Zdravím pány i "dámové",
Chtěl bych se optat na Váš názor, ohledně zakoupení Mazdy 6; 3.generace, fórum jsem se snažil pročítat co nejvíce, ale moudrý z toho nejsem, možná proto, že jsem Mazdou zcela nepolíbený a viděl jsem jí jen z auta, nebo na parkovišti. Sháním se po kombíku s cenou do 300.000,- a ač jsem si vyhlédl krásnéý 2.2l (MZR-CD 132kW) nemohu se zbavit strachu z DPF filtru a dieslu obecně. Auto využívám na nákupy po městě (2-5km) párkrát za 14 dní jízda 50km za přítelkyní a zpět, jednou za čas výlety, takže diesel plně nevyužiji. Problém je, že benzínový agregát by mě vyšel o 100.000,- Mohly by jste mi dát prosím nějaké rozhřešení, nebo mě popřípadě lépe nasměrovat?
Roční nájezd kolem 20.000km
Přikládám vyhlídnuté inzerce z mobile.de
1.
2.2 MZR-CD 132kW DPF Sports-Line
2.
Kombi Center-Line SKYACTIV-G
3.
Kombi SKYACTIV-G Center-Line
4.
Kombi Center-Line 2.0G
Prosím nesuďte podle popisků, jen jsem na ten odkaz chtěl něco napsat ať tu nejsou dlouhosáhlé výplody písmenkového průjmu. Auta jsou seřazeny podle mé chuti kupovat, kde 2-3 jsou zážehové motory, varianta 1 je vznětový motor. Jediný problém jsou finance, jelikož 70.000 přes je už přeci jen nad limit, když mě čeká rekonstrukce bytu.
Předem bych chtěl všem poděkovat, kdo si udělají čas a podělí se mnou o své zkušenosti,typy a rady. Moc děkuji.