• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Nákup ojeté MX-5

Zdravím, rád bych se zeptal majitelů MX-5 ND na zkušenosti či radu při výběru. Přemýšlím o pořízení MX-5 ND a rozmyšlím se, která varianta by byla pro mě ideální. Manuál je jasný teď motor 1,5 nebo 2l?. Střecha RF nebo plátěná? Moje představa o používání vozidla je následující:
Využíval bych auto jako víkendové (jako daily mám Mazdu 3 BP).
Spíše okresky na okruhy nemám ambice jezdit. Různé výlety apod.
Dost zásadní otázka je zda se do auta vlezu mám 185 cm a 80 kg a ještě jsem v žádné MX-5 neseděl. Bohužel v současné době není u nás (Zlínský kraj) v blízkosti žádná nabídka, kde bych si to mohl vyzkoušet.

Díky.

Ahoj, budeš se z BP tešit na každý víkend :-D
Určitě tu budou zastánci 1.5 i 2.0, předně to chce se do nějaké posadit a uvidíš, zda se vůbec vejdeš :-) Ale i s 185cm šance je....

Targa vs plátno - ja měl v plánu targu, ale prý v určité rychlosti ten rám za hlavou hučí, tak jsme vzal soft top, ale zda je to pravda nebo ne...?!:-)

Myslím si, že 185 cm je v pohodě. Já mám NA + BP a ten roadster mě tak moc baví, že kdybych uvažoval o ND, chtěl bych targu, abych to mohl mít co nejvíc daily, i v zimě :)

Bohužel mám NCfl kdyby jsi se chtěl do toho posadit.ND tady v okolí má @Psycho .Pokud máš garáž tak bych určitě volil soft top targa se mě moc nelíbí a navíc je těžší.S tím hlukem u té targy to asi nebude tak horké.Bavil jsem se s klukem ve Zlíně co targu má a říkal, že to není tak strašné.
Na vyjížďky po okrskách asi stačí i ta 1,5.Samozřejmě 2,0 bude lepší a navíc má samosvor.
V prvních letech výroby měli ND problém s převodovkáma.
Doporučuju se přihlásit na fb skupinu Fanklub MX-5.Je tam spousta lidí , kteří poradí, popřípadě jsou schopni nějaké pěkné ND i přivézt.😁

Díky za zpětnou vazbu a doporučení. Pročtu si ještě nějaké informace (FB apod.) a pak se rozhodnu. Garáž mám takže by nevadilo mít i plátěnou střechu, ale targa mě taky láká. K motoru se taky klaním spíše k tomu 2l. No uvidíme auto bych chtěl ideálně koupit na jaro a zahájit s ním sezónu.

Bohužel mám NCfl kdyby jsi se chtěl do toho posadit.ND tady v okolí má @Psycho .Pokud máš garáž tak bych určitě volil soft top targa se mě moc nelíbí a navíc je těžší.S tím hlukem u té targy to asi nebude tak horké.Bavil jsem se s klukem ve Zlíně co targu má a říkal, že to není tak strašné.
Na vyjížďky po okrskách asi stačí i ta 1,5.Samozřejmě 2,0 bude lepší a navíc má samosvor.
V prvních letech výroby měli ND problém s převodovkáma.
Doporučuju se přihlásit na fb skupinu Fanklub MX-5.Je tam spousta lidí , kteří poradí, popřípadě jsou schopni nějaké pěkné ND i přivézt.😁
Jak píše Honza, šel bych do soft topu, já měřím 182 a v té tarze jsem měl míň místa, než v softu 😉a radši ten dvou litr, samosvor, klidně si ji můžeš @Miriencz vyzkoušet, ale asi bys musel přijet , já su od Kyjova 😉

Back