Mazdar
(super pozdrav), tak jsme se na ni dnes byli kouknout. Říkal jsem si, proč je auto prodáváno za 230t s 80tkm. Cena u takovýchto kousků je spíš tak někde mezi 250-270t. Ale co, řek jsem si, že už kdysi jsem měl štěstí s koupí auta, tak že se to bude třeba opakovat
Na první pohled krásný auto, na druhý a třetí už to taková sláva nebyla. První co jsem udělal, tak jsem šel po oleji... (tím bych chtěl poděkovat Vitusovi za radu, páč jinak bych o ni asi jevil větší zájem). Olej černý jako bota, na to, že výměna údajně proběhla při 70tkm loni, ale to bych ještě byl schopen zkousnout, ale problém byl v tom, že žádný olej tam nebyl. Napadlo mě, že s tím asi zrovna jeli, tak jsem to otřel, šup s tím zpátky do díry a ono nic, měrka suchá
. Poslední zbytky oleje byly na mém kapesníčku. Pojal jsem nedůvěru a začal šmejdit po autě. Rez celkem nikde, až na blatník v interiéru za řidičem, ten už začínal puchřit, což mě zarazilo u 7let starýho auta. Na autě několik ďůlků, odřený snad ze všech stran, ťuklej zadní nárazník, dvěře řidiče obouchaný od nárazů do jiných aut na parkovišti, zadní kotouče hyn vč. desek, takže žádný extra starání. Interiér byl celkem v pěkné kondici, ale to poté, co ho dva dny leštili. Majitel byl sice první, ale jakási firma zabývající se odpadem, takže se k autu nejspíš i jako k odpadu chovali, spojka se mi zdála, že nejde úplně dobře, plus se 2x zadrhla při vracení. Celkově obrovské zklamání kvůli předchozímu majiteli, vše bych zkousl, ale auto bez oleje z takovéto firmy nee i s tím, že má zaručeně 80tkm.
A teď co se týká pocitu z Mazdičky, toto byla první kterou jsem řídil, mám mazdy celkem načtený, ale i tak jsem byl velice mile překvapen, úžasný autíčko, prostorný, krásný, motor celkem jede, pocit na řízení jako u malého auta, prostě pecka. Už se těším, až jednou jednu budu mít
, ale asi to bude spíš 2.5, páč proti mému dosluhujícímu Fordíku Focusu 1.6 100k, to zase takový terno co se týká výkonu nebylo
. Mondeo jsem řídil jen s kamnama pod motorem, ale to je takový mastadont.
Takže tak, stále budu hledat, dokud nenajdu
.
Mazdar
Ještě jedna věc mě dostala, místo uzávěru na dolívání vody do ostřikovačů byl korkový špunt na provázku,... Když jsem odjížděl, tak jsem měl pocit, jako bych nechal zanedbané štěně v útulku,...