• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Nákup ojeté Mazdy 6

Je to 2.0 benzin rok 2010 ma najeto cca 160 000km.
ahoj mám stejný motor a stejný nájezd. auto jsem kupoval když mělo 115tkm a do dnešního dne bez problému. standard údržba a mělo by to stačit. pokud to má servisku tak si ověř co bylo děláno. pár autům vrzaly čepy spodního ramene na přední nápravě - viz ZDE

menší problém bývá i se sedačkou řidiče - viz ZDE ovšem vše jde řešit rychle a bez větších nároků na peněženku. další podrobější info najdeš zde na fóru v sekci M6 GH.

Obecně lze tento motor označit za nejlepší a nejspolehlivější, teda podle mého názoru. Ať ti to vyjde. pic ;)

Co se týče motoru, kilometráž je v pořádku, vůbec bych ji neřešil, pokud bude servisní knížka s pravidelnou údržbou. Jaká je to výbava?

Ahoj, potřebuji koupit nové auto a protože máme v rodině už roky bezproblémovou Mazdu3 tak také přemýšlím o Mazdě. Naskytla se mi možnost koupě ojeté Mazdy 6 GH původ z ciziny první majitel pravidelně servisováno. Chtěl jsem se prosím zeptat, jestli je to dobrá volba a na vaše zkušenosti (neznám nikoho s 6.) Je to 2.0 benzin rok 2010 ma najeto cca 160 000km. Není to hodně? Na co si mám dát případně pozor, co může dělat problémy? Teprve se na ni půjdu podívat tak abych věděl. Díky moc :)
podepisuju, co napsal @Doofer (mám stejné auto se stejným nájezdem) a k tomu dodávám, že jsme ted o víkendu na srazu přemýšleli, jestli jsme na tom měli vůbec někdy nějakou závadu krom prkotin, co jmenoval Doofer. Závěr byl - neměli :)

Mám sice menší nájezd, ale taky můžu potvrdit, že GH je vynikající auto a ten motor mi dělá jen a jen radost :)

Díky za odpovědi všem, potěšili jste mě :) je k tomu servisní knížka a pravidelná údržba v autorizovaném servisu. Výbava je to asi nějaká vyšší - kůže, xenony, vyhřívaná sedadla. Ještě budu možná uvažovat o přestavbě na LPG, ale to se ještě rozhodnu, načtené mám toho o tom dost. Děkuji :)

Díky za odpovědi všem, potěšili jste mě :) je k tomu servisní knížka a pravidelná údržba v autorizovaném servisu. Výbava je to asi nějaká vyšší - kůže, xenony, vyhřívaná sedadla. Ještě budu možná uvažovat o přestavbě na LPG, ale to se ještě rozhodnu, načtené mám toho o tom dost. Děkuji :)
serviska by měla být elektronická, podle VINka ti ji vyjednou u každého dealera. Přestavbu na LPG zvaž, jestli se ti to vyplatí = nájezd vs. investice vs. možnost poruchovosti LPG

Zavidim nekomu,kdo si muze dovolit koupit takove auto,kterym je M6 GH,2010 a jeste k tomu s 2.0 benzin!!! Co mam to malo o Mazdach zjisteno,je to asi nejlepsi mozna motorizace.. Preji,at to vyjde..

Tak jsem se byl včera se známým mechanikem podívat na tu M6 2.0 benzín. A mám z toho rozporuplný pocity. Barva lak všechno pěkný, běžný oděrky, plná serviska pravidelnej servis až do těch 165tis.km. Říkaj že jim tam stojí už půl roku to mi přišlo trochu divný, ale možná ok, moc lidí nechce benzín a sedan... Vevnitř odpovídající opotřebení koženýho sedadla řidiče ok, řadící páka, to by se možná dalo pořešit.
Jenže ...auto nestartuje bez pomoci - potřeba nová baterka, gumy total sjetý potřeba koupit, zrovna pršelo a bylo vidět že trochu kapalo do kufru, asi těsnění. Kufr nejdřív nešel vůbec otevřít když bylo nastartováno. Musel se vypnout a vyndat klíčky - je to normální? Motor byl docela "olezlej". Rezavý kotouče brzd ...jak to tam stálo. Říkám chci to projet tak že jo. Tak to s mechanikem projíždíme a on pořád že to nemá výkon na to že je tam slušnej 108kW motor. Pak vystoupíme a smard a čoud od zadního kola. Jedna destička se zasekla (asi jak to tam stálo) a prý to opraví a můžu to pak jít projet znova. A navíc auto pořád není vedený tady, ale v cizině. Oni se mnou zajistí, ale není v ceně. Za auto chtěli skoro 230 000. Když to vezmu tak bych dal dalších 10tis za gumy, 2tis za baterku, 5tis přihlášení a ten mechanik říkal ať si nechám nějakých 15-20tis rezervu na to co se ukáže to těsnění olej apod... a to možná ještě to mé uvažované LPG... Tak nevim nevim :cool:

no první , co je divný je, že to tam stojí půl roku! M6 ve dvoulitrovym benzínu je horký zboží, který se dlouho neohřeje.

baterce a zaseklý desce bych po dlouhý době rozuměl, kapání do kufru rozhodně normální není, nedostalo to zezadu trefu? Když je nastartováno, kufr lze otevřít jen při zatažený ruční brzdě (ochrana před vykradením na červené) . Rezervu si určitě nech i přes vedenou servisku a vyměň olej/filtr.

