• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Nefunkční sklápění vnějších zrcátek a jejich mechanismus

Měli jste už problém s nesklápějícím se zrcátkem?

• Celkem voličů
    161
V mem pripade se zrcatko jaksi "opravilo" samo. Dva tydny se na leve strane nevyklapelo, bylo jen z neho slyset nake vrzoukani a praskani, par krat sem ho vztekle vyklopil bouchnutim ruky, a pak se nejak vzpamatovalo a uz asi tyden funguje normalne. Doufam ze az se podela definitivne, ze to bude jeste v zaruce...

ahoj, přesně toto jsem řešil před pár měsíci - viz ZDE nebo co se vyjádření CarGarantie týče ZDE a další moje starší navazující příspěvky. bohužel je to pravda :confused:
Díky moc, příspěvky jsem si procházel, ale tohle jsem nějak přehlídnul. Přesně to jsem hledal. Počkám si ještě na odpověď od Jeremiášů, ale už tušim, že si už můžu vyčlenit peníze na opravu. Čekal bych, že u auta za třičtrvrtě milionu tohle bude řešený líp a Mazda se k tomu postaví čelem - podmínky evientně dělaný problému na míru. Na druhou stranu, když si tu čtu co si se zrcátkama užili ostatní, tak jsem na tom možná ještě docela dobře :)

Díky moc, příspěvky jsem si procházel, ale tohle jsem nějak přehlídnul. Přesně to jsem hledal. Počkám si ještě na odpověď od Jeremiášů, ale už tušim, že si už můžu vyčlenit peníze na opravu. Čekal bych, že u auta za třičtrvrtě milionu tohle bude řešený líp a Mazda se k tomu postaví čelem - podmínky evientně dělaný problému na míru. Na druhou stranu, když si tu čtu co si se zrcátkama užili ostatní, tak jsem na tom možná ještě docela dobře :)
Zkus ještě zastoupení Mazda ČR stejně jako já... třeba ti to taky v rámci GW z větší části proplatí. Pokud jezdíš k Jeremiášům pravidelně, tak by to pro ně neměl být problém = jsi pro ně vlastní klient/zákazník

Ahoj,
Ve stáří 4 let (KE, r.v. 2016) mi přestalo chodit sklápění levého zrcátka (mám prodlouženou záruku 5 let, ale toto není kryto zárukou :-((( ).
V autoriz. servisu jsem si nechal vyměnit pohon zrcátka- cca 2.700,- Kč (Kodecar HK).
Nyní zkouším sám opravit ten porouchaný pohon - na všech fórech se píše o polámaném plast. kolečku. U mě je ale omleté kovové kolo, které je proti kovovému šneku. Ty plastové převody jsou OK.
Nedaří se mi toto kolečko najít na žádném webu alá Aliexpres.
Nemáte někdo nápad, kde se dá pořídit?
Přikládám pár foto z demontáže.

Zobrazit přílohu 30378 Zobrazit přílohu 30379 Zobrazit přílohu 30380 Zobrazit přílohu 30381 Zobrazit přílohu 30382 Zobrazit přílohu 30383 Zobrazit přílohu 30384
Myslíš tohle https://m.aliexpress.com/item/40001...1bf8b2d681604d6a288C.jpg_640x640Q90.jpg_.webp ?

Zkus ještě zastoupení Mazda ČR stejně jako já... třeba ti to taky v rámci GW z větší části proplatí. Pokud jezdíš k Jeremiášům pravidelně, tak by to pro ně neměl být problém = jsi pro ně vlastní klient/zákazník
Tak věřte nebo ne, ten návod z Youtube aspoň u mně zafungoval. Stačilo vystříkat WD40, dokonce jsem tomu levýmu zrcátku ani nemusel se sklopením pomáhat. Aneb jak problém za 15tis. v autorizovanym servisu vyřeší sprej za 80 Kč z benzínky :)

Samozřejmě je to dočasný řešení, dřív nebo později se to stane zase. Ale myslim, že se to dá brát i jako prevence. Samozřejmě v momentě, když se vyžvýkají kola, nebo spálí elektromotorek tak už je pozdě, ale čištěnim se dají odstranit nečistoty a promazáním nebude ulpívat tolik voda, takže to možná zabrání i oxidaci. I když s mastnotou se zase můžou víc nabalovat nečistoty, těžko říct, uvidim časem.

Toť otázka. Taky mě napadlo že by nebylo od věci to jednou za čas rozebrat a promazat a vyčistit ale ono není zrovna snadné to rozebrat. Zároveň to chce na Ali koupit náhradní díly co odcházejí ale nevím které přesně...

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Toť otázka. Taky mě napadlo že by nebylo od věci to jednou za čas rozebrat a promazat a vyčistit ale ono není zrovna snadné to rozebrat. Zároveň to chce na Ali koupit náhradní díly co odcházejí ale nevím které přesně...

vycvaknout sklo/zrcadlo není problém na netu je hafo videí. pak už se k tomu kloubu dostaneš snadno.

