• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Nefunkční sklápění vnějších zrcátek a jejich mechanismus

Měli jste už problém s nesklápějícím se zrcátkem?

• Celkem voličů
    161
Ahoj, taky se zde přidám. Moje je CX3 je v provozu od 2.2019. A já jsem majitel teprve 4 měsíce, ale k jádru, už od koupi se zrcátko u řidiče tedy levé, sklápí zhruba o 2 vteřiny pomaleji, tady už někdo psal, že je to vlastnost, NE není, opravdu NE,podle mého je to takový malý začátek konce :laughing: toho sklápění. A včera už bohužel motorek, nebo ozubené kolečko umřelo, takže jsem zvědavej jak se v carstaru o to postarají :) naštěstí je ještě v záruce :). Ale upřímě, kdyby nebylo, nejsem si úplně jistej zda to nechám opravit :D

Ahoj, taky se zde přidám. Moje je CX3 je v provozu od 2.2019. A já jsem majitel teprve 4 měsíce, ale k jádru, už od koupi se zrcátko u řidiče tedy levé, sklápí zhruba o 2 vteřiny pomaleji, tady už někdo psal, že je to vlastnost, NE není, opravdu NE,podle mého je to takový malý začátek konce :laughing: toho sklápění. A včera už bohužel motorek, nebo ozubené kolečko umřelo, takže jsem zvědavej jak se v carstaru o to postarají :) naštěstí je ještě v záruce :). Ale upřímě, kdyby nebylo, nejsem si úplně jistej zda to nechám opravit :D

Na moji kazdy se od novy sklapely jinou rychlosti. A na zadny z mejch Mazd se to sklapeni nikdy nerozbilo, ale mel jsem je kazdou max 3 roky a sklapim rucne tlacitkem, tzn. jen nekdy (doma a v praci skoro pokazdy, ale na ulici atp. nechavam bejt).

Já na BN trojce 2018 sklapim stále pac mi na jaře konci záruka a pokud to má odejít tak v záruce. Nicméně celé dva roky to funguje dobře a sklapi stejně. Na zimu prepinam na manual a pokud je pod nulou tak prostě nesklapim.
Bojím se chvíle kdy to možná odejde po záruce. Je to celkem finančně nákladný.
Na zrcátka při mytí nestrikam vodu.
Myji ručně.

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Na moji kazdy se od novy sklapely jinou rychlosti. A na zadny z mejch Mazd se to sklapeni nikdy nerozbilo, ale mel jsem je kazdou max 3 roky a sklapim rucne tlacitkem, tzn. jen nekdy (doma a v praci skoro pokazdy, ale na ulici atp. nechavam bejt).

Ja jsem to schvalne zkousel v autosalonu na 3 autech a vsechny se sklapely stejne rychle. Ale nerikam treba se najde par kousku co se sklapeji rozdilne :). Uvidime az se to opravi jak se budou sklapet, pak napisi jak chodeji;)

Já na BN trojce 2018 sklapim stále pac mi na jaře konci záruka a pokud to má odejít tak v záruce. Nicméně celé dva roky to funguje dobře a sklapi stejně. Na zimu prepinam na manual a pokud je pod nulou tak prostě nesklapim.
Bojím se chvíle kdy to možná odejde po záruce. Je to celkem finančně nákladný.
Na zrcátka při mytí nestrikam vodu.
Myji ručně.

Ahoj. A kam si s tim jel to nechat opravit ? A nevis jak dlouho to trvalo ? Da se na to pockat ? Diky ;)

Poslední úprava moderátorem:
Mě to celý čas funguje od výroby Nepíšu že jsem to opravoval...

Objednas sa do servisu, oni objednanu diely. To trva najdlhsie. Samotna vymena je potom na pockanie.

Na netu jsou výměny v domácích podmínkách a rozebrat to zrcátko vypadá dost složitě. Navíc ty díly je stále problém sehnat. Většinou tu osicku a ozubené kolečko.

Otázka je, že prečo by som to robil doma a nie v servise, keď je na to záruka. A keď to v aute mám, tak to aj aktívne používam. A nebudem to cez zimu vypínať.

Odoslané z S61 pomocou Tapatalku

Mě to celý čas funguje od výroby Nepíšu že jsem to opravoval...

