• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda3 BP 2019 - obecně

Sice jsme ve vláknu pro M3 (BP), ale když se řeší automatické přepínání světel, může to být stejný systém, jako u CX-5 (KF), u které mi ta automatika nějak nefunguje a nevím, co dělám blbě 🤷 Páčku světel mám přepnutou na auto, při nastartování se na přístrojovce na chvíli rozsvítí kontrolka světel a v ní "A", ale při jízdě v noci mi v této poloze svítí jen potkávačky (dálkové se samy nikdy nepřepnou) a když teda přepnu páčkou ručně na dálkové, tak se dálkové přepnou až s malým zpožděním. Přitom, když pootočím páčku na stále zapnutá světla, tak ruční přepínání - potkávací/dálková funguje bez prodlevy. Nevíte někdo co s tím?
BP to má tak, že musíš mít zapnutou automatiku a na hraně páčky blinkrů je tlačítko, kterým aktivuješ automatické přepínání dálkových. Třeba to má CX5 stejně .

Poslední úprava:
To je, podle mne, správně chování. Páčka v poloze Auto u volantu nikdy nezapne dálkové, trvale budou svítit potkávačky. Pokud páčku v poloze Auto přepneš na dálkové, automatika nejdříve zjistí, zda může zapnout dálkové a pokud může, tak je zapne. Pokud bys byl v osvětlené obci nebo jelo proti tobě auto, automatika nechá potkávačky. Po vyjetí z obce nebo minutí protijedoucího vozu automatika zapne dálkové.

Predpokladal som, že podobne staré autá (aj keď rozdielne) to budú mať riešené rovnako. Môžete pozrieť návod od 3BP, či je tam niečo o navigácii. Ale nezdá sa mi to..

BP to má tak, že musíš mít zapnutou automatiku a na hraně páčky blinkrů je tlačítko, kterým aktivuješ automatické přepínání dálkových. Třeba to má CX5 stejně .
Díky za tip, zítra se mrknu, jestli tam nejaké tlačítko je i u CX-5.

Sice jsme ve vláknu pro M3 (BP), ale když se řeší automatické přepínání světel, může to být stejný systém, jako u CX-5 (KF), u které mi ta automatika nějak nefunguje a nevím, co dělám blbě 🤷 Páčku světel mám přepnutou na auto, při nastartování se na přístrojovce na chvíli rozsvítí kontrolka světel a v ní "A", ale při jízdě v noci mi v této poloze svítí jen potkávačky (dálkové se samy nikdy nepřepnou) a když teda přepnu páčkou ručně na dálkové, tak se dálkové přepnou až s malým zpožděním. Přitom, když pootočím páčku na stále zapnutá světla, tak ruční přepínání - potkávací/dálková funguje bez prodlevy. Nevíte někdo co s tím?
Ahoj, pokud chceš u CX5KF:
1) automatický přepínání mezi denním svícením a potkávačkama, tak stačí mít páčku na AUTO
2) automatický přepínání mezi potkávačkama a dálkovýma světlama (nebo vykrývání), tak musíš mít páčku na AUTO + musíš páčku přepnout dopředu na dálkový světla.

Vše ostatní je manuál funkce.

Poslední úprava:
To je, podle mne, správně chování. Páčka v poloze Auto u volantu nikdy nezapne dálkové, trvale budou svítit potkávačky. Pokud páčku v poloze Auto přepneš na dálkové, automatika nejdříve zjistí, zda může zapnout dálkové a pokud může, tak je zapne. Pokud bys byl v osvětlené obci nebo jelo proti tobě auto, automatika nechá potkávačky. Po vyjetí z obce nebo minutí protijedoucího vozu automatika zapne dálkové.
Na tom něco bude, vzpomínám si, že když jsem zkoušel dát dálkové v osvětlené obcí, žádná změna. Tzn, že u nastavených světel na automatické přepínání je zapotřebí zapnout i páčku do polohy dálkových světel? A funkce automatického přepínání funguje, že si v určitých situacích (protijedoucí auto, osvětlená cesta apod.) světla "stahuje" na potkávací?

Ahoj, pokud chceš u CX5KF:
1) automatický přepínání mezi denním svícením a potkávačkama, tak stačí mít páčku na AUTO
2) pokud chceš automatický přepínání mezi potkávačkama a dálkovýma světlama (nebo vykrývání), tak musíš mít páčku na AUTO + musíš páčku přepnout dopředu na dálkový světla.

Vše ostatní je manuál funkce.
Díky Jendo za potvrzení mé domněnky 👍 Zrovna jsem takto dedukoval v mém předchozím příspěvku v reakci na Nareba😂

Ano, souhlas. Takto to funguje u BP. Páku do polohy dálkových není třeba přesouvat, tuto polohu vůbec nepoužívám, ale podle mě je na manuální zapnutí dálkových. Tlačítko na hraně vypíná automatiku. M3 2019, světla vykrývací.

Ano, souhlas. Takto to funguje u BP. Páku do polohy dálkových není třeba přesouvat, tuto polohu vůbec nepoužívám, ale podle mě je na manuální zapnutí dálkových. Tlačítko na hraně vypíná automatiku. M3 2019, světla vykrývací.
Je to tak.Při páčce v poloze AUTO a zapnutých automatických dálkových to přepíná samo a zároveň si to můžeš kdykoli přepnou manuálně jak je ctěná libost.

Ano, to tlačítko je zlepšovák oproti BN s vykrýváním. Ono se totiž někdy děje, že automatika nereaguje úplně jak potřebujete a v tu chvíli je otravný přepínat "arabelou" na manuál, aby člověk mohl řídit přepínání plně manuálně (oldskool). Osobně to u mě pak vypadá jak když jede šílenec, protože za jízdy (soustředěn na silnici) nikdy nevím, na kterou stranu tím kroužkem otočit a světla v tom přepínání i na mžik kompletně vypnu obvykle :cool:

No ne já čumím, musím pochválit aktualizaci map, po asi 6 letech mi to dokáže najít bytovku ;)
Jinak je to stejně hnusný jako dřív…. Taky by s tou grafikou rok 2010 mohli něco udělat ;)
Ale za bytovku mají malé bezvýznamné plus ;)

Back