zajtra to skúsim znovu

@no_hits shh_bringback a wifi sa zaškrtáva vždy alebo len prvý raz?

Ssh vzhledem k tomu že už se to spouští flashkou nepotřebuješ a Wi-Fi taky nezaskrtavam a nechavam to jak je z výroby

Poslední úprava:
Nanovo sformatovane obe usb, nanovo nahraté veci, všetko ako predtým ale auto nič nevidí, tipujem že som to pokazil tým ssh( na obrázkoch to bolo zaškrtnute a pochopil som z en fóra že to je náhrada za to sériové spojenie), napadlo ma skúsiť otvoriť ten terminál ale neviem teraz nájsť aké tlačidlá sa kombinovali, našiel som kombináciu na graf cpu a ram( cpu ide na polovicu bežne). Alebo nahrať inú verziu fw a dúfať že to zaberie, aj keď asi ju ani nepripojim keď nechce vidieť usb. Naučím sa asi pár slov nemecky ak to nepôjde.
Ešte si spomínam že niekde bolo že po nahratí aio sa má dať factory reset, ale možno mám zas pomiešané info)
Aj video návod má ssh zaškrtnute.

Screenshot_2024-12-29-11-25-24-99_64ef5fc2000c1caa954c114bb372e1d5.jpg

@Jirka78 tohle by ti s barvou mělo pomoct
A third option is in the AIO Tweaks App. Choose the “System Restore” option and your system will be restored EXCEPT for the default Red color theme file, that you mush revert with AIO by selecting the “Custom Infotainment Colors” Tweak and Red (Default) Option.
jestli jsi ty tweaky odinstaloval přes radio skrz aplikaci AIO Tweaks tak to bude ono ;-)

@Nibiru zkoušel jsi restartovat tu jednotku trojhmatem? já posledně místo tlačítka Terminal klikl na reset VIP a nemohl jsem nic ovládat, ani dotyk nejel, naštěstí pomocí trojhmatu jsem to restartoval a naběhlo to

Back