Jeee promiň, sem blbej :joy: neumim číst ;)

Objednas sa do servisu, oni objednanu diely. To trva najdlhsie. Samotna vymena je potom na pockanie.
No tak to je pecka, takhle nějak sem si to představoval :)

Chlapci moc děkuji za vaše reakce a odpovědi :):):)
@Ondrej K , @Polsonside , @PHiLiPZ , @kyblik
je radost tady na MK s vámi bejt. ;)

Poslední úprava moderátorem:
po několika měsících od opakované výměny zrcátek (prý čtvrté generace) na mé GL, už zase to řidičovo nefunguje jak má .... zlatá zrcátka na GJ, kde se stačilo vyhýbat wapkou sklíčku a byl klid. Tomuhle fakt nerozumím ......

řidičovo nefunguje jak má
co tim přesně myslíš? každopádně je to ostuda. já na zimu taky asi přepnu na manual a sklápět nebudu... jiná prevence asi zatím neexistuje, teda krom zabránění vniku vody, což už asi dělá každý z nás a je to stejně k :poop:

Nevyklapi a nesklapi se do spravne pozice, je treba mu pomoct sklapecim cudlikem z auta parkrat....

Nevyklapi a nesklapi se do spravne pozice, je treba mu pomoct sklapecim cudlikem z auta parkrat....
Jojo to mam taky. Vcera to zacalo a umrelo to a dneska jsem to odpoledne zkusil a zrcatko se sklopilo, myslel jsem ze umrelo, ale udelam to 5x a uz se nezavre a musim mu cudlikem parkrat pomoct asi uz si s tim nebudu do 4.11.radeji hrat, pak to jde do car staru... a snad uznaji zaruku.

Byť tebou, tak by som tam zavolal a informoval ich o tomto probléme. Aspoň sa už nachystaju a zasobia a hneď ti to vymenia v rámci garancky.

Byť tebou, tak by som tam zavolal a informoval ich o tomto probléme. Aspoň sa už nachystaju a zasobia a hneď ti to vymenia v rámci garancky.

Ahoj, byl jsem tam osobne a dohodl jsem si termin na 4.11. Jen me zarazelo ze nic nevyplnoval a nechtel to ani videt, jen sem mu rekl ze je to leve zrcatko.

Tak už o tom vedia, tak asi už byrokraciu neriešia. Mne musel starý technik najskôr urobiť video a odfotit to, v akej polohe to zostane stáť a milión otázok. A že sa nedoporučuje používať to v zime a podobné veci. Teraz tam je nový prijímací technik a tomu som zavolal a ponúkol mi termín na druhý deň. Samozrejme všetko zdarma v rámci záruky.

Ahoj, mám M6 GL vyrobeno 12/2016. Levé zrcátko se mi přestalo sklápět skoro úplně, pravé se pro změnu sice sklopí úplně, ale občas nevyklopí (většinou se do plné polohy vyklopí po nastartování, občas mu musím pomoct opakovaným sklopením a vyklopením přes tlačítko). Problém začal u pravého asi před půl rokem, nevěnoval jsem tomu moc pozornost. U toho levého je to měsíc a půl a vadí mi to, tak jsem na pravidelný kontrole v Auto Jeremiášova před měsícem poptal opravu.

Hlavní záruka mi skončila asi před půl rokem (zhruba kdy začal problém se sklápěním pravého, zajímavé :)) a teď mi běží prodloužená, podle techniků se ale prodloužená záruka na mojí Mazdu nevztahuje. Pokud bych měl verzi po posledním faceliftu, tak ano, jinak ne. Vyžádal jsem si podmínky prodloužený opravy s jasným popisem na co se vztahuje a co ne, poslali mi nějaký čtyřstránkový leták (Cargrantie), kde je to formulované velice obecně, tak to s nima ještě řeším. Oprava mimo záruku by byla 15 - 16 tis.

Chci to dál řešit, jsem zvědavej jak to dopadne, máte někdo podobnou zkušenost? Jinak auto stojí venku, má najeto cca 79 tisíc a sklápění mám nastavený na každý zamknutí (na ulici se to hodí). Mytí v drtivý většině případů v myčce s kartáčema 7 - 8 x do roka.

Tak to je docela úlet, co ti tam účtují ? Když jsem se ptal říkali kolem 5 tis zrcátko. Samozřejmě se dá sehnat levněji
To by bylo za obě zrcátka. Prý se musí vyměnit motorky, těsnění, kabeláž a k tomu práce. Práce včetně takových věcí jako sundavání čalounění ze dveří, což se mi tuplem nezdá, když je celý mechanismus venku. Začínám trošku pochybovat o serióznosti servisu, přitom dosud s nima nebyl problém.

Back