• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Nefunkční sklápění vnějších zrcátek a jejich mechanismus

Měli jste už problém s nesklápějícím se zrcátkem?

• Celkem voličů
    161
no to je fajn že to všichni vědí, ale nikdo s tím nic nedělá ... :) tady se zřejmě někdo snaží najít způsob jak to neustále dokola neměnit, např. olejovat? jak psal @Kozlik ... nevím nikdo jste na to nic nenapsal ... nebo @KlikPet se evidentně taky snaží na něco přijít jak to vyřešit dlouhodobě a možná někdo už to nemá ani v záruce ...

Poslední úprava:
Dotěsnit obal jednotky tak, aby tam nevnikala voda.

Zospodu zrkadla maznicu a natlacit to aspon raz za mesiac plne vazeliny ;)

Zajimavé téma, protože dnes jsem se objednal do Příbrami na výměnu . Auto je v záruce ještě do 9/2020 a mělo by to být gratis včetně svolávačky na sací klapku. Servisak rikal, ze v tom mechanismu sklápení je nejaka inovovana prachovka/manzeta proti vode.

Tak daj potom vedieť. Mňa čaká výmena v apríli pri druhej servisnej návšteve.

Odoslané z S61 pomocou Tapatalku

Tak jsem si nechal vyměnit oba motorky v zrcátkách a bohužel ještě potřebuji vyměnit ovladač (přepínač) zrcátek. Nevíte někdo kde by se dal sehnat?Screenshot_20200123_143854.jpg

Dnes jsem absolvoval třetí výměnu mechanismu sklápění zpětných zrcátek. Během první výměny jsem dostal jen nový mechanismus, ale stejné konstrukční řešení. Během druhé výměny už měl být k dispozici vylepšený mechanismus s lepším těsněním. Ta druhá zrcátka vydržela celkem dlouho, ale byla hlučnější. Teď mám třetí verzi, kde jsou nové motorky s ještě lepším těsněním. :rolleyes: Zrcátka jsou opět tichá, nicméně servis je skeptický, že by tohle bylo konečné řešení. Tento problém trápí hodně značek, Mazda opravdu není výjimkou.

Zpráva, která Vás ale nepotěší je, že v servisu už měnili zrcátka i u nové Mazdy 3! Takže ani nové modely nemají problém odstraněn a týká se v podstatě každé Mazdy, která má tuto funkci. Jediným zlepšením je, že zatímco kdysi mi obě zrcátka měnili skoro 4h a pokaždé něco poškodili, teď už to zvládnou za půlku času a napoprvé. ;)

Tak jsem si nechal vyměnit oba motorky v zrcátkách a bohužel ještě potřebuji vyměnit ovladač (přepínač) zrcátek. Nevíte někdo kde by se dal sehnat?Zobrazit přílohu 26022
Ahoj, já ho kupoval v Polsku na allegru, pak jsem ten svůj původní rozebral a zjistil, že je tam přepálený jeden spoj. Ten jsem přeletoval a chvíli to fungovalo, ale po pár vyklopeních tam odešel tranzistor který je za tím. Mám objednaný nový tranzistor abych s tím mohl laborovat. Teď tam mám ten z allegra kde mimochodem byl ten spoj přepálený taky myslím že je to vadná série, označení mám KD47 66 350

To si fakt dělají pr..l jedu na to v pátek, tak se zeptám jestli to mám vůbec používat! No asi ano a holt to budou do konce záruky měnit dokola :-(

Já zatím musím říct, že drží. Ale asi to bude také tím, že se prostě snažím to nesklápět.

To si fakt dělají pr..l jedu na to v pátek, tak se zeptám jestli to mám vůbec používat! No asi ano a holt to budou do konce záruky měnit dokola :(
Ono na ten vyměněný díl je standardní záruka 2 roky. Takže pokaždé se vám prostě bude prodlužovat... Jen je to opruz to stále řešit.

Poslední úprava moderátorem:
Už to někdo platil nebo je to zatím řešeno jen v rámci záruky? Zajímá mne cena.

Už to někdo platil nebo je to zatím řešeno jen v rámci záruky? Zajímá mne cena.
Já... Dokonce 2x... Cena? Okolo 5000. Já konkrétně v CarStar Praha. Jedno z nich už mi měnili na tu dvouletou záruku a bez problému. Cca za půl dne hotovo. Jen doplním, že se mění zrcátko jako kus, tedy lakovaný díl a sklíčko zůstává původní vaše.

Back