Byl jsem se takhle podívat na M6 v sedanu, co stála hodně dlouho na bazaru, ale protože za ni chtěli nesmysl (2008 - 261 000 Kč) ... 230 000 Kč mi přijde adekvátní roku a nájezdu

hoď link - nebo je to ta červená v Mostě ? .-)

No právě, taky mi to přišlo podivný...
jo to je ona ta červená z MO http://www.tipcars.com/mazda-6/mazda-6-11445910.html
Jasný baterka gumy to neberu jako závadu, nicméně ty peníze by za tím šly.
No že by to dostalo trefu to právě nevypadalo, vše vypadalo na původní části barva úplně seděla a drobný oděrky od kamínků apod. tam byli, v servisce je čisto. Tak nevím pro tam kapalo jestli fakt to těsnění... Ok to mě s kufrem nenapadlo.

Hodně se mi to teď bude honit hlavou protože jsou to pro mě docela velký peníze :)

no vypadá to docela pěkně .... barva i karoserie je celkem neobvyklá, většinou je krátká verze jako liftback. Sedanů se moc nevidí. Kupovat nepojízdný auto za 230 000 Kč mi taky přijde jako volovina, se zkus s prodejcem dohodnout na slevě nebo ať ti to dá s gumama a s baterkou a s rozchozenejma brzdama, jestli to má sjetý gumy, tak ti můžou policajti sebrat techničák hned před bazarem. Taky bych to ještě oběhl z měřičem laku,jestli to nebylo trefený a napsal bych do DK opravci ze servisky, jestli ty údaje sedí.

Je to fakt pěkná barva a to auto jako takový se mi líbí. Jo jo zkusím na ně uhodit se slevou nebo s gumama a baterkou a uvidím. Brzdy musí být prostě vpořádku jinak to ani neprodaj. Zkusím co pujde. Nechal jsem si vyjet od autorizovanýho servisu Mazdy historii a v tomhle ohledu to sedí. No tak uvidím jsem sám na to zvědavý. Díky :)

Brácha má taky auto z dovozu. Bazar udělal dovozovou STK +Emise. Ty si to pak u sebe na úřadě přihlásíš. Brácha platil navíc jen za dovozovou evidenčku ( cca 550Kč) . Mazdí motory bývají běžně povrchově orezlé, kotouče bych taky chápal po delší době stání.
Požaduj přiměřenou slevu a jestli na to nepřistoupí, tak se poohlédni jinde.

Uvidím jak se s nima případně dohodnu. Když nevyjde toto podívám se jinde, i když to bude těžké sehnat...

Zadní brzdy budou chtít rozhýbat. Tohle se mi stalo na pravé zadní brzdě po zimě i na pojízdném GH ;)
Držím palce a souhlasím se vším co bylo psané výše. Odstranění závad/sleva jinak se najde něco dalšího :)
Mazdar

No právě, taky mi to přišlo podivný...
jo to je ona ta červená z MO http://www.tipcars.com/mazda-6/mazda-6-11445910.html
Jasný baterka gumy to neberu jako závadu, nicméně ty peníze by za tím šly.
No že by to dostalo trefu to právě nevypadalo, vše vypadalo na původní části barva úplně seděla a drobný oděrky od kamínků apod. tam byli, v servisce je čisto. Tak nevím pro tam kapalo jestli fakt to těsnění... Ok to mě s kufrem nenapadlo.

Hodně se mi to teď bude honit hlavou protože jsou to pro mě docela velký peníze :)
Dej si bacha,tuhle Mazdu, jsem na konci roku měl také v hledáčku,byl jsem se na ni podívat,ten motor je nějaký divný,moc to nejelo,nemá to xenony i když v inzerátu píše,že má.Klima také nefungovala,nespínal kompresor.A ta baterie,to potvrdím,je vadná.

podle ostřiků by to xenony mít mělo. Jestli ne a ještě to blbě jede, ruce pryč - bude to nějaký bastl.....
Ostřik to má, ale má to manuální regulaci sklonu světel. No vypadá to na bastl určený pro Dánsko.

podle ostřiků by to xenony mít mělo. Jestli ne a ještě to blbě jede, ruce pryč - bude to nějaký bastl.....
Na obrázcích jsem si všiml,že to má v interieru kolečko na seřizení výšky světlometů a i když jsem bazarníka na toto upozornil,,tak inzerát ohledně xenonů nezměnil i když mi to potvrdil.Nemá to xenony!Jedině,že by tam v poslední době nacpal HID sadu.Auto je prý z Dánska

Back