• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Nefunkční sklápění vnějších zrcátek a jejich mechanismus

Měli jste už problém s nesklápějícím se zrcátkem?

• Celkem voličů
    161
Ahoj, já ho kupoval v Polsku na allegru, pak jsem ten svůj původní rozebral a zjistil, že je tam přepálený jeden spoj. Ten jsem přeletoval a chvíli to fungovalo, ale po pár vyklopeních tam odešel tranzistor který je za tím. Mám objednaný nový tranzistor abych s tím mohl laborovat. Teď tam mám ten z allegra kde mimochodem byl ten spoj přepálený taky myslím že je to vadná série, označení mám KD47 66 350
Ahoj z allegra jsem to nechtěl, moc tomu nevěřím. Nakonec objednáno z Burjauto a vše v pohodě. Musím vřele doporučit, díl stal nový 2200+ doprava a clo, dalších 1100, celkem 3300kč za nový díl made in Japan až domů. Vrakoviště pv.vrak bez dopravy za použitý díl "možná funkční" 3400kč.

Mám informaci, že opravná sada na jedno zrcátko na Mazda 6 GL stojí cca 2000 Kč bez DPH. Zatím jsem neobjednával.

Ahojte. jen pro info.
parkrat se mi soferovo zrcatko jak kdyby se opozdenim sklapelo. Dnes sem to oznamil behem 3ti garancky a na budouci tyden mi budou menit vnitrnosti obou zrcatek, v ramci zaruky.

Ja som asi 3 týždne neumyval auto a už zase sklapaju obidve strany ako nové...

Odoslané z S61 pomocou Tapatalku

Asi nejlepší prevence je vyvyrovat se přímému kontaktu vody ze strany zrcátka, za které voda lehce zateče a časem se mechanizmus zadrhne (poláme) Viz.né jenom moje zkušenost.

souhlasím s @boa. většinou si auto myji ručně sám nebo jej dám na starost @Natural, ale v září 19 jsem si poprvé řekl, že vyzkouším nějakou tu myčku. Navštívil jsem v Čestlice a zrcátko řidiče to schytalo naplno, spolujezdce taky, ale s ním žádný problém nikdy nebyl. Když jsem už po měsíci chtěl volat servis, ať se mi na ten mechanizmus podívá, přišel týden mrazů a zrcátko začalo fungovat jako nové. Na Vánoce jsem kolem toho vstupu obtočil mikroténové sáčky na jedno, i druhé zrcátko a dal zase plnou palbu vody, no a zrcátka jakoby nic se nědelo. Před týdnem jsem zase byl jenom omýt a trošku vody tam pustil, mikroten jsem neměl sebou, tak jsem tam ze strany na zrcátka pustil bezpečnou dávku a samozřejmě moje zrcátko řidiče zase vyžadovalo mojí lehkou pomoc u zamykání i otevírání auta. od středy už ale žádnou ruční pomoc nepotřebuje - celý den je na sluníčku.

Dneska dorazila prevence na ty zatracený mazďácký zrcátka, teď už to je začít používat při mytí ;)

IMG_20200629_155358.jpg IMG_20200629_155346.jpg IMG_20200629_155255.jpg IMG_20200629_155446.jpg IMG_20200629_155433.jpg IMG_20200629_155718.jpg

Zajímá mě cena na BP se senzorem mrtvyho úhlu a kamerou :) To bude tak za 12. Jinak auto mám cca 8 měsíců a na wapku jezdím týdně. Zatím to nijak nešetřím a ok *ťukám na dřevěnej masivní stůl".

Mne na GH sklapa spolujazdcov asi 3x rýchlejšie ako soferovo. Plus soferovo vydáva docela divný taký trápiaci sa zvuk, druhý spetak ide úplne potichu. Znamená to že ten mechanizmus je už na konci života?

U GH neodchází na běžícím páse tak jako u skyactiv modelů. Znamená to, že někdo na parkovišti ti zrcátko sklopil/zlomil násilím.
Oprava u GH viz.: Sklápění zrcátek-oprava

Ahoj,
prosímo radu. Zrcátka mi fungují jak mají, ale představuji si, že budou fungovat, jak bylo někde psáno v recenzi. Prostě a jednodušše, když přijdu k autu a zmačknu tlačítko na klice, tak mi auto otevře, ale zrcátka nechá sklopené...ty se odklopí až při startu motoru. Mě to teď funguje tak, že se mi odklopí při otevření auta, což považuji za zbytečnost, pač do auta často lezu pro něco a je zbytečné je odklápět.
Mám Mazdu 3 BM Takumi 2018
Děkuji za radu.

No, než nastartuješ, tak musíš mít zrcátka v poloze pro auto, takže tvoje MAZDA se chová tak jak má, tzn. když odemkneš, tak se vyklopí. To že ty to považuješ za zbytečnost je sice hezké, ale tak to prostě je a je to správně. Když ti to vadí, tak si je můžeš sklápět tím přepínačem a po nastartování vyklápět :)

Poslední úprava:
Ano moje dodalane sklapeni zrcatek funguje tak, ze se odklopi az po nastartovani, coz mi prijde jako sikovne...Ford mi to dela ihned po odemceni

Jasný. Tak potom nechápu proč to Mazda dělá na dva způsoby. V originálu při odemykání a v dodělávce až po startu což je logictejsi... Ach jo.

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Tak opet zavada a pokracuji po @Krabat jiz 4 vymenou... objednany jsem na utery pristi tyden, tak uvidime... Dole prikladam video, co to dela.

Dole prikladam video, co to dela.
A zkoušel jsi to vyklápět/sklápět tlačítkem na dveřích, ne jen klíčem? Chovalo se mi to již nejmíň dvakrát podobně, ale rozchodil jsem to "ručním" sklápěním ze dveří.

A zkoušel jsi to vyklápět/sklápět tlačítkem na dveřích, ne jen klíčem? Chovalo se mi to již nejmíň dvakrát podobně, ale rozchodil jsem to "ručním" sklápěním ze dveří.
Zkousel. Jednou nic, podruhe v tom jakoby kruplo, tak jsem si myslel, ze neco nekam zpet zapadlo
... a :poop: jednou se to sklopi do pulky, potom zase skoro uplne, jindy zase ani tuk. Stejne to chci vymenit, ikdyby se to nakrasne najednou srovnalo..neco uz je tam proste spatne.

Hmm, je to krám, fakt se netěším, až to selže někde 1000 km od domova a budu potřebovat jet a ne někde shánět servis. Bez funkčních zrcátek si připadám jak slepoň :D

Back