• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Nefunguje vyhřívání sedačky

Teď jsem to ověřoval pač na spolujezdci vůbec nejezdím. Sedadlo spolujezdce hřeje v celém rozsahu to jest jak sedák tak opěradlo. Kdežto u řidiče hřeje asi jen sedák nebo opěradlo mizerně málo a proto mám taky pocit že sedák doslova pálí na třetí stupeň pač to asi není vyrovnano teplem z opěradla. Teď otázka co vše může být špatně? Pokud je v případě M3 BN asi paralelně zapojeno tak sedák i opěradlo má každé zvlášť svojí pojistku? Může být na vině ten termostat na spodní straně sedadla jestliže sedací část topí? Mohu zkusit jen rozpojit konektor a vyčistit (asi tam dole jsou tedy dva pro každou část dečky). V poslední nejhorší variantě tedy v utrobach sedadla upaleny drát? Ačkoli mě připadá že opěradlo hřeje ale mizerně málo a hlavně spodní část.

Samsung S22 256GB Tapatalk

já na GH když měl pocit, že sedák už pálí, stáhl jsem to na 1ku a po čase cítil i záda, ty záda topí zkrátka daleko míň , je to za ty léta zřejmě poškozený jak na tom furt sedí řidič

To je možný pač u spolujezdce cítím i třetí stupeň rovnoměrně jenže tam málokdy někdo sedí a sedadlo je jak nový. No zkusím minimálně proměřit ty konektory a doufat že půjdou vypojit a vrátit jestliže jen napumpuji sedadlo do horní polohy. Nechci ho zbytečně odsroubovat a riskovat pak nějaké nové vůle či pazvuky Počítám že kdyby byla mrtvá pojistka pro sedadlo řidiče tak mi nebude svítit ani tlačítko pro výhřev ne?

Samsung S22 256GB Tapatalk

GH má dva stupně pokud vím .... ajooo, ty tu řešíš BN , možná to na něm je jinak řešený než na GH

Popravdě nevím. Měl jsem rozpojený jak konektor pod sedačkou, tak i konektor mezi sedákem a opěradlem a oba prostříkal sprejem na kontakty. Po tomto vyhřívání začalo fungovat.

Tak mi přestala topit spolujezdcova sedačka. Ne, že by mi to vadilo, ale žena si stěžovala že ta kůže studí..
Tak jsem sedačku vyndal a zkusil zjistit kde je problém. Po proměření a vyzkoušení jsem zjistil, že opěradlo topí, ale sedák ne. Tak jsem sedačku rozebral a zjistil proč. Místo, kde byl napojen kabel bylo přepálené. Tak jsem to zaletoval a překryl kouskem filcu a tradá, zase topíme :)
PS: ve skutečnosti ten spoj neni tak hrozný, jako na fotce :))

IMG_20250110_171351.jpg

IMG_20250110_171143.jpg

IMG_20250110_171148.jpg

IMG_2025.01.10_175151.jpg

Pekná práca, si makač. Operadlo normálne fungovalo a vyhrievalo a sedák teda nešiel, áno? Či keď odišiel sedák automaticky nevyhrievalo aj operadlo?

Nešlo ani jedno, je to zapojeno v sérii. Ale na ponku jsem zkusil jedno po druhém abych zjistil na co se zaměřit :)
Při té příležitosti jsem sedadlo aspoň řádně vyčistil :)

Back