• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Nefunkční sklápění vnějších zrcátek a jejich mechanismus

Měli jste už problém s nesklápějícím se zrcátkem?

• Celkem voličů
    161
CarGarantie si stoji na svem ... prodlouzena zaruka se nevztahuje na zrcatka - viz Zarucni podminky G14AA, pokud by nekoho zajimalo.

Jeste zkusim slusne pozadat zastoupeni Mazda CR, pripadne vedouciho servisu CS Praha a tim asi vycet mych moznosti konci :confused:

Zdar a silu a preji vsem funkcni zrcatka ;)

Přílohy

• GB_cz_cz_G14AA_201607.pdf.pdf
    39,5 KB · Zobrazení: 33
Já sklápění řešil na standardní záruku těsně před skončením
To ja taky, resp. @Krabat = obe zrcatka jsou menene v 01/2020 a tovarni zaruka skoncila v 03/2020.

Zeptam se te.. sklapi ti obe stejnou rychlosti, resp. sklopi/vyklopi do sve krajni polohy ve stejny cas? Na anglickem webu psali, ze zrcatko u ridice ma svym sklonem delsi drahu.. ja si to prednim nikdy nevsimal, ale moc se mi to nezda. Dik

To ja taky, resp. @Krabat = obe zrcatka jsou menene v 01/2020 a tovarni zaruka skoncila v 03/2020.

Zeptam se te.. sklapi ti obe stejnou rychlosti, resp. sklopi/vyklopi do sve krajni polohy ve stejny cas? Na anglickem webu psali, ze zrcatko u ridice ma svym sklonem delsi drahu.. ja si to prednim nikdy nevsimal, ale moc se mi to nezda. Dik
Mám pocit, že je to stejné. Většinou ale otevírám a zavírám bezklíčově, takže na druhé zrcátko nevidím. Kouknu na to zítra.

ze zrcatko u ridice ma svym sklonem delsi drahu.
Mě se teda zrcátko u řidiče sklápí i vyklápí déle než u spolujezdce.
Ale když to psaly na anglickém webu, o které straně se bavily??? :p

Hmm. Už teď kašlu na záruku a dělám si sám kvalitnější servis a výměny. Od CS nechávám pouze prohlížet karoserii. Ta prodloužená záruka je evidentně o hadkach co uznaji a co ne takže děkuji a nechci. Osobně si myslím že lze na ebay koupit díly a zrcátko opravit. Nebo ti nezbyde než placená oprava a vymodlit si nějakou slevu. Nicméně jsi smolar. Ty zrcátka tak často nezlobí nikomu na fórech jako tobě.

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk
To si děláš srandu? Já na GJ a na GL vyměnil min. 10 zrcátek od r. 2016. Poslední v pátek. Na rozdíl od tvých hloupých keců mohu vše doložit zakázkovými listy! O problémech se sklápěním zrcátek u vozů zn. Mazda se píše po všech světových forech. Než příště napíšeš takovou kravinu, tak se zamysli nad tím co píšeš!

Tak je to pravda, řidičovo zrcátko se vyklápí o trochu déle než u spolujezdce.

Hmm. Už teď kašlu na záruku a dělám si sám kvalitnější servis a výměny. Od CS nechávám pouze prohlížet karoserii. Ta prodloužená záruka je evidentně o hadkach co uznaji a co ne takže děkuji a nechci. Osobně si myslím že lze na ebay koupit díly a zrcátko opravit. Nebo ti nezbyde než placená oprava a vymodlit si nějakou slevu. Nicméně jsi smolar. Ty zrcátka tak často nezlobí nikomu na fórech jako tobě.

Na Ebay nic takového nekoupíš, stačí tam kouknout. Je to nejspíš jen originální díl.

Samozřejmě kdyby ty kolečka nebyli z plastu tak to taky nebude problematické ale to jsou dnešní záměry výroby pro úsporu peněz i váhy na voze..

Opravy po záruce se řeší v programu Good Will, jehož podmínkou je: první majitel vozu, vozidlo zakoupeno v ČR, pravidelný servis, stáří vozu do 5 let a nájezd max. 150000 km. Vzhledem k tomu, že jsem 2. majitel, tak podmínky nesplňuji, ovšem po domluvě s vedoucím servisu CS Praha a vstřícným postojem Mazda ČR to do programu výjimečně zařadí a vymění. Program GW je založený na zaplacení nákladů opravy ze tří stran. Část platí majitel vozu, část Mazda ČR a část autorizovaný opravce. Je tedy hlavně na servisu, jestli se chce na opravě podílet, protože se jedná o náklady, za které servis nemůže. Poměr se dozvím, až po vyjádření a vrácení požadavku ze strany Mazda ČR. Žádost je podaná, do 30-ti dnů musí být vyřízena. Tak se nechám překvapit... Postoj servisu mě mile překvapil, uvidíme kolika % se kdo bude podílet.

Oni se báli, že by sis to mohl zaplatit celé ze svého a pak je 2 roky otravovat s výměnou nových a nových. ;)

no ať to dopadne jak chce, tak stejně nevěřím, že to bude zázračně na krásno od teď fungovat. oba moduly jsou měněné letos v lednu a problém je pořád stejný. každopádně mám v plánu si nechat servisem vrátit vyměněný modul a kouknu se co to je za sérii a jak je to řešené, pokud to půjde nějak rozpitvat.. vedoucí původního servisu ve Zlíně se divil.. že prý ty "nové" moduly zatím nikdo nevrátil a vše funguje už v pořádku. na druhou stranu nevěřím, že by servis vykuchal nový a dal tam starý modul, to už snad v 21. století za ty prachy od hodiny nemůže být ani možný

@Doofer ,pokud se ti to podaří od nich vydyndat, tak pak dej vědět, jaká série těch modulů tam byla. Ikdyž četl jsem zde, že i nové moduly se kazí stejnou rychlostí.

... tak mám čerstvé informace > Mazda ČR se k tomu postavila čelem a uhradí v rámci GW 70%, zbytek jde za mnou, což je podle sdělení servisu cca +- 500 korun, což vychází za modul celkem nějakých 1667,- plus práce, kterou mi počítat nebudou nebo o ní nemluvil :)

Poslední úprava:
zeptám se a nelze to brát jako elektrický motor? který tam je veden?
stejně jsem se zeptal i já přímo CarGarantie a prý "nelze", je to IMO účelně vyjmuté z podmínek. mazda s tím má celosvětově napříč modely problém

Doofer: To už je ta tzv. nová záruka za 18k, která má být srovnatelná s tovární zárukou?

Tak v té nové dražší záruce již zrcátka jsou, ale jsou třeba vyjmuta sedadla (deformace molitanu, potah sedaku atd) a dily podléhající běžnému opotřebení, ale zrcátka jsou v klidu, před 14ti dny jsem řešil :)

Tak v té nové dražší záruce již zrcátka jsou, ale jsou třeba vyjmuta sedadla (deformace molitanu, potah sedaku atd) a dily podléhající běžnému opotřebení, ale zrcátka jsou v klidu, před 14ti dny jsem řešil :)
a kde se nechá na netu přesně najít co tam je a co ne v té nové?

Back