• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Nákup ojeté Mazdy 6

Někde jsem čet, že všechny naftové mazdy 6 měly z výroby Webasto. Diesel se pomalejc zahřívá, takže dlouho trvá, než auto začne topit. S Webastem žádný problém.

Benzínový motor se zahřeje rychlejc, takže začne dřív topit. Proto se u něj obejdeš i bez Webasta. Jinými slovy, v benzínovým autě mrzneš jen dva kilometry, místo deseti kiláků v naftovým ;)

Wawris: On nechce prodat, ale hlavně vydělat. Takže mu nevadí, když si na peníze počká dva měsíce. Některý auta v bazarech nějakou dobu stojej, pokud je to pěkný auto, tak proč zlevňovat. A třeba v něm jezdí, tak na prodej nepospíchá. Jinej případ je nějakej střep, kterej by za ty prachy v bazaru stál na věky, tam nahoděj cenu a pak postupně jdou dolů, jak čas ubíhá.

tak ještě jednou: funkcí Webasta je přijít do VYHŘÁTÝHO auto s odmraženejma sklama, atd. , ne mrznout bez ohledu na to, jak dlouho .....
To je pravda,ale do dieselovych M6 se davalo i s funkci predehrevu motoru,resp. chladici kapaliny.. Pry to snad nemely jen vozy z "teplych" krajin (It, Sp atd..)

Co treba tahle?? http://www.sbazar.cz/mirasek1976/detail/12967090-prodaml-mazda-6-20-benzin-rv-2006
Ale bacha,je v prodeji uz asi dva mesice..,coz o necem svedci.. A s cenou se nehybe...,kdyby chtel prodat,uz by za tu dobu zlevnil..
Tahle vypadá moc pěkně.

Xawerius: Tohle máš relativně blízko, na tvým místě bych se na to zajel podívat. I když to nekoupíš, uděláš si představu, co se nabízí a za kolik:
http://auto.bazos.cz/inzerat/59493859/Mazda-6-combi-sport.php
http://auto.bazos.cz/inzerat/59188831/Mazda-6-GG-2002.php
No Vary jsou o polovinu horší jak Praha, ale CV je sranda. Zítra mu asi cinknu.

Poslední úprava:
S rozvody v 99% pripadu u benzinove Mazdy pocitat prece nemusi,je tam rozvod retezem.. Jinak naplne asi radsi komplet..,olej,brzdovka, chladici atd..

Ty rozvody jsem opravdu myslel, že si ušetřím. Psal jsem max 140k, ale spíš tak 120k, ať mám právě na tyto věci.
Navíc dovoz apod., nemám tucha kolik to vyjde. Musím zjistit...

S rozvody v 99% pripadu u benzinove Mazdy pocitat prece nemusi,je tam rozvod retezem.. Jinak naplne asi radsi komplet..,olej,brzdovka, chladici atd..

u těchto ročníků nutno počítat se vším, i řetěz může mít dost :) Olej celkem určitě bez ohledu na info od bazaru, ostatní dle stavu a nájezdu (je-li uvěřitelný..)

Nákup v Auto ESA se vyplatí. Tu mazdu tam mají za "akční cenu" 110 000 Kč, čímž se myslí cena při nákupu na splátky. Cena v hotovosti je 145 000 Kč.

Když si na té stránce nechám spočítat splátky, při 0% akontaci a počtu splátek 36 je výše splátky 5754 Kč. (Krát počet splátek = 207 144 Kč.) Když bych si vzal půjčku od Equabank 145 000 Kč, splátka bude 4538 Kč. (Krát počet splátek = 163 368 Kč.) Při počtu splátek je ten rozdíl ještě vyšší, 10 985 Kč měsíčně u ESA vs. 6 685 Kč měsíčně u Equa (a 263 640 vs. 160 440 celkem, to je rozdíl jen 100 tisíc).

Abych kromě A napsal i B: jsou případy, kdy se půjčka od ESA oproti Equa vyplatí a to při 12 a 48 splátkách (mírně) nebo při 60 a 72 splátkách (výrazně). Ale při 24 a 36 je půjčka od ESA extra nevýhodná, přeplatíte tolik, že by za to bylo ještě jedno auto. A to se to u nich počítá z akční ceny 110 000, takže vlastně celkem přeplatíte 100 až 150% navrch.

Podle me tam musi mit nejakou chybu v te kalkulacce. Protoze to nedava smysl - pri 0% akontaci to vychazi:
12 mesicu - 144.996,-
24 - 263.640,-
36 - 207.144,-
48 - 161.088,-
60 - 143.580,-
72 - 142.128,-

Coz mi teda neprijde vubec logicke.

Ahoj, potřebuji koupit nové auto a protože máme v rodině už roky bezproblémovou Mazdu3 tak také přemýšlím o Mazdě. Naskytla se mi možnost koupě ojeté Mazdy 6 GH původ z ciziny první majitel pravidelně servisováno. Chtěl jsem se prosím zeptat, jestli je to dobrá volba a na vaše zkušenosti (neznám nikoho s 6.) Je to 2.0 benzin rok 2010 ma najeto cca 160 000km. Není to hodně? Na co si mám dát případně pozor, co může dělat problémy? Teprve se na ni půjdu podívat tak abych věděl. Díky moc :)

Back