• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Nákup ojeté Mazdy 6

Zdarec všem.
Byl jsem se mrknout a projet si Mazdu 6, 2.0 benzin, s nájezdem pod 100 tis km. Nájezd je ověřitelný původ vozu je v CR. Majitel byl ochotný, vysvětlit co a jak. Cena byla rozumná, ještě jsme ji sjednali. Na jednom ze zadních lemů už se objevily puchýřky. Druhá strana byla po solidní opravě v pořádku. Autu končí technická v září. Tak jsem ji chtěl udělat ještě před koupí, ale majitel nesouhlasí. I když jsme mu nabídli, že se o to postaráme sami.
Už jsem bral koupi za hotovou věc, ale tohle mě dost odrazuje. Co vy na to? Auto jezdilo v poslední době spíš krátké trasy.
Cena je dobrá, ale riziko, že auto nepřejde přes emise nebo STK mohou náklady docela vyšroubovat. Netuším jak moc u M6. U mé staré Astry jsem měnil katalyzátor za nějakých 6000 Kč. Na kolik by případná výměna katalyzátoru mohla přijít?
Tak to kup a pak udělej STK včetně evidenčky. Majitel to nechce z jednoho jednoduchého důvodu, protože kdyby něco objevili nějaká vůle, netěsnost atd., tak by si ještě vymýšlel. Já ho docela chápu a asi bych taky tak postupoval. Za ty prachy bych to koupil, jenom kvůli tomu nájezdu.

Ty kola jsou 6J a mají ET 45. Mazda 6 má 7JJ (nebo 7,5 J) x 16 a ET 55. Já bych ty kola nebral, v techničáku nejsou a nevím, jestli tam půjdou zapsat.

Taky se říká, že když dáš na mazdu kola s jiným ET, tak trpí a odchází ramena.

Tak zítra si jedu pro Mazdu 6. Mám dotaz, našel jsem po cestě kola 16ky. Jen v techničákuje v dalších záznamech u 16kol šířka 7JJ. Budou ta kola sedět na Mazdu 6 hatchback před FL i se všemi homologacemi, nebo bude nutné je dopsat do techničáku. Dík za radu.

Odkaz na kola:
http://auto.bazos.cz/inzerat/60780860/5x1143-16-ALU-KIAHYUNDAI-MAZDA-RENAULT.php
Pro GG/GY vybírej mezi:
15×6JJ ET 50 195/65R15 91V, 16×7JJ ET 55 205/55R16 91V, 17×7JJ ET 55 215/45R17 87W a 18×7J ET 55 215/45R18 89W.

Díky za pomoc a rady. Ty kola nevezmu, za to mi to nestojí. Přišla mi zajímavá cena a měl bych po cestě pro auto. Teď jsou na origo kolech ještě zimní pneu. Tak koupím letní nechám to přezout a pořízení kol přesunu na jindy.
Odpoledne už si to poštráduju domů v "novém" mazlíkovi.
;)

T.

Dik za tip. Dneska pro ne nepojedu. O prodejci vim. Vzhledem k tomu ze je mazda jeste na zimnich. Jsem si rikal ze by bylo fajn zabit dve muchy jednou ranou. Kola i s pneu. Nasel jsem jeste jedny plechace R15 obute do novych letnich. Ale lepsi by to bylo naopak. :D Jako lite s letnima a pechy se zimnima.

Poslední úprava:
Tak mám Mazlika doma. Trochu jsem ho vydrbal v ruční myčce. Budu muset do Palkovic na výměnu oleje, tak poptám opravu levého lemu a uvidím co mi řeknou na podvozek. Chtěl bych ho nechat očistit od rzi a nastřikat Dinitrolem. Tak tady projdu fórum, kdo by mi to byl schopný udělat. Nejdřív asi dát do pořádku lem a následně nechat ošetřit spodek, co? Nakonec nahodit voskový kabátek od Doris.
A ještě teda sehnat letní pneu. Teď tam mám zimní R16 205/55.
S mojí fousatou Astrou G (56kW) se to svezení prostě nedá srovnat. Tu cestu domů jsem si fakt vychutnal.
Ještě jsem stál před prací vedle dvojkové oktávky a Mazda je prostě stylovější kost.

Každopádně díky všem za ochotu a pomoc. Doufám, že Mazlík nebude zlobit a ještě poslouží.

T.