Na mojí M6 GL stačilo jen natočit skla joystickem tak, aby bylo dost místa ve vnitřním horním rohu, aby se trubička spreje dostala dovnitř nad kloubem, na kterým je zrcátko upevněný ke dveřím, zbytek udělá gravitace. U ostatních nových Mazd to předpokládám bude stejně.

Posílám odkaz na to video, co sdílel Doofer

Ahoj,také mě začíná vrzat zrcátko při sklápění, myslíte si, že kdybych to promazal a pak se to v záruce úplně podělalo, že by to uznali v servise jako reklamaci.

Ahoj,také mě začíná vrzat zrcátko při sklápění, myslíte si, že kdybych to promazal a pak se to v záruce úplně podělalo, že by to uznali v servise jako reklamaci.
Myslim, že když půjdeš tou "neinvazivní" cestou jako já a proaktivně je na to proaktivně neupozorníš, tak ani nemaj šanci zjistit :)

Začalo dost mrznout. V noci jsou teploty i pod nulou a ráno kolem 5 hodiny bývá námraza na voze a já se ptám, jak tedy postupujete v tomto období když parkujete venku? Mám tedy zrcátka přepnout, aby se nesklápěli?
Je to ale nepřijemné, že na to musí člověk myslet. Je to tzv. funkce na jaro/léto/podzim a pak raději vypínat, aby se mechanismus nepolámal.

Začalo dost mrznout. V noci jsou teploty i pod nulou a ráno kolem 5 hodiny bývá námraza na voze a já se ptám, jak tedy postupujete v tomto období když parkujete venku? Mám tedy zrcátka přepnout, aby se nesklápěli?
Je to ale nepřijemné, že na to musí člověk myslet. Je to tzv. funkce na jaro/léto/podzim a pak raději vypínat, aby se mechanismus nepolámal.
ahoj, já preventivně nesklápím. prostě jsem se naučil, že jedno pípnutí = zamknuto a dvě = odemknuto. sklopím pouze přes den, pokud parkuji někde ve měste a uznám to za vhodné, jinak ne.

Take sklapim prilezitostne, hlavne v uzkem pricnem parkovani, ale vetsinou jsem sklapel i ve firemni garazi. Ale zrcatka vynechavam z myti (domaci) wapkou. S Mazdami s timto mechanismem souhrnne najeto 250 tis km a skoro 10 let vlastnictvi, auta umyvam casto, cca jednou kazdy dva tydny, a bez poruchy/reklamace. Hlavne nedoporucuju sklapet v mrazech, to se mi stalo zpocatku na Mazde 3 BL (pokud ten mechanismus uz byl shodny?), kdy tu namrazu parkrat mechanismus neutahl a neznelo to uplne zdrave — tak jsem ho tim prestal tyrat a fungoval dalsi necely tri roky.

Tuk tuk, klepu na drevo... pricemz kdyz jsem to ted napsal, je jasny, ze me to nejpozdejc pristi tejden potka :)

Já sklápění používám pořád a za každé situace. A když jedu třeba z wapky,tak ještě párkrát s něma "zamávám". Zatím fungují dobře,tak snad jsem to nezakřikl...

Čaute chlapci, na jaře mě taky čeká řešení tohohle problému, jsme zvědav co najdu "uvnitř"...
Ale mám dotaz, trošičku off topic... Můžu vzít na Mazda 6 gj 2013 zrcátko, který je elektronický sklápěný, rukou a natvrdo ho sklopit/odklopit? (Stejně tak, kdyby se třebas někdo vedle mě nevešel a štrejchl mi o zrcátko, jestli ho urve..?)

Čaute chlapci, na jaře mě taky čeká řešení tohohle problému, jsme zvědav co najdu "uvnitř"...
Ale mám dotaz, trošičku off topic... Můžu vzít na Mazda 6 gj 2013 zrcátko, který je elektronický sklápěný, rukou a natvrdo ho sklopit/odklopit? (Stejně tak, kdyby se třebas někdo vedle mě nevešel a štrejchl mi o zrcátko, jestli ho urve..?)
Chápu, že si možná klepete na čelo, proč to nezkusim. Zkusil jsem to, ale setkal jsem se s odporem zrcátka, a nevím jestli můžu ten odpor překonat a se zrcátkem hnu, nebo ho překonám a zrcátko se ulomí...

Chápu, že si možná klepete na čelo, proč to nezkusim. Zkusil jsem to, ale setkal jsem se s odporem zrcátka, a nevím jestli můžu ten odpor překonat a se zrcátkem hnu, nebo ho překonám a zrcátko se ulomí...
Já si na čelo určitě neklepu, jen nevím :D Sám bych to na svém nezkoušel.

Zrcátko má pořád zachovanou funkci manuálního sklopení, tak jako by tam motorek nebyl. Nic se neulomí, můžeš to zkusit :)
Odpor to má, jakmile ho překonáš, zrcátko se zacvakne ve sklopené/otevřené poloze.

Back