Oktávka je prostě sluha, odveze tě kam potřebuješ, ale takovou parádu jako mazda neudělá :D U nás v práci má taky půlka lidí oktávky. Když jsem tam přijel prvně s mazdou, způsobil jsem menší rozruch.

Ono kamkoli přijedeš mazdou, tak většinou to dělá rozruch. Jednak to, že jsou na to drahé náhradní díly a podobné kecy, no a ta druhá strana, že je to hezkého auto atd.

Zdravím všechny nadšence Mazdy :)

Po přečtění mnoha diskusí a recenzí zvažuji koupi ojeté Mazdy 6 GH, nejspíše 2.0 benzín kombi. Bohužel výběr aut je malý.
Zaujala mě tato nabídka http://www.sauto.cz/osobni/detail/mazda/6/16848902?goFrom=list. Chtěl jsem proto poprosit někoho zde zkušenějšího, zda je cena přiměřená? Také by mě zajímalo, jestli všechna tato auta mají vedenou elektronickou servnisní knihu? Nebo jestli raději volit nějaký dovoz z Německa.

Mnohokrát děkuji za rady

Po přečtění mnoha diskusí a recenzí zvažuji koupi ojeté Mazdy 6 GH, nejspíše 2.0 benzín kombi. Bohužel výběr aut je malý.
Zaujala mě tato nabídka http://www.sauto.cz/osobni/detail/mazda/6/16848902?goFrom=list. Chtěl jsem proto poprosit někoho zde zkušenějšího, zda je cena přiměřená? Také by mě zajímalo, jestli všechna tato auta mají vedenou elektronickou servnisní knihu? Nebo jestli raději volit nějaký dovoz z Německa.

Mnohokrát děkuji za rady

Mazdice z inzerátu vypadá celkem solidně, hodně nízký nájezd (přesto má celkem osezelou bočnici řidičovy sedačky). Kilometry ověříš v elektronické servisce (pokud to jezdilo do autoriz.servisu) tak, že pošleš VIN jakémukoli dealerovi a on ti servisku vyjede...... Cena je přiměřená udaným hodnotám

Vitus to napsal úúúúúúúúúúúplně přesně. Sice je to AAA, ale i tak to nemusí být špatný kauf. Ohledně té sedačky - nízké km, benzín, městský provoz (časté nasedání a vysedání).

Karoseria je oškretá na viacerych miestach, ked Ti to nevadi a chces to auto aj tak, žiadaj zľavu z ceny.

Mnohokrát děkuji za rady
Asi bych šel po lepší výbavě, tohle je základní výbava u 2.0, TE bez xenonů a BOSE. https://www.mazdaklan.cz/threads/stare-brozury-a-ceniky.349/

Auto diskont-to jsou Áčka a jsou tam auta po haváriích,stočenky,špatná nebo žádná servisní historie!Pozor na to!

Díky za reakce, snažim se zjistit VIN, ale zatím nikdo nereaguje :)

Asi nezbyde než chvilku počkat, jestli se nějaký kombi v benzínu neobjeví.

Chtěl jsem se ještě zeptat:
Jaký je rozdíl ve spotřebě u motru 2.5 vs 2.0?
Vznikne po sklopení zadních sedaček v kombíku rovná plocha?

Díky

Já s 2,5 benzínem jezdím od 6,5-7l .A žádné loudání.Dálnice 140 tacho 7,5l/100km

Díky za reakce, snažim se zjistit VIN, ale zatím nikdo nereaguje :)

Asi nezbyde než chvilku počkat, jestli se nějaký kombi v benzínu neobjeví.

Chtěl jsem se ještě zeptat:
Jaký je rozdíl ve spotřebě u motru 2.5 vs 2.0?
Vznikne po sklopení zadních sedaček v kombíku rovná plocha?

Díky
Cus, takze za me strucne takto: pocitac ukazuje spotrebu 8,1 a to jezdim slusne, leta kdy jsem prasil mam za sebou a jizdy si uzivam v klidu, takze resume se spotrebou = pod 8 litru moc nepocitej. Po sklopeni zadnich sesli vznikne paradni hangar rovna plocha a do auta se vleze opravdu mraky veci. Je tady i spesl vlakno, co kdo do mazdice nacpal...

Cena 224 tisic bude k dnesnimu dni a podle vybavy realna. Najezd se mi moc nezda, ale to si zkus overit podle VINka.

Kazdopadne motor jsi vybral dobry a celkove mi auto dela porad jen radost.

Zdarec

Odeslano z Lenovo Vibe pomoci aplikace Tapatalk

Back